Haberler

Beü Öğrencilerinin "Eğitimde Umut Işığı" Projesi

BEÜ Sosyal Hizmet Kulübü öğrencilerince, "Eğitimde Umut Işığı" projesi kapsamında, Dideban Ortaokuluna kütüphane kuruldu.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Sosyal Hizmet Kulübü öğrencilerince, "Eğitimde Umut Işığı" projesi kapsamında, Dideban Ortaokuluna kütüphane kuruldu.

Bitlis merkezdeki Dibeban Ortaokulu'na kütüphane kuran kulüp üyeleri, proje kapsamında bundan sonra da toplayacakları kitaplarla her okula birer kütüphane kurmayı hedefliyor.

Kulüp üyesi Beritan Kızılkaya, yaptığı açıklamada, kitapların kişilerin hayatı ve karakteri üzerinde çok önemli ve olumlu etkisinin olduğunu söyledi.

Kızılkaya, şöyle konuştu:

"Bilgi ve teknoloji çağında dünyanın geldiği konuma ulaşmak hedeflerimizdendir. 'Eğitimde Umut Işığı Gönüllüleri' olarak, Bitlis Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile kitaba ulaşımı kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu nedenle bize başvuruda bulanan Dideban Ortaokulumuza bir kütüphane kurmaya karar verdik. Mesele sadece kitaba sahip olmak değil, o kitabı değerlendirmektir. Öğrencilerimiz kitapların kendilerine çok iyi bir dost olduğunu bilmeli ve bunu öğrenmeli. Bu görev de öğretmenlerimize düşüyor."

Kitap okuma alışkanlığının herkesin edinmesi gereken bir ihtiyaç olduğunu belirten Kızılkaya, yeme ve içme bedeni besliyorsa, kitap okumanın da ruhu ve düşünceleri beslediğini ifade etti.

Kütüphaneye sahip olan öğrencilerin, kitapların ışığının ardına takılmalarını isteyen Kızılkaya, bilgisizlik ve bilinçsizlikten kurtulmanın tek yolunun okumak olduğunu belirtti.

Kızılkaya, "Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'inde ilk emri 'ikra' yani okudur. Bu emirle okumanın önemi ve değeri bir kez daha göze çarpmaktadır" diye konuştu. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Eren Üniversitesi Kızılkaya Bitlis Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title