Haberler

Belçika: Hedef Türkiye ile Yeni Başlık

Belçika Başbakanı Yves Leterme, 'Belçika Dönem Başkanlığının Hedefi, Kendi Dönem Başkanlığı Sırasında Yıl Sonu Gelmeden Evvel Türkiye ile Olan Müzakerelerde Yeni Başlık Açmak' Dedi.

Belçika Başbakanı Yves Leterme, ''Belçika dönem başkanlığının hedefi, kendi dönem başkanlığı sırasında yıl sonu gelmeden evvel Türkiye ile olan müzakerelerde yeni başlık açmak'' dedi.

Leterme, Global Ekonomi Sempozyumu gala yemeğinde yaptığı konuşmada, Belçika'nın yıl sonuna kadar AB dönem başkanlığını yürüteceğini anımsattı.

Dönem başkanlıklarında Avrupa'nın bugün 5 ana önceliği olduğunu ifade eden Leterme, ''Mümkün olan en kısa sürede AB'ye yeni bir finansal düzenleyici yapıyı getirmek için çalışıyoruz. İkinci olarak, ekonomik yönetişim açısından kedimizi daha güçlendirmeye çalışıyoruz. Üçüncü olarak sürdürülebilir büyümeye tekrar geri dönebilmek için gerekli çalışmaları yapmak, dördüncü olarak sosyal modeli geliştirmek ve beşinci olarak da dış ilişkiler faaliyeti, yani diplomatik kadroları oluşturmak'' diye konuştu.

Yves Leterme, bankalar ve diğer finans kurumlarının sistemik kurumlarda bir başarısızlık olduğu takdirde, kendi kendilerini kurtarma imkanlarına katkıda bulunmalarının da çok önemli olduğunu, bu nedenle Belçika'da dünyada ilk defa olarak pek çok yerde olmayan bir sistemi geliştirdiklerini, bu şekilde bir banka vergi sistemi oluşturduklarını, Avrupa çapında çalışma içinde olduklarını kaydetti.

Belçika Başbakanı Leterme, dönem başkanlığı önceliklerinden bir tanesinin de ekonomik olarak zaten var olan etkin entegrasyonu siyasi anlamda da geliştirmek, uluslararası alanda AB'nin siyasi rolünü de geliştirmek olduğunu vurguladı.

Yves Leterme, ''Çok önemli zorluklarla karşı karşıyayız. İklim değişikliği ile mücadele etmemiz, barışı korumamız ve geliştirmemiz, uluslararası terörle mücadele etmemiz gerekiyor. Dünyanın her yerindeki pazar payını artırmak gibi çok önemli amaçlarımız var. İşte bütün bunların olabilmesi için, AB'nin, gerçek bir AB dış politikası geliştirmesi gerekiyor. Bunu yapabilmek için AB'nin tek bir ses ve tek bir ağızdan konuşması gerekiyor'' diye konuştu.

-''TÜRKİYE'NİN İSTİKRAR SAĞLAYICI ROLÜNÜN FARKINDAYIZ''-

Genişlemenin de AB'nin geleceği açısından önemli başka bir unsur olduğuna işaret eden Leterme, şunları kaydetti:

''Bütün aday ülkelerle müzakereler etkin bir şekilde sürdürülmeye devam edilmeli. Türkiye ile olan müzakereler de ileriye doğru iyi niyetle devam etmeli ve bu sürecin başlangıcındaki ruhu taşıyarak devam etmeli. Ben şunu söyleyebilirim; Belçika dönem başkanlığının hedefi, kendi dönem başkanlığı sırasında yıl sonu gelmeden evvel Türkiye ile olan müzakerelerde yeni başlık açmak. Biz Türkiye'nin AB müktesebatı ile Türkiye'nin yapmakta olduğu çalışmaları takdir ediyoruz. Türkiye'nin aynı zamanda özellikle kendi bölgesinde istikrar sağlayıcı rolünün de çok farkındayız.''

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Görüntü Türkiye'den! Ağaçtaki dev yılanı görenler gerçek olduğuna inanamıyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredatı onayladı

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi 'Çözüm kısırlaştırma' diyor

Sokak hayvanlarıyla ilgili çarpıcı anket! Üç kişiden ikisi "Çözüm kısırlaştırma" diyor

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

Üç ilimize sınırı olan bölgede petrol bulundu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title