Haberler

Beşiktaş Kulübü Başkanı Orman Açıklaması

"(Fenerbahçe ile ilgili TFF'ye yaptıkları çağrı) Açıklamayı hata olarak kabul etmiyorum.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Fenerbahçe-Çaykur Rize spor maçıyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonuna (TFF) yaptıkları çağrıya değinerek, "Açıklamayı hata olarak kabul etmiyorum. Algılamayı doğru veremedik. Esas niyetimiz; spor, seyirciyle güzel mesajını vermek" dedi.

Sivas'taki tarihi Osmanağa Konağı'nda basın mensuplarıyla sohbet toplantısında bir araya gelen Orman, kulüp yönetiminde "çift başlılık" iddialarını yalanlayarak, "Ahmet Nur Çebi hakkında yapılan dedikodular mesela, 'Başkanlığa gidiyor, başkanın ayağını kaydıracak', bir milyon tane yalan üzerine şeyler. Biz, Ahmet Nur Çebi ile 'Ya ne diyorsun kardeşim' dediğimiz bir konuşma olmamıştır" diye konuştu.

Çebi ile aynı fikirde olmadıkları konular da olduğunu dile getiren Orman, aynı şeyleri düşünmeleri durumunda istişare etmelerine gerek olmadığını belirtti.

Şampiyonluğu kutlamaya hazırlanan Fenerbahçe'nin, Çaykur Rize spor ile yapacağı maçtaki seyircisiz oynama cezasının ertelenmesi veya değişik bir formül bulunması yönünde TFF'ye yaptıkları çağrıya değinen Orman, şunları söyledi:

"Açıklamayı hata olarak kabul etmiyorum. Algılamayı doğru veremedik. Esas niyetimiz; spor, seyirciyle güzel mesajını vermek. Ben 8 senede 2 sene taraftarsız oynamışım. 8 sene loca alan adama, 2 sene maç izlettirememişim. Bu işten en büyük muzdarip olan benim. Ben bundan önceki zihniyetin devamı değilim. Kendime örnek aldığım zihniyet, Şeref bey, Baba Hakkı, Süleyman abi" şeklinde konuştu.

Orman, cezaların hepsinin ertelenmesi yönünde taleplerinin olmadığını vurgulayarak, "Oyuncunun cezasını erteliyor musun? Bu Galatasaray olsa da aynı. Fatih Terim'in cezası ertelenirken, 'niye erteleniyor?' dedik mi, demedik" ifadesini kullandı.

Beşiktaş'ın ilklerin kulübü olmakla her zaman övündüğünü dile getiren Orman, bu tür konularda da ilk adımı attıklarını belirterek, bu adımların cesaret istediğini söyledi.

Orman, tepkilerin olmasını normal karşıladıklarını, statükoyla hareket etmeyeceklerini aktardı.

Futboldan herkesin uzaklaştığına ve televizyon kanallarında daha az spor programı yer aldığına dikkati çeken Orman, oysa futbolun herkesin seyredeceği keyifli bir oyun olduğunu vurguladı.

"Ben bu şike sürecini üstlenmedim"

Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'nın zihniyetini temsil ettiklerini belirten Orman, "Bunu beğenmeyenler olabilir. Süleyman abiyi de beğenmeyenler vardı. 'Ahmet Dursun gelsin, Seba gitsin' diye şarkıları ben söylemedim. Onu da beğenmeyenler olabiliyordu, beni de beğenmeyen olabilir" dedi.

Bazı çevrelerden "Fenerbahçe'den bize ne? Serdar Adalı'ya niye bu kadar sahip çıkmadınız?" şeklinde eleştiriler yöneltildiğinin hatırlatılması üzerine Fikret Orman, "Serdar Adalı'ya sahip çıkmadık mı? Allah çarpar. Kulüp başkanı olarak beraber gittik, savunmayı beraber yaptık. Serdar Adalı hakkında olumsuz bir laf ettiğimi duydunuz mu? Ben bu şike sürecini üstlenmedim. Niye üstleneyim? Biz bu işte konu mankeni olduk, yanından bizi ilave ettiler" diye konuştu.

"Üzüntü duyuyorum"

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın cezaevine girecek olmasından üzüntü duyduğunu dile getiren Orman, "Onun içeri girmesinden dolayı üzüntü duyuyorum. Ben hakim değilim, insani olarak söylüyorum, üzüntü duyuyorum" dedi.

Orman, görev süresince en çok rahatsızlık duyduğu şeyin yalanlar olduğunu belirtti.

-Ahmet Nur Çebi

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi de Beşiktaş taraftarının yapısının çok farklı olduğunu söyledi. Beşiktaş taraftarında, adalet ve vicdan duygularının ön planda olduğunu belirten Çebi, camia olarak haksızlığa karşı hep dik durduklarını dile getirdi.

Fenerbahçe ile ilgili TFF'ye yaptıkları çağrıya değinen Çebi, şunları söyledi:

"Biz cami olarak kendimize yapılmasını istemediğimiz bir şeyin başkasına yapılmasını istemeyiz. Burada verilmek istenen mesaj, bu cezaların kulüplere ve taraftara haksız yere uygulandığıdır. Bunlara karşı tepki olarak yapılan bir açıklamadır. Fenerbahçe bir örnek olarak koyulmuştur ama bu örnek eksik kalmıştır. Biz bunu genel anlamda ifade etmeliydik, amacımız aslında buydu, ifade de bir eksiklik olmuştur. Fenerbahçe bir örnektir, tek başına eksik kalmış bir örnektir. Bu, Galatasaray, Bursaspor ve diğer tüm futbol takımları ve taraftarları için yapılmış bir açıklamadır. Benim taraftarım da bu tarz bir açıklamadan rahatsızlık duymaz. Biz haksızlıklara karşı hep dik durmuşuz. Bizim taraftarımız toplumsal olaylarda hassasiyet göstermiştir. Her konuda rakip taraftarla hareket ettiği zamanlar olmuştur."

"Açıklama haddini aştı mı?" şeklindeki soru üzerine Çebi, "Açıklama, eksik kalmıştır. Galatasaray, Bursaspor ve diğer futbol kulüpleri de eklenebilirdi. Kusur yok, eksiklik var ama eksiklik kusursa kusur kabul edebilirsiniz" dedi.

- Sivas

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Nur Çebi Fikret Orman Sivas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title