Haberler

Bergamalı Eğitimciler Proje Yarışını Sürdürüyor

Güncelleme:

Bergama İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Arge birimi tarafından hazırlanan "YARINLAR İLK ADIMLA BAŞLAR" Projesi kapsamında İlçemizde 15, Kınık İlçesinde 5 anasınıfının Materyal donanımı yenilendi.

Öğretmenler Yenilikçi Eğitim Modeli Montessori eğitim modeli konusunda Ege Üniversitesinden gelen uzman bir ekip tarafından 2 haftalık eğitime tabi tutuldu ve 2014-2015 Eğitim- Öğretim yılında okul öncesi kurumlarda yenilikçi eğitim modeli montessori eğitimi uygulanmaya başlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri KİRAZ Projeye neden gereksinim duyulduğunu ve projenin amaçlarını Berksoy turistik tesislerinde verilen kapanış yemeğinde şöyle açıkladı."Nihai amacımız ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Bunu sağlamanın en önemli yolu eğitimdir. Bizi nihai amacımıza ulaştıracak yarının teminatı olan bugünün çocuklarıdır. Bu nedenle onlara yapacağımız yatırım en önemli yatırımdır. Yarınlarımızın teminatı olan bugünün çocuklarını, anayasamızda belirtilen eğitim hakkı ve eğitimde fırsat eşitliği ilkeleri göz önünde bulundurularak eğitmemiz gerekmektedir. Çünkü eğitimde tek bir fert dahi göz ardı edilmemelidir.

Çocukların yaşamında kritik bir dönem olan okul öncesi eğitiminin etkili ve verimli bir şekilde değerlendirilmesi için personel eğitimi ve materyal kullanımı oldukça önemlidir .Çocuğun eğitiminde eğitim programını hazırlayan ve uygulayan öğretmenin çok büyük bir rol oynadığını ortaya koymaktadır. Bu da okulöncesi eğitim öğretmenlerimizin program hazırlama ve uygulama yeterliklerinin üst düzeyde olmasını gerektirmektedir .Bütün bunlar söz konusu olunca okul öncesi öğretmenlerinin eğitim ortamı içindeki uygulamalarının önemini açıkça göstermektedir.

Uzmanlar okul öncesi eğitim kurumlarında eğitim gören çocukların bu eğitimi görmeyenlere kıyasla ilkokulda daha uyumlu ve girişken, sosyal etkinliklerde daha başarılı olduklarını belirtmektedirler. İller bazında üniversite giriş sınav başarıları incelenmiş, okul öncesi döneme önem veren illerimizin ilk sıralarda yer aldığı görülmüştür. Bu doğrultuda, son yıllarda Türkiye'de okul öncesi eğitimine büyük önem verilmektedir. Okul öncesinde okullaşma oranını artırmak için birçok çalımsa yapılmaktadır. Okul öncesi eğitiminden yararlanan çocuk sayısı gün geçtikçe artmaktadır, bu oldukça önemli bir gelişmedir, ancak okul öncesi eğitimde amaç sadece çocukların herhangi bir eğitimden geçmesi değil, "nitelikli" eğitim hizmetlerinin sunulduğu bir ortamda sağlıklı ve fırsat eşitliği gözetilerek nitelikli eğitim almalarıdır. İlçemizde okul öncesi çağındaki çocukların okula sürekli olarak gidebilmeleri, eğitim almaları, sosyalleşmeleri, kişilik özelliklerinin gelişimi ve ülkeye yararlı birer vatandaş olarak yetiştirilmeleri, tüm çağdaş ülkelerde olduğu gibi ülkemiz açısından da önem arz etmektedir. Bu nedenle ilçemizde okul öncesi eğitimi hakkında farkındalık yaratmak, İlçemiz Okul öncesi Öğretmenlerinin mesleki yeterliliklerine katkı sağlamak, okul öncesi sınıflarının donanımlarını iyileştirmek ve en önemlisi dezavantajları nedeniyle okula gidemeyen çocuklara yenilikçi bir eğitim modeli olan montessori eğitim modeliyle eğitim desteği sağlamayı amaçlamaktayız. Projemiz sayesinde eğitimin ilk aşaması olan okul öncesi eğitimini en iyi şekilde almış ve geleceğe daha hazır bir şekilde başlayacak bir neslin yetişmesi sağlanacaktır. Çünkü eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim, gömleğin ilk düğmesidir ve bunun doğru iliklenmesi gerekir. Bu projede, iştirakçimiz olan Sosyal Yardımlaşma Vakfı Başkanı olan Celal SOYLAR'a ve desteklerinin esirgemeyen Sayın Kaymakamımız Uğur KOLSUZ'a ve projede emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Kınık Ege Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Balıkesir'de üniversiteli motokuryeyi bıçaklayarak öldüren katilin 6 ayrı suç kaydı çıktı

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title