Haberler

Belediye Başkanlarından Darbe Girişimine Ortak Tavır

Çorum’da tüm ilçe belediyeleri ve belde belediye başkanları parti ayrımı gözetmeksizin FETÖ askeri darbe girişimine karşı ortak bir deklerasyon yayınladı.

Çorum'da tüm ilçe belediyeleri ve belde belediye başkanları parti ayrımı gözetmeksizin FETÖ askeri darbe girişimine karşı ortak bir deklerasyon yayınladı.

Turgut Özal İş Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti, CHP ve MHP'li ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Belediye başkanları adına bir açıklama Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, demokrasi ve milli iradeye dikkat çekti.

15 Temmuz Cuma gecesi yaşanılan darbe girişiminin, Türk milletinin binlerce yıllık tarihinde çok önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkat çeken Başkan Külcü, içeride büyüyen ve bütün kurumların kılcal damarlarına kadar işleyen bir ihanet şebekesinin devletin temellerine dinamit koyduğunu ve milleti derin bir endişeye sevk ettiğini söyledi.

Külcü, Mehmetçiğin şerefli üniforması içine gizlenen FETÖ'cü teröristlerin aklın ve vicdanın almayacağı birer ölüm makinesine dönüştüğünü, kendilerine emanet edilen silahları devletine ve milletine doğrulttuğuna dikkat çekti.

Cumhurbaşkanın, TBMM'nin, hükümetin, siyasi partilerin cesur ve kararlı duruşunun milleti harekete geçirdiğini, Türkiye'nin darbeye karşı tek yürek olduğunun altını çizen Başkan Külcü, "Mülki idaremiz, polisimiz, basınımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve aziz milletimiz, tereddüt göstermeden demokrasiyi savunma hattını kurmuş ve kısa sürede mevzilerdeki yerini almıştır. Birlik ve beraberliğimize kasteden alçaklara, hep birlikte dur dedik. Türkiye'yi korkuya ve kaosa sürüklemeyi hedefleyen küresel projeyi kısa sürede paçavraya çevirdik. Dünya tarihinde eşine ender rastlanabilecek bir karşı duruşla, tüm darbeciler ve destekçilerine hiç ummadıkları bir zillet yaşattık. Milli iradeye karşı yürütülen bu alçak kalkışmayı lanetliyoruz. Başkomutanımızın kutsal çağrısına anında cevap vererek, evlerinden, işyerlerinden, araçlarından bir nehir gibi meydanlara, barikatlara koşan halkımıza ve gözünü kırpmadan, ihanetin üstüne yürüyen kahraman emniyet güçlerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu onurlu duruşun meşalesi olan şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz" dedi.

Bu darbeden milletçe güçlenerek çıkacağız

Bu darbeden milletçe güçlenerek çıkacağını dile getiren Başkan Külcü, "Vatanımıza bağlılığımız ve demokrasiye olan inancımızla bu zorlu süreçten daha da güçlenerek çıkacağımıza olan inancımız tamdır. Bu soysuz kalkışma, Türk Silahlı Kuvvetlerimize olan güvencimizi ve sevgimizi zerrece azaltmamıştır. Askerimizin büyük bir çoğunluğu, darbeye karşı dik durmuş, içindeki hainlerin tuzaklarına ve tehditlerine boyun eğmemiştir. Bu vesileyle, peygamber ocağı, içindeki mikroplardan temizlenme şansı yakalamış ve milletimizin sinesindeki yerini güçlendirmiştir.Tüm bu olaylar göstermiştir ki millet, kendisine ve devletine yapılan hiçbir operasyona kayıtsız kalmayacaktır. Milletin basireti, milletin cesareti ve milletin kararlılığı karşısında hiçbir gücün durması mümkün değildir. Askerimiz, polisimiz, meclisimiz, demokrasimiz ve geleceğimizin güvencesi milletimizin damarlarında akan asil kandır. Bu millete diz çöktürmek asla mümkün olmamıştır, olmayacaktır. Al bayrağımızın gölgesinde, birlik ve beraberlik içinde, aydınlık yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Devletimize ve milletimize kastedenlerin hak ettikleri cezaları alması için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam edeceğiz. Kurumlarımızın içine sızan FETÖ'cü hainlerin görevlerine son vereceğiz. Dinimizi ve halkımızın iyilik duygularını kullanarak, küresel güçlere taşeron yetiştirenlere bu milletin kurumlarında yer yoktur, olmayacaktır. Bizler, belediye başkanları olarak bu süreçte, hem güvenlik güçlerimizin hem aziz milletimizin yanında olduk. Meydanlardan yükselmeye devam eden destansı direnişe, tüm imkan ve kaynaklarımızı seferber ettik. Ezanın dinmemesi, bayrağın inmemesi, devlet çatımızın sarsılmaması için her türlü gayreti gösterdik, göstermeye de devam ediyoruz.Binlerce yıllık şanlı tarihimize sürülmek istenen kara lekeyi bertaraf etmek için belediye başkanları bu süreçte, üzerine düşen sorumluluğu hakkıyla yerine getirmiştir. Toplumumuzun tüm kesimlerini bir araya getirerek; birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi güçlendirdik" şeklinde konuştu.

Gün birlik ve beraberlik günü

Günün, birlik ve beraberlik olma günü olduğunu vurgulayan Başkan Külcü, "Gün yeniden toparlanma, daha güçlü bir Türkiye için inançla ve kararlılıkla yola çıkma günüdür. Devlet yapımızdaki ve yasal çerçevedeki zaafların bertaraf edilmesi, hastalık ve ihanet üreten anlayışların terk edilmesi elzemdir. Belediye başkanları olarak bizler de bunun gereğini en kısa sürede yapacağız. Devletin ve milletin bekası için bundan sonra da en ufak bir tereddüt göstermeksizin onurlu duruşumuzu sergilemeyi sürdüreceğiz. Milletin oylarıyla emanet aldığımız makamlarda sadece ve sadece millete dayanmanın, millete hizmet etmenin bilincinde olacağız.Öldürmeyen darbe güçlendirir, düsturu gereğince, kuşkusuz bugün daha da güçlüyüz. Darbeyi tarih kitaplarından okuyan çocuklarımız, gençlerimiz de artık darbe ile yüzleşmişler, demokrasinin bir neferi olarak milli bilinçle meydanlarda yerini almışlardır.Kısır siyasi çekişmeleri bir yana bırakmanın tam zamanıdır. Millet üzerine düşeni yapmıştır, şimdi sıra idarecilerde, siyaset kurumundadır. Belediye başkanları olarak hükümetimizce alınacak tedbirlerin, yapılacak düzenlemelerin uygulanması hususunda en ufak bir tereddüt göstermeyeceğimizi kamuoyun önünde ilan ediyoruz.Daha aydınlık, daha güçlü bir gelecek için Haydi Bismillah diyor, hepinize saygı ile selamlıyoruz" ifadelerini kullandı. - ÇORUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Külcü Turgut Özal Türkiye Çorum Politika Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title