Haberler

Belediyeden Öğrencilere Ulaşım İmkanı

Güncelleme:

Harran Üniversitesi'nde eğitim hakkı kazanan öğrenciler için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz ulaşım imkanı sağladı.

2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında Şanlıurfa'da öğrenim görecek olan üniversiteli öğrencilere, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nce kayıt yapmaları için Şanlıurfa otogarından Osmanbey Kampüsü'ne ücretsiz ulaşım sağlanarak, kurulan stantlarda öğrenciler bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç'in talimatları doğrultusunda Kültür ve Sosyal işler Daire Başkanlığı çalışanlarınca Harran Üniversitesi'ne kayıt yaptırmak için şehir dışından gelen öğrencilere danışma ve bilgilendirme stantlarında rehberlik hizmeti verildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç; "2014-2015 eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini dileriz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilk defa böyle bir hizmeti sunmuş bulunmakta arkadaşlarımız. Gelen öğrenci arkadaşlarımızı otogardan alıp, otobüslerle üniversiteye taşıyoruz. Üniversitede kayıt işlemleri sırasında arkadaşlarımız kendilerine yardımcı oluyor ve daha sonra kayıt işlemleri biten arkadaşlarımızın tekrardan şehir merkezine istedikleri yere bırakıyoruz. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi olarak bu arkadaşlarımızı ilerleyen aşamalarda daha iyi hizmetler sunabilmek adına bilgi formu dağıtılıp, iletişime geçerek hem Şanlıurfa'nın tarihi yerlerinin gezimi konusunda, hem de onlarla sosyal projelerde beraber olmak amacıyla böyle bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmalarımız ilerleyen zamanlarda devam edecektir." şeklinde konuştu.

Velilerinde memnuniyeti gözlerden kaçmadı. Gaziantep'ten Şanlıurfa'ya gelerek öğrencisini kaydettiren Mehmet Ekrem Şahin; "Çok güzel bir karşılama oldu. Böyle bir şey beklemiyorduk. Sağ olsunlar bizimle ilgilendiler. Devlet, evlatlarımızı korusun dedik. Servisle getirdiler. Hepinize çok teşekkür ediyorum" dedi.

Diyarbakırlı veli İdris Hasanda; "Allah razı olsun. Diyarbakır'dan geldim. Böyle bir çalışmayı ilk defa burada görüyorum." şeklinde konuştu.

Kayıt esnasında öğrencilere yiyecek ve içecek ikramında bulunan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, öğrencilere Şanlıurfa ile ilgili tanıtıcı materyaller de dağıtarak, Şanlıurfa'nın misafirperver, iyiliksever ve cömertliğini bir kez daha göstermiş oldu. Öğrenciler ve velileri tarafından tam not alan çalışma, ailelerin memnuniyetiyle karşılandı.

Şanlıurfa'ya kayıt için velileri ile birlikte veya yalnız gelen ve kenti henüz tanımayan öğrencilerin üniversitelerin kayıt merkezlerine kadar taşınması ile ulaşım sorunu da çözen Büyükşehir Belediyesi 5 gün daha hizmet verecek.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Harran Üniversitesi Celalettin Güvenç Nihat Kılıç Şanlıurfa Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title