Haberler

Bereket Sofrası Somuncu Baba'da Kuruldu

Güncelleme:

Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın her Cuma sabahı farklı bir camide düzenlediği 'Bereket Sofrası' Halk Günleri etkinliği, bu sabah Somuncu Baba camisinde gerçekleştirildi.

Cami cemaatinin yanı sıra kuran kursu öğrencileri de kahvaltıda yer aldı.

Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına düzenlenen Bereket Sofrası etkinliklerine ramazan ayı ile birlikte ara verilmişti. Ramazan bayramı sonrası yaşanan 15 Temmuz darbe girişimi ve devamında 27 gün boyunca tutulan demokrasi nöbetlerinin ardından, Bereket Sofrası Halk Günleri etkinliği geçtiğimiz hafta yeniden başlamıştı. Bereket Sofrası bu hafta da Somuncu Baba Camisinde kuruldu. Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın yanı sıra Başkan Yardımcıları Adil Kansu ve Turgay Yel ile AK Parti İlçe Başkanı Adem Demirel ve parti yöneticilerinin de hazır bulunduğu Bereket Sofrasına, Somuncu Baba Kuran Kursu öğrencileri de katıldı.

BEREKET SOFRALARI BİRLİK BERABERLİK ÖRNEĞİ

Sabah namazının kılınmasının ardından caminin kuran kursu bölümünde hazırlanan sofralara geçildi. Cami cemaati ve kuran kursu öğrencileri ile simit, zeytin ve peynir ile yapılan kahvaltı sonrası vatandaşlara hitaben konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bereket Sofrası buluşmalarının ramazan ayında verilen aranın ardından geçtiğimiz hafta yeniden başladığını hatırlattı. Ramazan molası ve ardından 15 Temmuz'da yaşanan hain darbe girişimi, beraberinde tutulan 27 günlük demokrasi nöbetleri sonrası başlayan Bereket Sofrası buluşmalarının bundan sonra her Cuma sabahı farklı bir camide devam edeceğini aktaran Aktaş, "Temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim, sağlık, spor alanlarında yaptığımız projelerle ilçemize değer katmaya devam ediyoruz. Tüm bunların yanı sıra gerçekleştirdiğimiz sosyal ve kültürel faaliyetlerle de halkımızla buluşmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda halkımızla buluşma adına başlattığımız ve büyük bir teveccüh gören "Bereket Sofrası" birlik ve beraberliğin en güzel örneğini bizlere göstermektedir. Her Cuma sabahı şehrimizin bir camisinde buluşarak hemşerilerimizle bir araya geliyoruz. Vatandaşlarımız da bu buluşmalara büyük ilgi gösteriyor. Bugün de istedik ki Bereket Sofrasını Somuncu Baba Camii cemaatimizle birlikte kuralım. Hem sabahımızı bereketlendirelim hem de mahalle sakinleriyle hemhal olalım istedik. İçinde bulunduğumuz bu dönemde kardeşlik ilişkilerimizin gelişmesine, birlik ve beraberlik duygularımızın güçlenmesine ihtiyacımız var. İşte bu buluşmalar kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin harmanlanmasına vesile oluyor. Bu nedenle Bereket Sofrası buluşmalarımızı önemsiyoruz" dedi.

HALKIMIZIN İSTEK ŞİKAYET VE ÖNERİLERİNİ DİNLİYORUZ

Birlik ve beraberliğin artması ve vatandaşlar ile kucaklaşma adına başlatılan bu etkinliğin ilçe halkının da ilgisini kazandığını dile getiren Aktaş, "Cuma günü inancımızda hayırlı bir gün. Ben ve ekibim bu güzel, hayırlı güne halkımızla hasbihal ederek başlamaktan mutluluk duyuyoruz. Bu program vesilesiyle hem halkımızla sohbet ediyor, onların istek, şikâyet ve önerilerini dinleme fırsatı buluyor hem de bu kutlu güne halkımızın duasını alarak başlıyoruz" diye konuştu.

Diğer camilerden farklı olarak Somuncu Baba Camisinde kuran kursu öğrencilerinin de bulunduğunu belirten Aktaş, "Çocukların heyecanını gördük burada. Bunların hepsi büyüdüğünde din adamı olmayacak. Doktor olacaklar var, öğretmen olacaklar var, mobilyacı olacaklar var, işadamı olacaklar var, fabrikada işçi olacaklar, tarlada çiftçilik yapacaklar var… Ne oldukları önemli değil, öncelikle iyi ahlaklı ve kaliteli insan olmaları lazım. Siz bunun burada formüllerini veriyorsunuz. Allah sizlerden razı olsun" şeklinde konuştu.

BU MEKANLARI DEVAMLI İŞLER HALDE TUTMAMIZ LAZIM

Güzel bir şehirde yaşadığımıza da vurgu yapan Aktaş, "Her yerin eksik ve aksakları olur. Muhakkak bizim ilçemizin de eksikleri vardır. Ama Allah'a hamdolsun biz çok güzel bir memlekette yaşıyoruz. Bu memlekete de hep beraber sahip çıkmamız lazım. Sokağıyla, camisiyle, temizliğiyle, çöpüyle... Bu müesseselerin de yaşamasını sağlamak lazım. Günümüz şartları eskiye göre çok daha farklı. Şuanda imkanlar çok geniş, ama tehditler de bir o kadar fazla. Çocukları hayata hazırlamak da önemli. Yemek yeriz karnımız doyar, maaşı alırız cebimiz doyar, ama kalbimizi ve aklımızı doyurmak zordur. Önemli olan da oraları doyurmaktır. Bu mekanlar da bunun için var. Bu mekanları devamlı işler halde tutmak lazım" ifadelerinde bulundu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Alinur Aktaş Somuncu Baba AK Parti Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title