Haberler

Besaş’tan Türkiye’ye Örnek Projeler

Bursalı Tüketicilere Sağlıklı Ekmeği En Uygun Şekilde Ulaştırmayı İlke Edinen BESAŞ, Yeni Projelerine İmza Atmaya Hazırlanıyor.

'Hijyen Okulu'nu açarak üreticiden satıcıya herkesi eğitimden geçirecek olan BESAŞ, 'BUKART ile ekmek satışı' projesiyle de vatandaşın üzerinde para olmasa bile ekmek almasını sağlayacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Ekmek Sanayi A.Ş. (BESAŞ), 'Bayiler Toplantısı'nı Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala, BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğan, bölüm yöneticileri ve bayilerin sahiplerinin katıldığı toplantıda, BESAŞ'ın 2010 yılında gerçekleştirdiği satış rakamları hakkında bilgi verildi. 2010 yılında 64 milyon 563 bin adet 400 gramlık Francala ekmek, bir milyon 560 bin adet kepekli ekmek, 143 bin adet ayçekirdekli ekmek üreterek satış gerçekleştiren BESAŞ, bir milyon 91 bin adet tam buğdaylı ekmek, 396 bin çavdar ekmek ve 286 bin adette 600 gramlık Ramazan pidesi satışı gerçekleştirdi. Üretim alanında 5 adet tünel tipi ekmek üretim hattı bulunan BESAŞ, günde ortalama 400 gramlık 250 bin adet ekmek üretimi yapabilmektedir. Günlük ortalama 65 ton un kullanan BESAŞ, sevkiyat bölümünden gelen günlük sipariş miktarına göre planlama yaparak üretim işlemini gerçekleştiriyor.

Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Mehmet Semih Pala, Türkiye'nin 3. büyük ekmek üretim merkezi olan BESAŞ'ın halka sağlıklı gıdalar ulaştırdığı için önemli bir hizmeti yerine getirdiğini söyledi. 500 noktaya gıda dağıtımı yapıldığını hatırlatan Pala, BESAŞ'ın gerçekleştirdiği başarılarda bayilerin de büyük payı olduğunu ifade etti. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin önemli şirketlerinden olan BESAŞ'a, Başkan Recep Altepe ve ekibinin gerekli önemi verdiğini vurgulayan Pala, "BESAŞ, sağlıklı ekmeklerin insanlara ulaşmasında bir sibop görevi yapmaktadır. Bursa Büyükşehir Belediyesi de bu tesislere gerekli önemi göstermektedir. Büyükşehir Belediyesi'ni bir nevi temsil eden BESAŞ bayilerimize de büyük görevler düşmektedir" dedi.

Büyükşehir yöneticileri olarak belediyenin her kuruşunu millet için harcadıklarını anlatan Pala, doğru ve dürüst bir belediyecilik anlayışıyla insanların yaşam refahını yükseltmek istediklerini söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İstanbul'dan sonra ikinci önemli belediye haline geldiğini de belirten Pala, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen yatırımlar hakkında bilgi verdi.

'Hijyen Okulu' ile üreticiden satıcıya herkes eğitimden geçecek

BESAŞ Genel Müdür Yardımcısı Can Aydoğdu ise bayilere, yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi. Kalite Birliği ile BESAŞ'ın ortaklaşa gerçekleştireceği 'Hijyen Okulu' projesinden bahseden Aydoğdu, temel amaçlarının tüm ekmek satış bayilerinde belirli bir standardı getirmek olduğunu söyledi. Kurulacak Hijyen Okulu'nda öncelikle BESAŞ çalışanları ve bayilerin eğitim göreceğini anlatan Aydoğdu, "Uludağ Üniversitesi hocalarımız tarafından ekmeğin üretiminden satışına kadar geçen süreçteki hijyen kuralları anlatılacak. Üreticiden satıcıya herkes tesislerimizde eğitimden geçecek. Mezun olan arkadaşlarımız aldıkları sertifikalarla bayilerinde hizmet verecek" diye konuştu.

BUKART ile ekmek satışı

Önem verdikleri bir diğer projenin de 'BUKART ile ekmek satışı' olduğunu belirten Aydoğdu, "Bursalıların ulaşım amacıyla kullandıkları BUKART ile aynı zamanda ekmek alabilmelerini istedik. Böylelikle vatandaşlarımız üzerlerinde para olmasa bile ekmeklerini alabilecek. Para alışverişi olmayacağı için hijyeni de sağlama konusunda büyük bir adım atılmış olacak. Hatta BUKART ile ekmek alanlar için promosyonlar da gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. BURULAŞ ile gerekli altyapı çalışmalarını bitirmek üzereyiz" şeklinde konuştu.

Ekmekte yapılan zam konusuna da değinen Aydoğdu, "Halkımız BESAŞ'tan 400 gramlık bir ekmeği 60 kuruşa alıyor. Oysa serbest piyasada ise 300 gramlık ekmekler 50 ile 75 kuruş arasında satılmaktadır. Tüm vatandaşlarımızın BESAŞ ekmeğindeki bu avantajı da bilmeleri gerekir" dedi.

Konuşmaların ardından toplantının son bölümünde bayiler görüş ve önerilerini dile getirdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title