Haberler

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak Açıklaması

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, ülke yönetiminde en büyük söz sahibinin işçiler olduğunu söyledi.

Belediye-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Şaban Özkaymak, ülke yönetiminde en büyük söz sahibinin işçiler olduğunu söyledi.

Belediye İş Sendikası Niğde Şube Yönetim Kurulu, işçi temsilcileri ile yerel seçimler ve işçi sorunları ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

Hükümet tarafından çıkarılan 6360 sayılı Büyükşehir yasasıyla birlikte Niğde'de bulunan ve nüfusu 2 binin altında bulunan 23 belde belediyelerin köye dönüştürüleceğini hatırlatan Özkaymak, kapanacak olan belde belediyelerde çalışan 400 geçici ve taşeron işçinin işsiz kalacağını vurguladı.

Toplantıda açıklamalarda bulunan Özkaymak: "Geçtiğimiz günlerde "İşçinin Partisi Ekmeğidir" dedik gerçekten öyle hepimiz çocuklarımızı namerde muhtaç etmeden, Devletin ve yetimin hakkını gözeterek haram lokmadan sakınarak evimize helal rızık götürme peşindeyiz. ve bu sözümüz Şubemize bağlı bulunan bütün Belediyelerde çalışan işçi arkadaşlarımız arasında yankı buldu hislerine tercüman olduğumuzdan dolayı bütün Belediyelerden teşekkür mesajları aldık. Caddelerde süpürge sallarken, arızalanan su kanallarına girerken, yangın söndürme peşinde koşarken, cenazelerimizi mezara indirirken, sıcağın altında yollarımıza asfalt dökerken, cadde-cadde sokak-sokak her tarafa taş döşerken, park-bahçelerimizde ter dökerken biz hep helal rızık için çalışıyoruz… Belki çok lüks arabalara binemiyoruz, belki çok lüks evlerde oturamıyoruz ama helal kazançlarımızı doya doya rahat içerisinde çocuklarımızla birlikte yiyoruz… İnsanlara ekmek kapısı açmak yeni istihdamlar meydana getirmek ne kadar önemli bunu yaşayarak hep beraber görüyoruz" dedi.

EMEKÇİ EN BÜYÜK SÖZ SAHİBİDİR

"İşçinin partisi ekmeğidir derken işçinin görüşü yok mu? İşçi taraf olamaz mı? İşçi görüş bildiremez mi? Diye soran Özkaymak: "Ülkemizin büyük çoğunluğunu gücünü üretimden alan Emekçilerin oluşturduğu bu kesim Ülkemizin yönetiminde en büyük söz sahibidir. İşçide taraf olacaktır. İşçide bir partiye oy verecektir. İşçilerin Temsilcisi olarak bizler değerlendirme yaparken bir partiye bir Adaya göre değil, biraz öncede söylediğimiz gibi O partilerin ve adayların savundukları ilkelere ve yapacakları projelere göre değerlendiririz. Desteklemekten ve taraf olmaktan da çekinmeyiz… En büyük ilkemiz Devletimizin Bölünmez bütünlüğüdür. Emeğe ve emekçiye saygıdır… Mertlik ve dürüstlüktür… Devletin, Milletin ve yetimin hakkının korunmasıdır… Ayrımcılık ve ötekileştirmekten kaçınmaktır… Özellikle beraber yaşadığımız İlimize günü kurtarıcı değil ufuk açıcı ve gerçekleşecek projelerin hazırlanmasıdır.

30 Mart'ta her arkadaşımız bu duygularla sandığa giderek, vicdanı ile özgür iradesi ile kendisine yakın bulduğu parti veya adaya oy verecektir. Bu vesile ile Yerel Seçimlerin Ülkemize, Milletimize ve Niğde'mize şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz" diye konuştu.

400 İŞÇİ İŞSİZ KALACAK

Niğde'de kapanacak belde belediyelerde çalışan 400 geçici ve taşeron işçinin işsiz kalacağını ifade eden Özkaymak açıklamasına şu şekilde devam etti: "Bu seçimler aynı zamanda Hükümet tarafından çıkarılan 6360 sayılı Büyükşehir yasası ile İlimizde bulunan ve nüfusu 2 binin altındaki belde Belediyelerin köye dönüştürülmesi olacak. Maalesef Sendika olarak Genel Merkez ve Niğde Şubemiz nezdindeki bütün uyarılarımıza rağmen altı doldurulmadan Emek örgütlerinin görüşü alınmadan alelacele çıkarılan bu yasa kapanacak Belediyelerde çalışan Türkiye genelinde binlerce geçici işçi arkadaşımızı işinden etti. Aynı şekilde milyonlarca Taşeron işçisi arkadaşlarımızın umudu ile oynandı, sözler verildi hatta basın vasıtası ile tarih bile verildi . Bir gecede kanunlar çıkaranlar bizlerin feryadını duymadılar, çığlıklarımıza kulak vermediler. Şimdi bu acı gerçekle karşı karşıya kaldık. Bu arkadaşlarımızın yasal tazminatları ve alacakları için çalışmaktan başka sendika olarak elimizden bir şey gelmiyor. Arkadaşlarımızın bütün alacak davalarını Sendika olarak üstlendiğimizi buradan arkadaşlarımıza duyurmak istiyoruz"

BELEDİYE-İŞ'TEN YÜZDE YÜZ BAŞARI

Yaklaşık olarak 4 yıl önce göreve gelen Niğde Şube Yönetiminin kısa zaman diliminde birçok başarıya imza attığına dikkat çeken Özkaymak: "300 gibi rakamlarda seyreden üye sayımızı 500'ün üzerine taşıyarak Niğde Şubemizi Profesyonel yapıya taşıdık. Örgütlü olduğumuz Belediye Sayımızı 53'e yükselterek birçok arkadaşımızı Sendikamız ile tanıştırdık. Bu zaman diliminde toplamda 75 adet Toplu İş Sözleşmesi imzaladık. Çalıştıkları Belediyelerde arkadaşlarımızın durumlarını Yüzde yüz gibi bir başarı ile iyileştirdik. Örnek verecek olursak

Niğde Belediyesinde ilk sözleşme imzaladığımızda en düşük işçi maaşı 980,00 TL iken bugün 2 bin 130,00 TL'dir. Yüzde olarak toplamda yüzde 117 artış sağlandı. Yıllık ortalama yüzde 23 maaşlarımızda iyileşme meydana geldi. Kamu Kuruluşlarında çalışan Emekçilere Devlet tarafından verilen yüzde 6-7 gibi rakamlar düşünülürse biz rekor seviyede başarı elde etmiş oluyoruz.

Bize Bağlı olan İlçelerimizden Altunhisar Belediyesinde çalışan işçi arkadaşlarımız ilk defa bizim dönemimizde sendika ile tanıştılar. Altunhisar Belediyesinde ilk sözleşmemizi 2011 yılında imzaladığımızda en düşük işçi maaşı 918,00 TL iken bugün bin 700 TL'dir. O zaman arkadaşlarımızın İkramiyede almadığını düşünürsek, Yüzde olarak toplamda yüzde 95 artış sağlandı. Yine bu Belediyemizde Yıllık ortalama yüzde 23 maaşlarımızda iyileşme meydana geldi.

Çamardı İlçe Belediyemizde ilk sözleşmemizi 2011 yılında imzaladığımızda ortalama maaşımız bin 500 TL iken bugün 2 bin 450 TL'dir. Yüzde olarak toplamda yüzde 70 artış sağlandı. Yine bu Belediyemizde Yıllık ortalama yüzde 23 maaşlarımızda iyileşme meydana geldi.

Ulukışla Belediyemizde ilk sözleşmemizi 2012 yılında imzaladığımızda ortalama maaşımız bin 700 TL iken bugün 2 bin 700 TL'dir. Yüzde olarak toplamda yüzde 60 artış sağlandı. Yine bu Belediyemizde Yıllık ortalama yüzde 20 maaşlarımızda iyileşme meydana geldi.

Bu ilçelerimizin yanında Belde Belediyelerimizde de durum farklı değil… Tabii ki Belediye Başkanlarımıza bizler müteşekkiriz… Her partiden Belediye başkanımız olduğunu düşünürsek bu başarımızın altında Sendika yönetimimizin büyük katkılarının olduğunu rahatça görebilirsiniz. Ben Katkılarından ve desteklerinden dolayı Şube Başkan Yardımcımıza, Şube Mali Sekreterimize, Şube Yönetim Kurulu Üyelerimize, Şube Denetim Kurulu Başkanımıza ve Şube Disiplin Kurulu Başkanımıza ve bütün işyeri temsilcilerimize işçi arkadaşlarım adına teşekkür ediyor saygılarımı sunuyorum" şeklinde konuştu. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

altunhisar niğde Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title