Haberler

Beü Tıp Fakültesi'nin Büyük Başarısı

BEÜ Tıp Fakültesi, 2013 Sonbahar Tıpta Uzmanlık Sınavında sergilediği başarıyla, yurt genelinde tüm Tıp Fakülteleri arasında ikinci oldu.

BEÜ Tıp Fakültesi, 2013 Sonbahar Tıpta Uzmanlık Sınavında sergilediği başarıyla, yurt genelinde tüm Tıp Fakülteleri arasında ikinci oldu.

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından açıklanan 2013-TUS Sonbahar Dönemi Değerlendirme ve Yerleştirme İstatistiklerine göre BEÜ Tıp Fakültesi, ülkemizde eğitim veren birbirinden önemli Tıp Fakültelerini geride bırakarak ikinci oldu. Yerleştirme sonuçlarına göre İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yakaladığı yüzde 62'lik yerleşme oranı ile Türkiye birincisi olurken, Bülent Ecevit Üniversitesi yüzde 50'lik yerleşme oranı ile ikinci sırada yer aldı. Sıralamada Hacettepe Tıp Fakültesi ise yüzde 45 oranındaki yerleşme yüzdesi ile üçüncü sırayı aldı.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, TUS sınavına giren 54 Tıp Fakültesi'nin 52'sini geride bırakarak ikinci olan BEÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin TUS sınavına hazırlanmasına, hiçbir ücret almadan, özel derslerle katkı veren öğretim üyelerini ve Tıp Fakültesi yönetimini makamında ağırladı. Prof. Dr. Ülkü Özmen, Prof. Dr. Emine Yılmaz Sipahi, Doç. Dr. Taner Bayraktaroğlu, Doç. Dr. Ali Uğur Emre, Doç. Dr. Murat Can, Doç. Dr. Burak Bahadır, Doç. Dr. İlker Arıkan ve Doç. Dr. Turgut Karabağ'a BEÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin TUS'a hazırlanması yönünde verdikleri destekten dolayı, Rektör Özer tarafından birer teşekkür plaketi verildi. Törende ayrıca, BEÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Aydın, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Selçuk Keser ve Doç. Dr. Selçuk Keser'e de teşekkür plaketleri sunuldu.

"Öğrencilerimizin ve öğretim üyelerimizin bu başarısıyla ne kadar gurur duysak azdır. diyen Prof. Dr. Mahmut Özer sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ülkemizde gerçekleştirilen sınavlar arasında zorluk derecesi belki de en yüksek olan TUS'ta, Tıp Fakültesi mezunlarımızın ülkemizin ileri gelen pek çok Üniversitesini geride bırakarak ikinci olması, Üniversitemizin vermiş olduğu Tıp eğitimi kalitesinin önemli bir göstergesidir. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, bu başarıda emeği geçen tüm öğretim üyelerimizi kutlar, gelecekte de Üniversitemizi onurlandıracak pek çok başarıya imza atacaklarına olan inancımı bir kez daha yinelemek isterim." - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi İstanbul Üniversitesi Mahmut Özer Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title