Haberler

Belediyenin Yeni Otobüsleri Hizmete Giriyor

Şanlıurfa Belediyesi'nin araç filosuna katılan otobüslerin 4 Temmuz Pazartesi gününden itibaren seferlerine başlayacağı bildirildi.

Şanlıurfa Belediyesi'nin araç filosuna katılan otobüslerin 4 Temmuz Pazartesi gününden itibaren seferlerine başlayacağı bildirildi.

Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, 1 Temmuz Cuma günü Topçu Meydanı'nda düzenlenecek "açılış şöleni" ile halka tanıtılacak otobüslerin,

"Şehir İçi Toplu Ulaşım Hizmeti Projesi" kapsamında "Urfa Kart" sistemiyle hizmet vereceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen ulaşımdan sorumlu başkan yardımcısı Emin İzol, 1, 5 TL'yi bulan Balıklıgöl ile diğer semtler arasındaki taşıma ücretinin, yeni hayata geçirilen "Urfa Kart" sistemiyle, belediye otobüslerinde 1 lira olacağını ifade etti.

İzol, önümüzdeki aylarda hizmete girmesi planlanan yeni araçlarda ise rampalı sistemin bulunmasından dolayı özürlülerinde otobüslerden rahat bir biçimde yararlanacağını belirttiği açıklamasında şunları kaydetti:

"Eski Şıra Pazarı'nın bulunduğu alanı, otobüslerimizin toplanma merkezi olarak belirledik. Otogarda, Ulaşım Koordinasyon Merkezi oluşturduk. Tüm aksaklıkları kameralar yardımıyla belirleyip, anında önlem alma şansına sahibiz. Halk otobüsçüleriyle rekabet etmek gibi bir anlayış içinde değiliz. Hat sahiplerine kapımız açık. Talepleri halinde kendileriyle kira sözleşmesi yapıp bu sisteme dahil olmalarını sağlayabiliriz. Akıllı kartlar, kentin birçok farklı noktasında satılacak. Şimdiden Belediye binası önünde dolum merkezleri oluşturduk. Otobüsler, daha çok yolcu potansiyelinin yüksek olduğu Karaköprü, Sırrın ve Osmanbey hatlarında hizmet verecektir.

Şu anda Haşimiye'den Sırrın'a gitmek durumunda olup, iki otobüs değiştiren bir vatandaş 1 buçuk lira taşıma ücreti ödüyor. Akıllı kart sistemi başladığı zaman, aynı taşıma hizmeti için vatandaş bir lira ödeyecek. "

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise tüm Şanlıurfalı hemşehrilerini 1 Temmuz Cuma günü saat 17. 00'de Topçu Meydanı'nda gerçekleştirilecek açılış şölenine davet ederek, "Bütün insanlar bizim kardeşlerimiz. Ancak ben 600 bin Urfalı'yı temsil ediyorum. Urfalı hemşehrilerimiz bize sahip çıksın. Bundan sonra Urfalılar halk otobüsüne bir buçuk lira değil, 1 lira ödeyecek. Belediyenin yeni aldığı toplu taşıma otobüslerinin hizmete girmesiyle ben de muavinlik yapacağım. Vatandaşlara kolonya şeker ikram edeceğim. "

-AÇILIŞA ÖZEL SINIRLI SAYIDA ÜCRETSİZ KART DAĞITILACAK-

Cuma günü gerçekleştirilmesi planlanan "Açılış Şöleni"ne katılması beklenen binlerce vatandaşa, çeşitli sürprizlerin yapılacağı belirtilen açıklamada, yeni otobüslerde kullanılacak "Urfa Kart"ın, açılışa özel sınırlı sayıda, halka "ücretsiz" dağıtılacağı bildirildi.

Çağın gereksinimlerine uygun, son model araçlarla hızlı, konforlu, pratik, düzenli, çevreye duyarlı, engelli vatandaşlara uygun hizmet modelini amaçlayan sistem kapsamında, araç filosuna katılan yeni otobüsler, 26 Haziran Pazar günü Şanlıurfa'da düzenlenen "Türkçe Olimpiyatları" nın il etkinliği öncesi ve sonrasında da vatandaşları GAP Arena Stadyumu'na "ücretsiz" taşımıştı.

- ŞANLIURFA

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title