Haberler

Bengi Projesi Protokolü İmzalandı

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve işbirliği protokol imza toplantısı Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Balıkesir Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (BENGİ) tanıtım ve işbirliği protokol imza toplantısı Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

BENGİ tanıtım ve işbirliği protokol imza toplantısı ve protokol kapsamında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından eğitim kurumlarının hizmetine sunulacak olan Mobil Özel Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü kapsamında alınan araç Başkan Ahmet Edip Uğur tarafından Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi. Öğretmenevinde düzenlenen toplantı ve protokol imza törenine Vali Ersin Yazıcı, Garnizon ve 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, üniversite rektörleri, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, fakülte dekanları, il müdürleri, oda temsilcileri, eğitim yöneticileri, hayırseverler, veliler ve öğrenciler katıldı. Balıkesir Valiliği himayesinde düzenlenen toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Bengi Tanıtım filminin izlenmesi ardından İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker proje hakkında bilgiler sundu. Çöker ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur kürsüye çıkarak Büyükşehir'in eğitime verdiği desteklere vurgu yaptı.

Başkan Uğur: "Bütçede En Büyük Pay Savunma Değil Eğitime"

Eğitimde önemli adımların atıldığını ve devrim gibi çalışmaların yapıldığını ifade eden Başkan Uğur, bütçede en büyük payın ise savunma değil eğitim harcamalarına ayrıldığını söyledi. Müfredat programlarının yenilendiğini aktaran Uğur sözlerini şöyle sürdürdü: "Ezberci eğitimden uzaklaşmak için bir çaba var. Derslik sayısında önemli bir artış var. Bilişim Teknolojileri eğitimde etkin kullanılıyor. Eğitimde birçok proje hayata geçiriliyor. Özel eğitimde çok büyük başarılar sağlandı. Ancak şunu iyi biliyoruz.'Daha iyi olmaya çalışmayan, iyi olarak ta kalamaz'. Şehrimiz de eğitimin niteliğinin geliştirilmesi için topyekün yeni bir motivasyona ve seferberliğe ihtiyaç var ve belli ki bugün bunun için buradayız. Bu konuda en önemlisi başta biz yöneticiler olmak üzere tüm paydaşların idealist olması bir zarurettir. Her çocuğumuz ailesi, öğretmenleri ve çevresi ile etkileşim içerisinde yetişir ve gelişir. Öyleyse bu ortamların gözden geçirilmesi önem arz etmelidir. Bu minvalde ilimizde Veli ve yetişkin eğitimleri kurumsallaştırılmalı ve teşvik edilmelidir. Öğrencilerimize sosyal, sportif ve kültürel imkanlar sunulabilmeli ve bu hususta fedakarlıktan kaçınmamalıyız" dedi.

Okullara 15 Bin Top Dağıtılacak

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime verdiği destekleri sıralayan Başkan Uğur, "Maarif davası kitabını tüm öğretmenlerimize hediye ettik. Bir çok anaokuluna iç mekan çocuk oyun grupları yapıldı. Yine birçok okulun bahçe düzenlemesi futbol ve basketbol sahası yapıldı. Ali Fuat Başgil'in 'Gençlerle Baş başa' adlı kitabı 100 bin adet basılarak dağıtılmıştır. Toplamda 15 bin adet futbol, voleybol ve basketbol topunu önümüzdeki günlerde okullarımıza dağıtacağız. Diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması için 25 bin adet fırça ve 25 bin adet diş macunu dağıtımlarımız devam ediyor" şeklinde konuştu.

Başkanlarımızın her okula dokunmalarını istiyorum

BENGİ Projesi hakkında görüşlerini dile getiren Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı " BENGİ; Balıkesir'de eğitimin niteliğini artırmak için bir yol, bir kampanya, bir proje veya sadece BENGİ. Ne diyorsanız çok da önemli değil. Önemli olan şu: biz her şeyin merkezinde olan insanın çocuk yaştan itibaren sorumlu kişileri olarak artı olarak ne üretebiliriz derdi ile yola çıkmaya gayret ettik. Bunu yaparken de artık modern çağın modern yönetim anlayışının bana göre zorunluluğu olan günümüzde de çalıştaylar yaparak ilgili kişi ve kurumları temsilen Ayvalık'ta toplandık ve eğitimin sorunlarını, neler yapabileceğimizi 2 gün boyunca üniversiteden gelen katılımcılarla tartıştık. Bu projede özellikle buradaki kurum ve kuruluşlardan şunu istiyorum: Bir takım değerlerin kazandırılması konusunda yardımlarınızı esirgemeyiniz. Bunu ülkeniz için yapın. Ben belediye başkanlarımızdan eğitimin niteliğini artırma konusunda desteklerini bekliyorum. Belediye başkanı okula geldiğinde okuma saati yapacaksınız, çocuklara hitap edecek. Ben bütün belediye başkanlarımızdan okullarda okuma saati yapmalarını istiyorum. Her okula dokunmalarını istiyorum" dedi.

Büyükşehir'den Mobil Özel Eğitim Aracı

Konuşmaların ardından Vali Yazıcı ve Başkan Uğur'un da katılımı ile Bengi Projesi paydaşları tarafından işbirliği protokol imzalandı. İmza töreni ardından yine Bengi projesi kapsamında Vali Yazıcı, Başkan Uğur ve İl Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker'in katılımı ile "Mobil Özel Eğitim Projesi İşbirliği Protokolü" imzalandı. Protokol töreni sonrası Başkan Uğur, Müdür Çöker'e aracın anahtarını teslim etti. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ahmet Edip Uğur Ersin Yazıcı Kemal Turan Balıkesir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title