Haberler

Beşiri'de "Füze" Denemesi!

Güncelleme:

Beşiri Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen "Mucit Amca-Küçük Mucitler" adlı bilim gösterisi, ilçede büyük ilgi gördü.

Batmanın Beşiri İlçesinde "Mucit Amca-Küçük Mucitler" adlı bilim gösterisi düzenlendi.

Kaymakamlığın katkıları ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organizasyonuyla ilçede gerçekleştirilen bilim gösterisinde, pet şişe ile yapılan füze denemesi izleyicilerin ilgisini çekti.

İlçe Kaymakamı Ayşe Şeyda Çağlar, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Fikret Yavuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ubeydullah Aydın, daire amir ve müdürlerinde katıldığı, Beşiri Cumhuriyet Ortaokulu konferans salonunda yapılan etkinlik, ilköğretim çağındaki çocukların hayal gücünü genişletmek ve bilime olan ilgilerini arttırabilmek amacı ile organize edildi.

İlkokul öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen etkinlikte "Mucit Amca" olarak tanınan ve TRT´ de program yapan, Melih Yalçıneli tarafından sunulan gösteride, "plastik yoğurt kabı, pet şişe, kürdan, çatal, poşet teneke kutuları" gibi sıradan atık malzemelerle icat yapmanın püf noktaları gösterildi.

Fen ve teknoloji derslerinde yapılabilecek çalışmalar pratik olarak anlatıldı. Yapılan gösteride en fazla beğeni toplayan gösteri pet şişe ile yapılan ´füze´ gösterisi oldu.

Gösterilerde birbirinden farklı ve ilgi çekici deneyleri gerçekleştiren Melih Yalçıneli izleyen öğrenciler bilimin eğlenceli yönünü keşfettiler.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Milli Eğitim Müdürlüğü Fikret Yavuz Beşiri Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title