Haberler

Beyazıt'ta 16 Mart ve Halepçe Protestosu

Haber: Enver ALAS - Kamera: Ünsal Çakın - İSTANBUL / DHA Bir grup üniversite öğrencisi, 16 Mart 1978 yılında 7 öğrencinin ölümü 41 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı ve silahlı saldırı ile Halepçe katliamını protesto etmek için yürüdü.

Haber: Enver ALAS - Kamera: Ünsal Çakın - İSTANBUL / DHA

Bir grup üniversite öğrencisi, 16 Mart 1978 yılında 7 öğrencinin ölümü 41 öğrencinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı ve silahlı saldırı ile Halepçe katliamını protesto etmek için yürüdü. Çeşitli üniversitelerden bir araya gelen yaklaşık 200 kişilik grup, 13.30 sıralarında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Fen Edebiyat Fakültesi önünde toplandı. '16 Martlar AKP'yle sürüyor, Beyazıt'ın, Halepçe'nin hesabını soracağız' yazılı pankart açan grup, yürüyüş boyunca 'Beyazıt Faşizme mezar olacak', 'Katil devlet hesap verecek', 'Berkin Elvan ölümsüzdür' şeklinde sloganlar attı. Beyazıt Meydanı'na gelen grup burada basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklamasını Bilal Yıldız Kürtçe, Gamze Topçu ise Türkçe okudu.

"BEYAZIT KATLİAMI, TÜRKİYE'DE İŞLENEN ONCA KATLİAM GİBİ KARANLIKTA BIRAKILDI"

Açıklamada, "16 Mart, tarihe iki kara lekeyle kazınan bir gün. 16 Mart 1978'de İÜ Eczacılık Fakültesi önünde gerçekleştirilen bombalı saldırıda 7 öğrenci hayatını kaybetti, 41 öğrenci yaralandı. Bundan tam on yıl sonra da 1988'in 16 Mart'ında Saddam yönetimi, Halepçe'de 5 bin kürdü kimyasal ve biyolojik silahlarla katletti. Beyazıt katliamı, Türkiye'de işlenen onca katliam gibi karanlıkta bırakıldı. 7 öğrencinin katledildiği, onlarca kişinin yaralandığı Beyazıt katliamında dava dosyası kapatıldı. Saddam yönetiminin Halepçe katliamı da insanlık tarihinin utanç sayfaları arasında yerini aldı. Bu topraklarda devlet geleneği haline gelen katliamlar Türkiye'de de AKP eliyle sürmeye devam ediyor. AKP iktidarı polislerimiz 'destan yazdılar', 'kahramanlar' diye nidalar savururken, bizler onların destanlarını 15 yaşında 16 kilo Berkin ile yaşadık, bizler o destanları kör sokaklarda dövülüp öldürülerek, yedi arkadaşımızı toprağa verirken yaşadık. Bizler bugün, üniversite öğrencileri olarak 16 Mart'ların ve faşist saldırıların son bulmasını, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. 16 Mart Beyazıt ve Halepçe katliamlarını unutmayacağız, unutturmayacağız" ifadelerine yer verildi.

SAYGI DURUŞUNDA BULUNULDU

Grup basın açıklamasının ardından Eczacılık Fakültesi önüne gelerek burada 16 Mart 1978 yılında, Halepçe'de ve Gezi olayları sırasında hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Eczacılık Fakültesi önüne ekmek bırakan grup daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Üniversitesi Berkin Elvan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title