Haberler

Berlin'de 23 Nisan Çocuk Şenliği

Berlin'de geleneksel olarak her sene kutlanan 23 Nisan Çocuk Şenliği, bu yıl yine tarihi Brandenburg Kapısı ve Zafer Anıtı arasındaki caddede gerçekleştirildi.

Berlin'de geleneksel olarak her sene kutlanan 23 Nisan Çocuk Şenliği, bu yıl yine tarihi Brandenburg Kapısı ve Zafer Anıtı arasındaki caddede gerçekleştirildi. Haftasonunun paskalya tatiline denk gelmesi nedeniyle 17. Juni (17 Haziran) caddesinin bir bölümü 19, 20, 21 nisan tarihlerinde trafiğe kapatılarak sadece çocuklara ayrıldı. Şenlik alanında kurulan oyun alanlarında çocuklar 3 gün boyunca gönüllerince eğlendiler. Berlin 23 Nisan Derneği'nin gerçekleştirdiği şenlik çerçevesinde çocuklara yönelik pek çok etkinlik düzenlendi. Futbol turnuvası, çocuk maratonu, çocuk olimpiyatları düzenlendi, resim yarışması yapıldı. Kurulan sahnede farklı ülkelerin, farklı kültürlerin dans, müzik gösterileri sunuldu. Çeşitli yarışmalar yapıldı ve kazanan çocuklara hediyeler verildi.

23 Nisan Derneği başkanı Rıza Şahin, yine görkemli bir 23 Nisan Çocuk Şenliği kutladıkların söyledi. Bu sene 15'incisi kutlanan şenliklere katılımın her sene artarak devam ettiğini belirten Şahin, 'Türk Toplumu Almanya'ya geldiğinden beri 23 nisana sahip çıkmış ve kutlamıştır. Bu seneki şimdiye kadar kutlananlar arasında en görkemlisi oldu. Katılım çok fazla; yaklaşık 500 bin kişinin şenliklere katılacığını öngörüyoruz şeklinde konuştu. Alman kamuoyundan da ummadıkları kadar büyük bir ilgi gördüklerine değinen Rıza Şahin, şenliğe katılanlaran %70'inin Alman olduğuna dikkat çekti ve 'Artık bu bayramın Berlin Brandenburg Kapısı önüne ait olduğunu kabul edilmiştir dedi.

21014 yılı Berlin 23 Nisan Çocuk Şenliği'ne yaklaşık 50 dernek destek verirken, 150 kişi de gönüllü olarak çalıştı. Yine 15 büyük firma spansor desteği verdi. Berlin Eğitim Ateşeliğine bağlı öğretmenler de resim yarışmalarını ve maraton kuşusunu organize ettiler. Onbeşinci senesinde dev bir organizasyon haline gelen ve Berlin'in en büyük çocuk şenliği sayılan 23 Nisan Çocuk Şenliği, artık Almanya'nın başkentinin büyük ve değişmez etkinlikleri arasına girdi.

Havaların da güzel olması nedeniyle Berlin'li çocuklar aileleriyle birlikte 3 gün boyunca 23 Nisan Çocuk Şenliği'nde güzel vakit geçirdiler. Yetkililer bu etkinliğin ileride de Berlin'de büyüyerek devam edeceği müjdesini verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Brandenburg Kapısı 23 Nisan Almanya Berlin Politika Güncel Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title