Haberler

Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları Kursiyerleri Özel Tarifleri ile Hayata Tat Katıyor

- Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları kursiyerleri özel tarifleri ile hayata tat katıyor Başkan Demircan: "Semt konaklarımız, halkın üniversiteleri gibi çalışıyor" Başkan Demircan: "Semt konakları yaşama dair ne eksik varsa onu tamamlıyor" Başkan Demircan: "Mahalle kültürünü ve mahalledeki...

- Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları kursiyerleri özel tarifleri ile hayata tat katıyor

Başkan Demircan: "Semt konaklarımız, halkın üniversiteleri gibi çalışıyor"

Başkan Demircan: "Semt konakları yaşama dair ne eksik varsa onu tamamlıyor"

Başkan Demircan: "Mahalle kültürünü ve mahalledeki komşuluğu ayakta tutabilmek için bu semt konaklarını açtık"

İSTANBUL - Beyoğlu Belediyesi Semt Konakları ve 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle çıkarılacak olan yemek dergisinin jüri seçmeleri için düzenlenen programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "Hayat sadece ilkokula, liseye ve üniversiteye gitmekten ibaret değil. Hayatın tamamı öğrenmeye açıktır. Bu anlamda Semt Konaklarımız halkın üniversiteleri gibi çalışıyor" dedi.

Beyoğlu Belediyesi, 21. Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı işbirliğiyle hayata geçirdiği "Ne Varsa Kadınlarda Var" projesi kapsamında Yemek Dergisi çıkartmaya hazırlanıyor. Beyoğlu Belediyesi Semt Konaklarında eğitim gören kadınların hayat tecrübeleriyle edindikleri yöresel ve özel tariflerin yer alacağı derginin jüri seçmeleri, Aynalıkavak Semt Konağında düzenlenen programla gerçekleştirildi. Kursiyerler, seçmeler için yöresel ve özel tarifleriyle birbirinden lezzetli yemekler hazırladı. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, eşi Ferda Demircan ve YEKÜV Başkanı Gülbin Sözen de programa katılarak özel tariflerle hazırlanan yöresel yemeklerin tadına baktı. Jüri tarafından seçilen yemeklerin tarifleri, yemeği hazırlayan hanımların anlatımıyla dergide yayınlanacak.

"Mahalle kültürünü yaşatabilmek için semt konaklarını açtık"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, programda yaptığı konuşmasında, ilçenin dört bir yanında açtıkları 15 Semt Konağı sayesinde her an 50 bin insanla buluşma imkanı bulduklarını belirterek "Yüzlerce alanda hizmet verip, eğitim verip birçok organizasyonlar yapıyoruz. Mahalle kültürünü ve mahalledeki komşuluğu ayakta tutabilmek için bu semt konaklarını açtık. Beyoğlu'nun her alanı kapsama alanımız içerisinde. Cihangir'de de Semt Konağımız var, Kasımpaşa ve Sütlüce'de de var, her yerde var" şeklinde konuştu.

"Bilgiyi, tecrübeyi ve iyiliği yaymanın yolu toplanmaktan geçiyor"

İnsanların ailesiyle ve çevresiyle bütünleşmek için var olduğunu da ifade eden Başkan Demircan, "İnsanları bir araya getirebilmek ve bütünleştirebilmek bizim bir numaralı vazifemizdir. İşte bu semt konakları bunu yapıyor. Ne yapıyor? Bir yandan okuma yazmayı öğretiyor, bir yandan yemek kursu veriyor, bir yandan spor kursları veriyor. Yani yaşama dair her ne eksik varsa onu tamamlıyor. Hayat sadece ilkokula, liseye ve üniversiteye gitmekten ibaret değil. Hayatın tamamı öğrenmeye açıktır. Sürekli eğitim lazımdır. Bu anlamda semt konaklarımız halkın üniversiteleri gibi çalışıyor. Çünkü bilgiyi, tecrübeyi ve iyiliği yaymanın yolu toplanmaktan geçiyor" diye konuştu.

Başkan Demircan ve eşi Ferda Demircan programın sonunda projeye katılan kursiyerlere katılım belgelerini takdim ederek, gayretlerinden dolayı tebrik ettiler.

(ÖY-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Misbah Demircan Beyoğlu Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title