Haberler

Berlin Büyükelçiliğinden İnternetli Hizmet Atağı

Berlin Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği, Almanya'da Yaşayan Türk Vatandaşları İçin Sosyal Güvenlik Alanlarında Hizmet Sunmak Amacıyla Yeni Bir İnternet Sitesini Hayata Geçirdi.

Berlin Büyükelçiliği Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşavirliği, Almanya'da yaşayan Türk vatandaşları için sosyal güvenlik alanlarında hizmet sunmak amacıyla yeni bir internet sitesini hayata geçirdi.

www.calisma.de adresinden ulaşılabilecek yeni internet sitesinin tanıtım toplantısı Berlin Büyükelçiliği binasında yapıldı. Tanıtım toplantısına Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Elçi Müsteşar İskender Okyay, Çalışma Sosyal Güvenlik Müşaviri Ahmet Nazif Garipağaoğlu ve basın mensupları katıldı.

Toplantıda konuşan T.C Berlin Büyükelçisi Ahmat Acet, Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın -gerek Almanya mevzuatı olsun gerek Türk mevzuatı olsun- özellikle sosyal hizmetler açısından bilmek isteyebilecekleri tüm bilgilere ulaşabilecekleri ya da ihtiyaç duyulduğu taktirde doğrudan başvurabilecekleri bir internet sitesi kurduklarını kaydetti.

Çalışma müşavirliği bünyesinde açılan bu sitenin büyük bir eksikliği giderdiğini belirten Acet, sosyal güvenlik, Alman vatandaşlığı gibi çeşitli mevzuatları anlama bakımından büyük yararları olacağını söylerken özellikle de Türk mevzuatları açısından çok tamamlayıcı bilgilerin olduğuna vurgu yaptı.

Büyükelçi Acet, Avrupa'da yaşayan bütün vatandaşlarımızın -Alman mevzuatı haricinde- bu siteden yararlanabileceğini de sözlerine ekledi.

Bilgi Bankası konumunda olan ve Almanya'da yaşayan Türklerin sorunlarına yönelik birçok önemli bilgiler içeren sitenin, isteyen medya kuruluşları, dernek ve sivil toplum örgütleri tarafından da link olarak kullanabileceği kaydedildi.

İnteraktif olarak planlanan sitede vatandaşlar eksik buldukları konularda sorular yöneltebilecek ve aynı yarden kendilerine cevap verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Müşaviri Ahmet Nazif Garipağaoğlu ise bütün eksikliklerine rağmen geniş kapsamlı bir site oluşturduklarını, zamanla var olan eksikliklerin de giderilerek www.calisma.de nin mükemmele yakın bir site olacağını dile getirdi.

Garipağaoğlu, çeşitli Türkiye mevzuatlarının yanında Almanya'da yaşayan vatandaşlarımızın sosyal hayatta karşılaştıkları, ikamet, vatandaşlık, ayrımcılık, hastalık sigortası, işsizlik sigortası, işsizlik parası gibi farklı sorunlar hakkında çeşitli bilgilerin burada bulunacağını sözlerine ekledi.

İntentet sitesindeki bilgiler, müşavirlik ve ataşeliklerimizin görevleri ile faaliyet alanları başta olmak üzere, sosyal güvenlik, çalışma hayatı, eğitim, sağlık, entegrasyon sorunları, aile birleşimi, emeklilik, ekonomik ve hukuki konular gibi çok geniş bir alanı kapsamakta.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title