Haberler

Belediye Başkanlığı Seçimlerindeki Irkçı Söylem Adalete Taşınıyor

Fransa'nın Montbeliard şehrinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra ikinci turdaki rakibi Türk asıllı doktor İlker Çiftçi'ye ırkçı bir söylemle hakarette bulunan eski belediye başkanı Jacques Helias bu ağır hakaretin cevabını adalet önünde verecek.

Fransa'nın Montbeliard şehrinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra ikinci turdaki rakibi Türk asıllı doktor İlker Çiftçi'ye ırkçı bir söylemle hakarette bulunan eski belediye başkanı Jacques Helias bu ağır hakaretin cevabını adalet önünde verecek.

Seçimlerin üzerinden 15 gün geçmesine rağmen, ne eski belediye başkanı sosyalist partili Jacques Helias'tan, ne de sosyalist partili bölge veya ülke yöneticilerinden herhangi bir özür dileme gelmediğini DHA kamerasına söyleyen Doktor İlker Çiftçi, avukatını olayı adalete taşıması için harekete geçirdiğini söyledi.

Siyasete atılalı 3 sene olduğunu söyleyen Çiftçi Montbeliard kentininin sevilen doktorlarından birir. Çevresinin de ısrarı üzerine hazırladığı bir liste ile belediye başkanlığı seçimlerine katıldığını belirten İlker Çifçi, iki turlu yapılan seçimlerin ikinci turuna katılabilmek için ilk turda baraj olan "oy kullanan seçmenin en azından yüzde 10'unun oylarını alma" başarısını göstererek ikinci tura katıldığını, bu sebepten dolayı başkanlığı kaybettiğini iddia eden sosyalist aday Jacques Helias tarafından suçladığını ve hakaret edildiğini söyledi.

Halbuki asıl sorumluluğun eski Başkan'ın bizzat kendisine ait olduğunu söyleyen Doktor Çiftçi, 'Sosyalistlerin bu başarısızlığı kentin sorunları ile ilgilenilmemesidir' dedi. Yapılacak ufak bir matematik hesabı ile bunun gayet kolay anlaşılacağını söyleyen Türk kökenli aday İlker Çiftçi, sosyalist oyların aşırı sağın oyları ve kendi oyları ile birleştirilmesi durumunda bile sosyalistlerin Montbeliard kentini kaybettiklerini dile getirdi.

Fransa'daki seçimlerde gelenek haline gelen "iki tur arasında pazarlık" konusunda sosyalistlerden hiç bir teklif almadığını söyleyen İlker Çiftçi, yabancı asıllıların sorunlarına tercüman olabilmek için seçimin ikinci turuna katılmaya karar verdiğini söyledi.

Montbeliard kentinde 6 bin ile 8 bin arasında Türk ve Türk asıllı vatandaşların yaşadığını söyleyen İlker Çiftçi sadece 250 Türk asıllının seçmen listelerinde kayıtlı olduklarını ve bunların da sadece 200 kadarının oy kullandığını belirtti.

Demokrasiyi savunduklarını iddia eden ve sık sık demokrasi şölenleri yapan bazı sivil toplum kuruluşlarından destek görebilmek için bu sivil toplum kuruluşunun adayı olmak zorunda olunmasının kendini üzdüğünü açıklayan doktor Çiftçi, Montbeliard'da maalesef bu STK'lardan destek alamadığını belirtti.

Montbeliard belediye encümenine muhalefetten girdiğini söyleyen doktor İlker Çiftçi, gelecek 6 sene boyunca kendine oy veren yada vermeyen her vatandaşı en iyi şekilde temsil edeceğini söyledi.

Fransa'nın Montbeliard şehrinde yapılan belediye başkanlığı seçimlerinde eski belediye başkanı Jacques Helias seçimleri kaybetmesinin nedeni olarak rakibi Türk asıllı doktor İlker Çiftçi'yi göstermiş ve ırkçı bir hakarette bulunmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fransa Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul'da bugün yağmur yağacak mı? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak, sıcak mı, yağmurlu mu? 9 Mayıs Perşembe hava durumu! 10 Mayıs Cuma günü okullar tatil mi? 10 Mayıs'ta okullar tatil edilecek mi? İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI 2024! İOKBS bursluluk sınav sonuçları ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? SURVIVOR FURKAN KIZILAY KİMDİR? Furkan Kızılay kaç yaşında, nereli? Furkan elendi mi? 9 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? SURVIVOR'DA KİM ELENDİ? Survivor All Star'da elenen yarışmacı kim oldu? Afrika çöl tozu Türkiye'ye geliyor 9-10 Mayıs: Çöl tozu hangi illere yağacak, kaç gün sürecek? Meteorolojiden Arabistan ve Afrika çöl tozu uyarısı! GELİNİM MUTFAKTA 9 MAYIS 2024 İZLE | Gelinim Mutfakta bugün kim birinci oldu, çeyrek altın aldı? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 9 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 9 Mayıs 2024 Perşembe TV YAYIN AKIŞI: Televizyonda bugün neler var? Kanal D, Star TV, ATV, Show TV, TRT1, NOW TV MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title