Haberler

Beyşehir'de Şehidin İsmi İlkokulda Yaşatılacak

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Beytepe İlkokulu’na 1991 yılında Bingöl Solhan’da terör örgütünün kurduğu pusu sonucu şehit düşen Güneydoğu şehidi Osman Çınar’ın adı verildi.

Konya'nın Beyşehir ilçesinde, Beytepe İlkokulu'na 1991 yılında Bingöl Solhan'da terör örgütünün kurduğu pusu sonucu şehit düşen Güneydoğu şehidi Osman Çınar'ın adı verildi.

Beyşehir İlçe Kaymakamlığı'nın himayesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Şehit Osman Çınar İlkokulu'nun isim verme törenine Beyşehir İlçe Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Garnizon ve İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Belediye Başkanı Murat Özaltun, daire amirleri, okul idarecileri, öğretmenler ve okula adı verilen şehidin ailesi ile öğrenciler ve veliler katıldı. Programda öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından günün anlam ve önemine binaen konuşmalar yapıldı. Şehit ailesine ise Kaymakam Başıbüyük tarafından bir şükran plaketi takdim edildi.

Şehidin kızı Dilek Çınar Muştu ise, yaptığı konuşmada, okula babasının isminin verilmesinden dolayı yetkililere teşekkür etti.

Programın sonunda Şehit Osman Çınar İlkokulu'nun isim levhası ile Şehit Osman Çınar Köşesi ve özgeçmişinin açılışı yapılırken, ardından okul binası gezildi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyşehir Solhan Bingöl Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

title