Haberler

Bergama Bir Kez Daha "Gönenç" Dedi

Kıran kırana geçen yerel seçimlerde Bergama Belediye Başkanlığı’na ise ikinci kez CHP’nin adayı Mehmet Gönenç seçildi.

Kıran kırana geçen yerel seçimlerde Bergama Belediye Başkanlığı'na ise ikinci kez CHP'nin adayı Mehmet Gönenç seçildi.

114 köy ve 5 beldesiyle İzmir'in en büyük ilçelerinden olan Bergama'da 73 bin 419 oy kullanılırken, geçerli oy sayısı 70 bin 184'tü. Mehmet Gönenç ve CHP'liler seçimi CHP Bergama İlçe Başkanlığı Binası'na kurulan sinevizyondan takip etti. Oy sonuçları gelmeye başladıkça partideki heyecan giderek arttı. İlerleyen saatlerde Bergamalılar, parti binasının önünde toplandı. CHP seçimin ilk anından itibaren birinciliği elden bırakmadı. Sandıklardan gelen olumlu haberler partililerde büyük bir sevince yol açtı. Heyecanlı bekleyiş, Gönenç'in galibiyeti ile sonlandı.

İlçe Seçim Kurulu'nun geçici sonuçlarına göre Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Mehmet Gönenç 23 bin 757, AK Parti'nin adayı Hasan Şahin 21 bin 506, Milliyetçi Hareket Partisi'nin adayı Özkan Karadiken ise 21 bin 226 oy aldı. Sonuçların açıklanmasının ardından 36.21'lik oy oranı ile yeniden Bergama Belediye Başkanı olan Mehmet Gönenç, vatandaşlara hitap etti. Gönenç, "Teşekkürler Bergama. İkinci kez Bergama Belediye Başkanı seçilmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum. Göstermiş olduğunuz inanç ve güven için en içten teşekkürlerimi sunarım. Emeği geçen, bu zorlu yarışta bizi yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürler. Birlikte daha güçlüyüz" dedi.

CHP'nin zafer kutlamaları Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Vatandaşlar, meydana gelen Gönenç'i davul ve zurnayla karşıladı. Başkan Gönenç için havai fişek patlatıldı. Bu arada seçim sonuçlarına göre CHP, Bergama Belediye Meclisi'nde oyların 24 bin 70'ini alarak 14 sandalyeye sahip oldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Gönenç Bergama İzmir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title