Haberler

Belediye Binasına Operasyon

Güncelleme:

Suruç Belediyesi'ne yönelik operasyonda yetkililer çok sayıda mühimmat ele geçirildiğini duyururken, ilçe belediye başkanı Şansal ise operasyonda sadece iki silahın bulunduğunu belirtti.

Suruç Belediyesi'nin Kobanili sığınmacılara tahsis ettiği Aligor (11 nisan) mahallesindeki ek hizmet binasına çok sayıda güvenlik güçleri tarafından dün sabaha karşı operasyon düzenlendi.

Operasyonun ardından Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, 18 el bombası, iki kaleşnikof, bir av tüfeği, 52 mermi ile patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiği belirtildi. Operasyonun gerekçesinin ise, önceki gece yüzü maskeli bir grubun Aligor'de yol kapatıp MOBESE direğine zarar verdikten sonra belediyeye ait binaya girdiğinin tespit edilmesi şeklinde olduğu açıklandı. Operasyonda binada kalan sığınmacıların ayaküstü sorgulandığı da öne sürüldü. Askerlerin aramada iki silah bulduğunu iddia ettiğini ifade eden Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, "Yardımları engellemeye yönelik komplo olabilir" diyerek durumu kınadı.

VEKİLLER ARAMA KARARI İSTEDİ

Olay, Suruç'un Aligor mahallesinde önceki gece eylem düzenlenmesi ile patlak verdi. Bazı gençler, Aligor'de IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla eylem düzenledi. Suruç-Aligor karayolunu trafiğe kapatan genç göstericiler, uzun süre YPG lehine slogan attı. Göstericilerin dağılmasının ardından Suruç Jandarma Komutanlığına bağlı askerler ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler, Aligor'deki belediye binasına geldi. Binaya, "Eylemciler sığındı" gerekçesiyle onlarca zırhlı araç eşliğinde sabaha karşı saat 02.00 sıralarında bina kuşatıldı. Operasyonu duyan HDP'li vekiller İbrahim Ayhan, Faysal Sarıyıldız ve Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal da binaya gelerek arama kararı istedi. Ardından Suruç Cumhuriyet Savcılığı'ndan çıkarıldığı iddia edilen arama kararı getirildi.

SADECE YARDIM MALZEMESİ BULUNDU İDDİASI

Dört saati aşkın süre yapılan operasyon kapsamında odaların ve eşyaların tek tek arandığı, sığınmacıların kimliklerine el konularak fotoğraflarının çekildiği ve ayaküstü sorguladıkları öne sürüldü. Binada sadece kıyafet, pil, kitap, ayakkabı vb. gibi yardım malzemelerinin ele geçirildiği ayrıca belediyenin para kasasının da güvenlik güçleri tarafından götürüldüğü iddia edildi. Operasyonda bina bekçisi Muhammet Ülgen de gözaltına alındı.

ŞANSAL: GENÇLERİN EYLEMİ BAHANE EDİLDİ

Suruç Belediye Eş Başkanı Orhan Şansal, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, gençlerin yaptığı eylemin ardından polis ve askerin bunu bahane ederek Kobanielililere tahsis edilen binaya baskın yaptığını söyledi. Binayı Kobanili sığınmacılara tahsis ettiklerini kaydeden Şansal, "Suruçlular olarak bütün imkânlarımızı Kobane için seferber ettik. Burada yardım deposuyla birlikte iki bin insana hizmet veriliyor ve sirkülasyonun yoğun olduğu bir yer. Yine binada çocuklarıyla kalan aileler var. Gece yarısı baskınında insanlar ayak üstü sorguya çekildi, kapılar kırıldı. Depo olarak kullandığımız Kuzey Kürdistan halkının Kobane için gönderdiği yardımlar talan edildi. İnsanı yardımlar yere saçıldı." dedi.

'YARDIMLARI SABOTE İÇİN OLABİLİR'

Aramalarda iki adet silahın bulunduğunu ifade eden Şansal, bu silahlarla belediyenin bir alakasının olmadığını ancak mevcut savaş koşullarında her şeyin olabileceğine ihtimal verdiklerini söyledi. Şansal, "Yanı başımızda bir savaş var. İnsanlar saldırılardan kaçarken yiyecek ve barınma kadar savunmaya da ihtiyaç duyuyor. Yanlarında getirmiş olabilirler. Sonuçta biz kimseyi alırken aramıyoruz. Yine Suruç Belediyesi'nin Kobaneli kardeşleri için yaptığı çalışmaları sabote etmek isteyen bazı kesimlerin komplosu da olabilir. Zira o silahların bulunduğu oda kilitliydi." diye konuştu.

CEPHANELİK GİBİ MALZEME SIRALANDI

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada ise adeta cephanelik ele geçirildiği öne sürüldü. Açıklamada, "01 Aralık 2014 tarihinde Suruç ilçesi Onbirnisan mahallesinde bulunan MOBESE direğine zarar veren ve yolu kapatan 40-50 kişilik yüzleri maskeli gruba müdahale edilmiş, grubun içinden 8-10 kişinin eski Onbirnisan Belediye Başkanlığı Binasına kaçtığı görülmüştür. Bunun üzerine Suruç Cumhuriyet Başsavcılığından alınan arama kararına istinaden belediye binasında arama yapılmıştır. Yapılan arama neticesinde; iki Kaleşnikof piyade tüfeği, bir yarı otomatik av tüfeği, bir şarjör, 25 7.62 mm. çapında fişek, 18 el bombası, 170 büyük boy pil, 180 kalem pil, 5 cep telefonu, bir el kamerası, bir fotoğraf makinası, bir el dürbünü, 207 kamuflaj elbise, 31 çift mekap spor ayakkabı, 27 9 mm. çapında tabanca fişeği, 8 el yapımı patlayıcı madde (EYP) yapımında kullanılan elektrik devresi ve bu düzenek için kullanılmak üzere iki metre kablo ele geçirilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor." denildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Suruç Belediyesi Orhan Şansal Yerel Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title