Haberler

Belediye Başkanı Genç'ten Çöp Uyarısı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vatandaşların ramazanda, çöplerini belirtilen saatlerde dışarı çıkarmaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, vatandaşların ramazanda, çöplerini belirtilen saatlerde dışarı çıkarmaları konusunda hassasiyet göstermelerini istedi.

Genç, yaptığı yazılı açıklamada, vatandaşların özellikle yaz aylarında sıcakların artmasından dolayı belediye tarafından belirlenen saatlerde ve belirlenen yerlere çöplerini bırakmalarının şehrin temizliği ve hijyeni açısından önemli olduğuna dikkati çekti.

Ramazanda vatandaşların sıklıkla, çöplerin zamansız olarak sokaklara bırakılmasından şikayet ettiğini belirten Genç, şöyle devam etti:

"Belediyemiz iftar saatinden sonra çöpleri topluyor ancak bazı noktalarda ilerleyen saatlerde de vatandaşlarımız çöplerini dışarıya çıkarıyor. Çöpleri belirttiğimiz saatten yarım saat sonra toplamamıza rağmen zamansız şekilde çöpler sokaklara bırakılıyor. Bazı yerlerde kötü koku nedeniyle vatandaşlar camlarını açmakta bile zorlanıyor. Sıcak günlerde zamanından önce sokaklara bırakılan çöplerde biriken mikrop ve sinekler de sağlığı tehdit  ediyor. Çöp konteyneri olmayan yerlerde zamanından önce, gelişigüzel şekilde sokaklara bırakılan çöp yığınları hoş olmayan görüntülere neden oluyor. Bir de bu çöpler, yemek bulmak amacıyla sokak hayvanları tarafından karıştırılınca bulundukları ortama yayılarak çok çirkin görüntülerin ortaya çıkmasına sebebiyet veriyor. Bu konuda vatandaşlarımızın şehrin sağlığı ve imajı açısından daha hassas davranması gerekiyor."

Genç, geri dönüşümü mümkün olan kağıt, cam, plastik, teneke gibi atıkların ayrıştırılarak çöp konteynırlarına atılmasına dikkat edilmesi gerektiğini de kaydetti.

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Metin Genç Osman Genç Ortahisar Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title