Haberler

BES Sendikasından "Sosyal Güvenlik Haftası" Açıklaması

Güncelleme:

'Sosyal Güvenlik Haftası' kutlamalarında halka ulaşılmaması ve SGK çalışanlarının haklarından mahrum olduğunu belirten BES Sendikası, "Kutlamalar gereksiz" dedi.

BES "SGK kutlamaları gereksizdir"

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) bileşeni olan Büro Emekçileri Sendikası temsilciliği (BES), "Sosyal Güvenlik Haftası" ile ilgili yayınladığı açıklamada, halkın yeterince bilgilendirilmediği, memlekette halen iş kazalarının ve emek sömürüsünün olduğunu belirterek "bir-iki rutin göstermelik etkinlikle geçiştirilmekte ve vatandaş sosyal güvenlik konusunda yeterince bilinçlendirilmemektedir" dedi.

Yapılan açıklamada " Ülkemizde her sene yüzlerce insan gerekli tedbirler alınmadığı için iş cinayetlerine maruz kalıp hayatını kaybetmekte ve binlercesi geçirdikleri iş kazaları nedeniyle iş göremez hale gelmektedir.Bunun en acı örnekleri yakın zamanda 13 Mayıs 2014 te Soma da ve 28 Ekim 2014 te Ermenekte yaşanan maden facialarıdır.Soma'da 301 Ermenek'te 18 emekçi yaşamını yitirdiği halde sorumlular gerekli cezayı almamış ve bu süreçte patronlar aklanmaya çalışılmıştır.Sağlık alanı özelleştirilerek insan sağlığı özel hastanelere peşkeş çekilmiş alınan yüksek katılım payları,ilaç farkları ve diğer hastane giderleri ile vatandaş çileden çıkarılmış en temel hakkı olan sağlık hakkı gasp edilmiştir.Patronların kârını değil insan hayatını önemseyen iş sağlığı ve güvenliğini esas alan ve bu konuda caydırıcı ve katı ceza işlemlerin uygulandığı sosyal güvenlik politikalarının hayata geçirilmesi gerektiğini inanıyor ve iş kazalarının fıtrat olmadığını tekrar dile getiriyoruz. Öte yandan özellikle 2006 yılından bu yana tüm sigorta kollarının birleşmesi sebebiyle iş yükü katmerleşen Sosyal Güvenlik kurumu çalışanlarının gün geçtikçe kazanılmış mali hakları ellerinden alınmakta özlük hakları tüm emekçilerde olduğu gibi sarı sendikanın tersine gayretleri ile gasp edilmektedir" denildi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Batman Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title