Haberler

Beyoğlu'nda Her Ay 1 Milyon TL İhtiyaç Sahibi ile Buluşuyor

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sosyal Market’in her ay ihtiyaç sahibi ailelere 1 milyon liralık ürün yardımında bulunduğunu söyleyerek, “Kurulan sistem ihtiyaç sahibi olup Sosyal Market’ten alışveriş yapan kişileri kötü hissettirmiyor.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Sosyal Market'in her ay ihtiyaç sahibi ailelere 1 milyon liralık ürün yardımında bulunduğunu söyleyerek, "Kurulan sistem ihtiyaç sahibi olup Sosyal Market'ten alışveriş yapan kişileri kötü hissettirmiyor. Dolayısıyla bu mutluluk, bu özgüven, bu rahatlık içerisinde Beyoğlu'nun bir neferi olmanın gururuyla başları eğilmeden alışveriş yapıyorlar" dedi.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara yardım amacıyla 2010 yılında modern bir şekilde kurulan Sosyal Market'in insanların onurunu zedelemeden yardıma devam ettiğini belirtti. Sosyal Market'in her ay yaklaşık 1 milyon civarında yardım dağıttığını açıklayan Demircan, "Bunun yüzde 15'lik kısmı belediye tarafından, kalan yüzde 85'lik kısım ise hayırseverler tarafından karşılanıyor ve onlara da aylık olarak yaptıkları bağışın kime ne şekilde verildiği en küçük ayrıntısına kadar rapor halinde gönderiliyor. Böylelikle şeffaflığı sağlanmış ve ulaşılabilirliği temin edilmiş bir Sosyal Market'i burada işletiyoruz" diye konuştu.

"TOPLUMDAKİ DÜŞKÜNLERE DE BAKILMASI ZORUNLUDUR"

Toplumsal hadiselerin ana muhatabı olan bir belediyenin, bu alanda yapması gereken en önemli işinin sosyal yardımlaşmayı teşvik edici düzenlemeler olduğunu anlatan Demircan "Dünyanın en zengin ülkesinde dahi fakirler vardır. Çünkü; fakirlik hastalıktan, aileyi kaybetmiş olmaktan gelebiliyor ve yaşlılıktan kaynaklanabiliyor. Nasıl ki bir ailede elden ayaktan düşmüş birisine eli ayağı tutan sağlam fertlerin bakması vazifesiyse, toplumdaki düşkünlere de bakılması zorunludur. O halde bu düşkünlere yardım etmenin en önemli yolu, yöntemi ve mantığı insani onurdur. Onları incitici bir mekanizma olmamalıdır. Yıllardır Sosyal Market'te bunu yapıyoruz" dedi.

Demircan, "Vatandaşlarımızın kendi istekleri ile seçtikleri belediye, onlara hizmet ediyor. Kurulan sistem onlara kendilerini kötü hissettirmiyor. Dolayısıyla bu mutluluk, bu özgüven, bu rahatlık içerisinde Beyoğlu'nun bir neferi olmanın gururuyla başları eğilmeden alışveriş yapıyorlar."şeklinde konuştu.

"BU MARKETTE PARA GEÇMİYOR"

Başkan Demircan, önce ihtiyaç sahibi olan kişinin titiz bir çalışma ile tespit edildiğini dile getirerek, sosyal market kartı hakkında bilgiler verdi. Demircan, "Vatandaşlarımızın malı, mülkü analiz edildikten sonra kendisine bir kart veriliyor. Bu kart merkezden yükleniyor. İçine para değil kontör yükleniyor. Kontör, gıda kontörü ve giyim kontörü olmak üzere ikiye ayrılıyor. Bu kontörlerin adedi, o ailenin nüfusuyla orantılı. Kontör yüklenmiş bu kartı cebine koyan vatandaş, Sosyal Market'e geliyor, gıda, giyim gibi ihtiyaçlarını kartla alıyor ve bunun için bir bedel ödemiyor. Bu Sosyal Market'te para geçmiyor. Beyoğlu'nda yaşayan düşkün vatandaşlarımız bu şekilde ihtiyaçlarını karşılıyor" dedi.

"EN GÜVENİLİR SİSTEM ÖDÜLÜ ALDIK"

Şeffaflığı sağlanmış ve ulaşılabilirliği temin edilmiş bir Sosyal Marketi işlettiklerini bildiren Demircan, "Sosyal Market'imiz, bu yönüyle dünyadan ödüller aldı. En son Kore'de Dünya Elektronik Devlet Organizasyonu tarafından, organizasyon sistemi, alt yapısı itibariyle elektronik bir yapıya sahip olduğu ve aynı zamanda toplumda umudu destekleyici bir proje olduğu için Çin'de ödül aldık. Ama asıl ödülü buradan alışveriş yapan vatandaşlarımız bizlere veriyorlar. Çünkü burayı beğeniyor ve seviyorlar" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title