Haberler

Belediyenin Borcu Nedeniyle Pompa İstasyonunun Elektriği Kesildi

Şırnak’ın İdil İlçe Belediyesi’nin borcu nedeni ile ilçe merkezine içme suyu sağlayan Cehennem Deresi’ndeki pompa istasyonuna giden elektrikler kesildi.

Şırnak'ın İdil İlçe Belediyesi'nin borcu nedeni ile ilçe merkezine içme suyu sağlayan Cehennem Deresi'ndeki pompa istasyonuna giden elektrikler kesildi.

İdil Belediyesi'nin borcu nedeniyle ilçe merkezine içme suyu sağlayan pompa istasyonunun elektrikleri kesildi. İdil Belediyesi Eşbaşkanı Mehmet Muhdi Aslan, yaptığı açıklamada, "Aylık olarak 600 milyara yakın bir gelirimiz var. Belediye başkanlığına başladığımız zaman 6 trilyon belediyenin elektrik borcu mevcuttu. İmkanlarımız dahilinde taksitlendirmeye giderek aylık 150 milyar ödeme yapıyoruz. Bugün DEDAŞ bu iyi niyetimizi görmeyerek Cehennem Deresi'nden ilçeye gelen suyun elektriğini keserek ilçemizi susuz bırakmıştır. Bugün elektriğimizi bağlamasa yasal yollara başvurarak hakkımızı arayacağız. Eğer bu da çözüm olmasa halkımızla birlikte sokaklara dökülüp gerekeni yaparız. Buda yetmedi sokaklarda hendek açarız" dedi.

GÜNEYDOĞU'DA BELEDİYELERİN 260 MİLYON BORCU VAR

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yer alan Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde belediyeler ile köy içme sularına ait elektrik borcunun ise 260 milyon TL'ye ulaştığı belirtildi. Belediyelerin her gün artan borçlarını ödememesi nedeniyle, hizmet bölgesinde elektrik dağıtımı yapan DEDAŞ, 2015 yılında borçlu belediyeler ile köy içme sularının elektriğini kesme kararı almıştı. DEDAŞ tarafından bir süre önce yapılan açıklamada adı geçen 6 ilde borcu bulunan 100'den fazla belediye ve köyün içme suyu şebekesinin elektriğinin kesilmesi halinde, yaklaşık 5,5 milyon kişinin susuz kalacağı uyarısı yapılmıştı.

Vatandaşlar ise belediyelerin DEDAŞ'a olan borcunu ödememesinden dolayı yaşadıkları mağduriyetin giderilmesi için ilgililerin çözüm üretmesini istedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şırnak Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title