Haberler

Beü, Akıllı Kentler-bulut Kent Bilgi Sistemi Tanıtım Toplantısına Katıldı

Bitlis Eren üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca Ankara’da düzenlenen "Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi" bilgilendirme toplantısına katıldı.

Bitlis Eren üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Ankara'da düzenlenen "Akıllı Kentler-Bulut Kent Bilgi Sistemi" bilgilendirme toplantısına katıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Bitlis Eren Üniversitesi arasında imzalanan protokol ile yürütülen "Kentsel Dönüşüm Alanlarının Belirlenmesi ve Senaryo Afetlerin Oluşturulması İçin Yerel Yönetimlerin Verilerinin Kullanıldığı Coğrafi Bilgi Sistemi Tabanlı Otomasyon Sisteminin Oluşturulmasının Araştırılması ve Geliştirilmesi Projesi" kapsamında "Akıllı Kentler- Bulut Kent Bilgi Sistemi" tanıtım toplantısı düzenlendi. Program, sistemin tanıtım filminin gösterimi ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Süleyman Salih Birhan'ın yazılım hakkındaki sunumuyla başladı.

Toplantıda Bakan Güllüce, "Kent Bilgi Sistemlerinin" bulut teknolojisiyle yaygınlaştırılması için sahadan veri toplanmasına ilişkin uygulamanın canlı örneğini, Elazığ Valiliği'ne bağlanarak yaptı.

Vali Murat Zorluoğlu ile gerçekleştirilen bağlantıda, valilik binasının resmi ve tarihi bilgileri sisteme canlı olarak aktarıldı. Bakanlık olarak akıllı bilişim kentlerinin temelini attıklarını belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, hedeflerinin en küçük belediyeyi bile bilgi teknolojileri kullanır hale getirerek, kent bilgi sistemlerinin kullanımıyla 400 milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağlamak olduğunu ifade etti. Güllüce, "Bu toprağın çocuğunun yazdığı yazılım 1-0 öndedir. Her alanda dünyanın en teknolojik savaş gemilerini kendi işçimizle, memurumuzla, mühendisimizle, kaynağımızla, milli gemi projesi yapıyorsak, yazılımlarda da kendi milli yazılımını destekleyen çabalar harcamalıyız. Birisi bir yerden başlayacak. Savunma sanayindeki millilik kadar yazılımın da milli olması için çaba harcıyoruz, harcayacağız. Yazılımın Türkiye'de yerli şekilde gelişmesinin bir milli mesele olduğuna inanıyoruz" dedi.

Toplantıda, belediyelerinde sistemi uygulayan Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoy, Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da görüşlerini dile getirdi. Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Hayrettin Güngör ise projenin belediyelere sağlayacağı yararları anlattı. - BİTLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Eren Üniversitesi İdris Güllüce Mahmut Doğru Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title