Haberler

Belediye Hizmet Binasının Yapımı

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Özçelik, yapımı devam eden yeni belediye hizmet binasının önünde bir basın açıklaması yaptı.

Ordu Mimarlar Odası Başkanı Mehmet Özçelik, yapımı devam eden yeni belediye hizmet binasının önünde bir basın açıklaması yaptı.

Belediye hizmet binasının yapımı ile ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Özçelik, tadilat, güçlendirme, yıkıp yeniden yapma, "buraya mı yapılsın, yoksa başka bir alana mı" gibi tartışmalar sonunda belediye yönetiminin bir karar vererek bu alana hizmet binasını yapmaya başladığını dile getirdi.

Konu ile ilgili sivil toplum örgütleri, meslek odaları, siyasi partiler ile toplumun çeşitli kesimleri tarafından çeşitli açıklamaların zaman içinde yapıldığını anlatan Özçelik, şunları kaydetti:

"Bu açıklamalar belediye yönetiminin hizmet yapmasını engellemek için değil, Ordu'nun daha yaşanır, daha modern bir kent olması içindir. Belediye yönetimini yaptığı bir çok güzel çalışmalardan dolayı tebrik ediyor ve Orduluların takdirine bırakıyoruz. Bugün burada görüşlerini çeşitli ortamlarda dile getiren insanlar olarak toplanıp bir kez daha  belediye yönetimini ve belediyenin çalışmalarına yön veren meclis üyelerini bu binanın yapı konusunu tekrar düşünmeye davet etmek için buluştuk."

"Belediye yönetiminin buraya hizmet binası yapması için hiç bir yasal engeli yoktur" diyen Özçelik, şöyle devam etti:

"Bütün yasal işlemleri tamamlamış inşaata da başlamıştır. Fakat 21 Mart 2013 tarihinde Ordu'nun büyükşehir olmasıyla Ordu için yeni bir dönem başlamıştır. Artık böylesine maliyeti yüksek bir belediye hizmet binasının yaparken Ordu'nun geleceği Orduluların  taleplerini dikkate alarak yatırımları yapmak zorundadır. Özellikle bu hizmet binasını, oluşan bu yeni durum karşısında 2014 yılındaki seçimlerinden sonraya bırakılması yerinde bir karar olacaktır. Ordu Belediye yönetimine sormak istiyoruz. Toplumun geniş kesimlerinin böyle bir bina istemediği bu alana neden ısrarla bu binayı yapmak istiyorsunuz?  Ordu'nun büyükşehir olmasıyla oluşacak yeni idari yapılanmanın ve yeni seçilecek yönetimlerin önünü neden tıkıyorsunuz? Bu hizmet binasını buraya yapacaktınız, neden bu işi bu kadar geçiktirdiniz, çalışanlarınızı ve Ordu halkını mağdur ettiniz? Bu hizmet binasını buraya ısrarla yapmak istemenizde bizlerin bilmediği başka gerçekler mi var?" - Ordu

Kaynak: AA / Yerel

Mehmet Özçelik Ordu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title