Haberler

Berlusconi'nin Büyük İtirafı

Güncelleme:

Berlusconi, Kaddafi'nin de Katıldığı Kutlamalarda, Çok Tartışılacak Bir İtirafta Bulundu.

Muammer Kaddafi, 30 Ağustos 2008 tarihinde Bingazi'de imzalanan anlaşmanın yıldönümü nedeniyle geldiği Roma'daki ikinci ve son gününde yine hostes kızlara konferans verdi. Kaddafi'nin daha sonra Roma'daki Libya Büyükelçiliği'nin bahçesine kurdurduğu bedevi çadırında bazı İtalyan şirketlerinin yetkilileriyle biraraya geldiği, Berlusconi'yle görüşmesinde de ikili anlaşmalar imzalandığı belirtildi.

İki lider birlikte Libya tarihini konu alan bir fotoğraf sergisinin açılışını yaptı. Berlusconi'nin kendi onuruna Salvo D'Aquisto Kışlası'nda verdiği 800 kişilik iftar yemeğine katılan Muammer Kaddafi'ye, İtalyan mutfağından tatlar ikram edildiği, ana yemeğin ise balıktan oluştuğu belirtildi.

BERLUSCONI: "GEÇMİŞİ BIRAKALIM GELECEĞE BAKALIM"

İftar sonrası aynı kışlada yapılan kutlamalar sırasında konuşma yapan Başbakan Berlusconi, geçmişte yaşananlardan dolayı özür dileyerek, "İtalya Libya arasındaki dostluk herkesin yararına. Bir yara kapandı ve yeni bir hayat başladı. Bunun için herkesin sevinmesi gerekir. Libya'yı kolonileştirmek faşist İtalya'nın bir hatasıydı, günümüzdeki İtalya'nın değil" diye eleştiride bulundu. Libya halkının geçmişinin acı dolu olduğunu vurgulayan Berlusconi, geçmişi bir kenara bırakarak, geleceğe bakmayı istediklerini de ekledi.

KADDAFİ: "AKDENİZ'İN BİR BARIŞ DENİZİ OLMASINI İSTİYORUZ"

Daha sonra bir konuşma yapan Muammer Kaddafi ise halkının sömürge döneminde yaşadığı acıların altını çizerek, "Büyük cesaret sahibi arkadaşım Berlusconi'yi selamlıyorum. Arkadaşım Berlusconi, geçmişteki faşist İtalya'nın hatalarını kabul ettiğiniz, sömürgeciliği kınadığınız için teşekkür ederim. İtalyan gençliğini sömürgeciliğin korkunçluğunu öğrenmeye davet ediyorumö dedi. İki ülke arasındaki dostluk anlaşmasını da Berlusconi'nin cesaretine mal eden Kaddafi, "İki ülke arasında dostluk ve sevgi köprüsü var. Akdeniz'in bir barış denizi olmasını istiyoruz. Askeri filolar Akdeniz'in dışında kalacakö diye konuştu. Albay Kaddafi ayrıca Libya'nın büyük bir göç yolu üzerinde olduğunu, bunun önüne geçebilmek için Avrupa Birliği'nin ülkesine her yıl için 5 milyar Euro'luk bir fon ödemesini talep ederek, "Başka türlü Avrupa Afrika'ya dönüşebilir, siyahlaşabilir. Kaçak göçün önüne geçmek için birlikte mücadele etmeliyiz" uyarısında bulundu.

Daha önce Libya'yı ziyaret eden Silvio Berlusconi, Libya'daki İtalyan işgali ve sömürgeciliğini tazmin etmek için 25 yıl içinde 5 milyar dolar sağlayacaklarını açıklamıştı.

Esma Çakır - Roma / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title