Haberler

Belediyeler Vergiden Daha Çok Pay İstiyor

Güncelleme:

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) 2015 Yılı Birlik Meclisi I. Olağan Toplantısı, Bolu Abant Palas Otel'de yapıldı.

Bolu Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un yanı sıra birliğe üye 85 belediye başkanı ve meclis üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantının açış konuşmasını yapan Başkan Altepe, ev sahipliği ve halk dansları topluluğunun gösterisi için Bolu Valisi Aydın Baruş ve Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'a teşekkür etti.

Birliğin bu yıl 40. yılını kutladığını belirten Başkan Altepe, "Marmara Belediyeler Birliği, bundan tam 40 yıl önce, Marmara Denizi ve Boğazlarının sorunlarına gerçekçi çözüm yolları bulmak için kuruldu. Birlik olarak bu hedefe ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

- Başkandan Başkanlara; "Depreme Ne Kadar Hazırsınız?"

Bu anlamda yakın zamanda İstanbul'da Bilge Mimar Turgut Cansever Sempozyumu düzenlediklerini anlatan Başkan Altepe "Bu sempozyum bize gösterdi ki sağlıklı şehircilik anlamında kat etmemiz gereken uzun bir yolumuz var. Ancak bu yol bizi hedeflerimizden asla yıldırmayacaktır" şeklinde konuştu.

MBB Başkanı Recep Altepe, konuşmasında depreme de dikkat çekti. Uzmanlara göre Marmara Bölgesi'nin deprem kuşağında yer aldığını hatırlatan Altepe "Olası bir felakete ne kadar hazırız?" sorusunu yönelterek şunları söyledi:
"Gerekli afet ve acil durum planlarını yapmak, ekip ve donanımı hazırlamak için aceleci olmamız gerekiyor. Çünkü milyonlarca insanın can güvenliği bizim sorumluluğumuzda. Bu bilinçten hareketle sizlerin afet ve acil durum eylem planı hazırlamanız konusunda İstanbul Teknik Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladık. Birlik olarak deprem ve benzeri afetlere hazırlık konusunda Anadolu'nun hizmetindeyiz."

Marmara Belediyeler Birliği'nin 11 – 12 Nisan'da Harbiye Askeri Müzesi'nde I. Uluslararası Çocukların Şehri Kongresi düzenleyeceğini hatırlatan Başkan Altepe, tüm belediye başkanlarını bu kongreye davet etti. Altepe "Bu kongre sağlıklı nesiller için sağlıklı şehirler nasıl oluşturulur sorusuna cevabın verildiği bir kongre olacak" dedi. Altepe, 13 – 15 Mayıs'ta ise Bursa'da Akıllı Belediyecilik Zirvesi düzenleneceğini söyledi. Altepe, teknoloji devleri ile yerel yönetimlerin bu zirvede bir araya geleceğini kaydetti.

- Başkanlar vergi paylarının arttırılmasını istiyor

MBB ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, belediye gelirlerinin arttırılması konusunda gerekli
adımların atılmasını da istedi. İnsanların her konuda tek sorumlu gördüğü kurumun belediye olduğunun altını çizen Başkan Altepe, şöyle dedi:

"Trafiği biz düzenliyoruz emniyet yönetiyor. Okulu biz yapıyoruz payı milli eğitim alıyor. Köylere kadar hizmeti biz götürüyoruz. Her türlü sıkıntının hesabını ise insanımız bize soruyor. Sınırlı yetki sınırsız sorumluluk. Artık davul da tokmak da başkanlarda olmalı. Güçlü Türkiye ancak güçlü şehirler yaratarak mümkündür. Belediyeler vergiden daha fazla pay almalı. Bu konuda yasal düzenlemelerin yapılması için seçimlerden sonra gerekli girişimlerde bulunacağız."
Altepe, belediye başkanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi konusunda da girişimlerde bulunacaklarını söyledi. Altepe "Yerelde her türlü hizmeti biz veriyoruz, insanlarımız muhatap olarak bizi görüyor. Ama özlük haklara gelince bir milletvekili kadar hakkımız yok. Bu konuda da gerekli adımları atacağız" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Recep Altepe Palas Bolu Güncel Haberler

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet geçirdi

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da LGBT propagandası yaparak birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title