Haberler

Beşar Esad'ın Tarihi Konuşması

Güncelleme:

Devlet Başkanı Esad Parlamentoda Konuştu.

Son dönemde yoğun protestoların yapıldığı Suriye ve bölge açısından kritik önem taşıyan konuşmanın satır başları:

- Çok olağanüstü bir anda size sesleniyorum şu anda yaşananlar bizim için bir sınavdır.

- Arada sık sık bir takım komplolar yaşanıyor ulusumuza karşı ama Allah'ın iradesi hep yanımızda oldu ve bu zorlu günleri aşmakta hep başarı gösterdik.

- Benim konuşmam da bir takım retorik söylemlerin dışında olsun istedim. Biz Suriye halkının zekasını takdir ediyoruz. Biliyoruz ki Suriye halkına yönelik bir takım komplolar var ama bunları yapanlar zeki görünseler de Suriye halkının zekasını dikkate almadılar.

- Bölgede çok büyük değişiklikler yaşanıyor, tabii ki bütün bölgede etkileri olacaktır. Elbette Suriye de bu değişikliği yaşayacaktır. Ama şunu kabul etmek zorundayız ki Suriye'de ve bölgede olanlar Suriye'nin bugüne kadarki konumunu desteklemektedir

- Eğer halkın bir görüş birliği varsa, bugün Arap sokaklarında ortaya çıkan durum bizim 30-40 yıldır bildiğimiz olaylar.

- Arap ülkeleri değişmedi bugüne kadar. Benim eski konuşmalarımı hatırlayın. Arap sokaklarındaki görüşlerden bahsettim. Bir takım yönetimde olanlar bıyık altından güldü ama yorum yapmadı.

- Bu konular, özellikle de baskı yoğunlaştığında hep söyledim gene söylüyorum: Ben bu diyalogu sizinle, başka ülkelerle yaparsam benim halkım beni kabul etmez dedim ve tutumumu hiç değiştirmedim

- Bizim de özlediğimiz bazı amaçlar. Özellikle Filistin davası olmak üzere bölgedeki konulara ilişkin şunu görmemiz lazım: Bu değişimler Filistin'de de etkili olacak. 30 yıldır sürüyor bu durum ve değişiklikler Filistin halkı için de olumlu olacak Suriye için de olumlu olacak.

- Bizim onlara karşı alaycı bir tavrımız söz konusu değil. Ulusal boyutla hükümetle halk arasında bir diyalog başlatma ihtimali doğdu. Bazı alanlarda başarılı, bazı alanlarda başarısız olduk. İşgal varsa işgale direnişi destekleme politikası geliştirdi.

- Biz bunlardan ayrılırsak kurumlar da istediğimiz rotayı düzeltmek zorundalar. Daha önce Suriye açısından hiç görülmeyen bir sonuca yol açtı ,çünkü aramızda birlik vardı geçmişte. Bizi ayakta tutan buı birlik oldu. Bir takım mayınlardan kaçmayı başardık.

"BİZİ DIŞARIDAN ZAYIFLATMAYA ÇALIŞIYORLAR"

- Bize dışarıdan yapılan bir takım birliğimizi bozma çabalarından bahsetmek istiyorum. Düşmanlarımızın bizi hep zayıflatmaya çalışıyor.

- İnsan savaşta düşmanın kim olduğunu bilmek ister. Suriye çok güçlü saldırılara göğüs germek zorunda kalıyor. Devrim dalgaları üzerinde çok büyük etkiye sahip olacak.

- Sokağın görüşlerini ifade etmesine izin verdik ve bu sayede bir kez daha ulusal birliğimizi yakaladık.

- Dış güçler başarısız olursa ders çıkaracaklardır, biz de kendi başarısızlığımızdan ders çıkaracağız

- Karşılıklı olarak farklı mezheplerden insanların telefonlarına farklı mesajlar gönderildi, yerelde bunun işe yaradığını söyleyebiliriz.

"DÖKÜLEN KAN SURİYELİNİN KANIDIR"

- Sokağa çıkmış hiçbir Suriye vatandaşının kılına bile zarar gelmemesini istedik

-Son protestoların merkezinde yer alan Dera şehrinin halkı, kaosu yaratan azınlığı önlemeyi başaracaktır.

- Protestolar sırasında hiçbir Suriyelinin zarar görmemesi için açık emirler verildi.

- Ne yazık ki dökülen kan Suriyelilerin kanıdır. Bütün ölenler bizim kardeşimiz, ailemiz. Bu ölümler neden yaşandı bunun araştırılması ve hesabının verilmesi gerekiyor.

- Son dönemdeki yaralara birlikte şifa bulmalıyız.

"4 YILDA ÇOK DEĞİŞTİK"

- 2004'te Irak işgalinden sonra Tunus'taki zirvede tam bir çöküş vardı, Amerikalılar reform planlarını ve demokrasiyi dayatmaya çalışmıştı. Bununla mücadele ettik. Ben daha önce reform unsurlarından ve vatandaşların taleplerinden bahsettiğimde bunları gerçekleştirmek zorunda olduğumuzu söyledik.

- Bugün yaşananlar 2005'ten farklı değil, o zaman da teslimiyet belgemize imza atmamızı istediler.

- Biz 2005'te böyle bir saldırının üstesinden gelebildik. Halk olarak bunun farkındayız. Halkın farkındalığının artırılması gerekiyor ancak bu şekilde ulusumuzu korumamız mümkün olacak.

- Asıl mesele devletin bu reformları gerçekleştirme yönündeki iradesidir. 2000 yılında buraya göreve geldiğimizde yeminimi buradan etmiştim. Suriye vatandaşlarının zihninde neler olduğunu dile getirmeye çalışmıştım.

-Bundan birkaç ay sonra 11 Eylül yaşandı Afganistan ve Irak işgali geldi, İsrail'in komploları, 2006 Lübnan ve 2008 Gazze savaşları… Bütün bunlar ve aradan geçen 4 yıl bizi çok değiştirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Güncel Haberler

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasından önceki son sözleri oldukça manidar

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

İran'da Cumhurbaşkanı Reisi'nin düşen helikopteriyle ilk temas

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

Tahran, yardım için Ankara'nın kapısını çaldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gereken her türlü desteği vermeye hazırız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title