Haberler

Beşiktaş'ın Efsane Futbolcusu Şükrü Gülesin Anıldı

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Şükrü Gülesin, vefatının 39. yılında anıldı.

Beşiktaş'ın efsane futbolcularından Şükrü Gülesin, vefatının 39. yılında anıldı.

Gülesin için Emirgan Mezarlığı'ndaki kabri başında düzenlenen anma törenine, divan kurulu üyeleri ile Gülesin ailesinin fertleri katıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in çelenk gönderdiği tören, okunan duaların ardından sona erdi.

14 Eylül 1922'de doğan Şükrü Gülesin, Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük yıldızlardan biri olarak anıldı. Futbola küçük yaşta Kınalıada'da kaleci olarak başladı ve kısa sürede forvete geçti. İstanbul Erkek Lisesi'nde öğrenciyken Beyoğlu spor'a transfer olan Şükrü Gülesin, 1940-1941 sezonunda Beşiktaş'a geldi. 1944-1945 sezonunda MKE Ankaragücü'nde forma giyen Gülesin, Beşiktaş'ta oynadığı 10 yılda; 3 Milli Küme, 6 İstanbul Ligi, 2 İstanbul Kupası, 2 Başbakanlık Kupası şampiyonluğu yaşadı. Şükrü Gülesin, 3'ü Galatasaray'a, 9'u Fenerbahçe'ye olmak üzere derbilerde 22 gol kaydetti. Ortaya koyduğu performansla kornerden direkt attığı golleri kendisini büyük üne kavuşturdu. Adını Avrupa'da duyuran Şükrü Gülesin, 1950'de İtalya'ya gitti. Palermo, Lazio, tekrar Palermo olmak üzere 3 sezonda İtalya 1. Ligi'nde 79 maçta 36 gol attı. Gülesin, Türkiye'ye dönünce Galatasaray'a transfer oldu. 10'u Beşiktaş'ta, 1'i Lazio'da olmak üzere 11 kez A Milli Takım formasını giydi, 4 gol kaydetti.

Futbolu bıraktıktan sonra, Milli Takım Teknik Komitesi'ne seçildi. 1977 yılında hayata gözlerini yuman Şükrü Gülesin, Beşiktaş'ta yöneticilik ve spor yazarlığı da yaptı.

Kaynak: AA / Spor

Fikret Orman İstanbul Emirgan Spor Haberler

Bakmadan Geçme

BAYHAN NEDEN HAPSE GİRDİ? Bayhan kimi öldürdü? KOTON halka arz sonuçları! Koton halka arz sonuçları açıklandı mı? Koton kağıt halka arz kaç lot verdi? Kalben kimdir? Şarkıcı Kalben kaç yaşında ve nereli? #127908 Kalben'in şarkıları! Memur ve emekli maaşı zammı ne kadar olacak? Temmuz ayında zam yapılacak mı? ALTINAY SAVUNMA TEKNOLOJİLERİ HALKA ARZ: ALTNY katılım endeksine uygun mu? ALTNY halka arz helal mi, caiz mi? Kemal Doğulu kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Kemal Doğulu kaç yaşında, nereli? Kemal Doğulu biyografisi! EMEKLİLERE YÜZDE KAÇ ZAM YAPILACAK? Temmuz ayında emeklilere yüzde kaç zam var, masadaki rakam ne? Anneler günü ilk ne zaman kutlandı? Anneler günü ne zaman ve nerede ortaya çıktı? İşte anneler gününün tarihçesi! Sinan Ateş kimdir? Sinan Ateş kaç yaşında öldürüldü? Sinan Ateş ne zaman ve neden öldürüldü? Suat Özçağdaş kimdir? Halk Tv konuğu Suat Özçağdaş kaç yaşında, nereli? Suat Özçağdaş biyografisi! SURVİVOR İLK DÜELLODA KİM ELENDİ? Survivor'da kim elendi? Yunus Emre mi, Furkan Kızılay mı? Bahadır Erdem kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Bahadır Erdem kaç yaşında, nereli? Bahadır Erdem biyografisi! 10 Mayıs okullar açık mı, kapalı mı? Yarın okul var mı? Cuma günü okullar tatil mi? ALTNY kaç lot verir? Altınay Savunma Teknolojileri halka arz kaç lot düşer? RÜYADA ESKİ SEVGİLİYİ GÖRMEK ne anlama gelir? Rüyada eski sevgiliyi görmek ne demek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title