Haberler

Beynindeki Büyük Tümör, Onu Karanlığa Mahkum Edecekti

Beynindeki tümör nedeniyle sol gözü görmeyen, vücudunun sağ tarafında uyuşukluk hissi ve kuvvet azlığı yaşayan, baş ağrıları ve yürüme güçlüğü çeken Iraklı Khaton Mohammed, geçirdiği ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.

Beynindeki tümör nedeniyle sol gözü görmeyen, vücudunun sağ tarafında uyuşukluk hissi ve kuvvet azlığı yaşayan, baş ağrıları ve yürüme güçlüğü çeken Iraklı Khaton Mohammed, geçirdiği ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu. Tümörün göz sinirleri üzerine baskı yapması nedeniyle sağlam diğer gözünü de kaybetme riskini bilerek ameliyata giren Mohammed, gözlerini aydınlığa açtı.

63 yaşında evli ve 9 çocuk sahibi Iraklı ev hanımı Khaton Mohammed, bir süre önce baş ağrıları ile birlikte el ve ayaklarında kuvvetsizlik hissetmeye başladı. Şikayetlerine çare ararken kısa zaman içinde sol gözündeki görme yetisini ve koku alma duyusunu da tamamen yitiren Khaton Mohammed, Türkiye'deki yakınları aracılığı ile Irak'ın Zaho kentinden gelerek Acıbadem Adana Hastanesi'ne başvurdu. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanları Prof. Dr. Sebahattin Hacıyakupoğlu ve Dr. Süha Kınalı, Khaton Mohammad'ın tedavisini üstlenerek öncelikle kendisinden birtakım tetkikler istedi.

Diğer gözünü de kaybedebilirdi

Yapılan tetkikler sonrasında beyinde bulunan göz sinirlerinin hemen üzerinde beynin ön boşluğunu dolduran iyi huylu ama büyük bir tümör olduğunu gören doktorlar, Mohammad'ın acilen ameliyat edilmesine karar verdi. Bulunduğu yere göre felç, dengesizlik, şuur kaybı, işitme kaybı, yutma güçlüğü gibi patolojik bulgular görülebilen iyi huylu tümör, Mohammed'in görme sinirlerinin üzerinde 10-15 yıl içerisinde yavaşça büyüyerek görmede kusur belirtisi vermişti. Tümör görme sinirlerinin üzerinde olduğundan ve sağlam sinirler tümör tarafından tutulduğundan, ameliyat sonrasında gerilme ve deformasyon olma, dolayısıyla Mohammed'in gören gözünü de kaybetme riski vardı.

Ameliyat başarıyla sonuçlandı

Ameliyat için ailesine de danışan Khaton Mohammed, doktorlarına operasyon için gereken onayı verdi. Karar verilmesinin hemen ardından Khaton Mohammed'in ameliyatı, Acıbadem Adana Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi uzmanları Prof. Dr. Hacıyakupoğlu ve Dr. Kınalı tarafından gerçekleştirildi. Başarılı geçen ameliyatın 1 gün sonrasında yapılan nörolojik muayene ile sol gözünde de görmenin başladığı tespit edilen Khaton Mohammed ve ailesi büyük bir mutluluk yaşadı. Görme dışında; baş ağrısı, yürüme güçlüğü, sağ tarafında uyuşukluk hissi ve kuvvet azlığı gibi diğer şikayetleri de sona erdi. Mohammed, ameliyattan 5 gün sonra taburcu edildi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Irak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title