Haberler

Beyoğlu'nda "Eğlence Mekanları Kapatılmasın" Eylemi

Basın açıklamasından;"Toplamda 54 mekanın kapatılacağı bilgisi var""Beyoğlu Belediyesi'nin küçük esnafa yönelik bu tutumunu düşmanca buluyoruz.

Basın açıklamasından;

"Toplamda 54 mekanın kapatılacağı bilgisi var"

" Beyoğlu Belediyesi'nin küçük esnafa yönelik bu tutumunu düşmanca buluyoruz. Bu yaklaşım devam ettiği taktirde, Beyoğlu esnafı olarak mekanlarımızı korumak, hem de Beyoğlu'nda var olmaya devam etmek için daha sert önlemler almaktan çekinmeyeceğimizi ilan ediyor ve belediyeyi uyarıyoruz"

Haber - Kamera: Yüksel KOÇ / İstanbul DHA

Beyoğlu Esnaf Dayanışması, son günlerde bazı eğlence mekanlarının geçici süre ile kapatıldığını belirterek eylem yaptı.

Mis Sokak'ta biraya gelen grup, 'Mekan kapatmaları kabul etmiyoruz", 'Beyoğlu böyle zulüm görmedi", ' Beyoğlu Belediyesi'ne halk kayyum atasın", 'Beyoğlu'nda mekan kapatmalara son" pankart ve dövizlerini taşıdı. Grup, 'Beyoğlu bizim İstanbul bizim", 'Misbah elini Beyoğlu'ndan çek" sloganları attı.

"54 MEKANIN KAPATILACAĞI BİLGİSİ VAR"

"Belediyeyi uyarıyoruz! Beyoğlu mekanları ile uğraşmaktan vazgeçin" başlıklı açıklamayı, Beyoğlu Esnaf Dayanışması adına Ufuk Dündar okudu. Dündar, 'Beyoğlu'nu bitirmeyi, kamusallığından,sosyalliğinden, kendine özgü eğlenme kültüründen, tarihinden, küçük esnafından arındırmayı kendine misyon edinen Beyoğlu Belediyesi, dün itibariyle 10'dan fazla mekanı kapatmış bulunmaktadır. Kurabiye Sokak'ta 6, Balo Sokak'ta 6 mekanın 3 gün süreyle kapatıldığını tespit ettik. Toplamda 54 mekanın kapatılacağı bilgisi var" dedi.

Dündar, 'Mekan kapatmaya gerekçe olarak esnafa masa-sandalye kuralının ihlali gösterilmektedir. Ancak bu sefer ki uygulamada belediyenin çok belirgin bir can yakma, yıldırma ve bilinçli bir kötülük yapma isteği kendini açıkça gösteriyor. Mekanlar 3 günlüğüne ve esnafın tek iş yaptığı haftasonunu içerecek şekilde; Cuma-Cumartesi-Pazar günleri kapatılıyor. Belediye daha insaflı bir yaptırım uygulayabilir ama en acımasızını tercih ediyor" şeklinde konuştu.

'BEYOĞLU BELEDİYESİ'NİN KÜÇÜK ESNAFA YÖNELİK TUTUMUNU DÜŞMANCA BULUYORUZ'

Dündar'ın açıklaması, ' Beyoğlu Belediyesi'nin küçük esnafa yönelik bu tutumunu düşmanca buluyoruz. Bu yaklaşım devam ettiği taktirde, Beyoğlu esnafı olarak mekanlarımızı korumak, hem de Beyoğlu'nda var olmaya devam etmek için daha sert önlemler almaktan çekinmeyeceğimizi ilan ediyor ve belediyeyi uyarıyoruz. Masa-sandalye başta olmak üzere hiçbir ihlal, mekan kapatmanın gerekçesi olamaz. Bu vahşi uygulamadan derhal vazgeçin. Aksi taktirde olası bir ihtilaftan Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve Beyoğlu Belediyesi sorumlu olacaktır" şeklinde sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Beyoğlu Belediyesi İstanbul Mis Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title