Haberler

Belcekız Plajında "Platform" Eylemi

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Belcekız plajında kafe için inşa edilen platformun kaldırılmasını isteyen çevreciler, eylem yaptı.

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki Belcekız plajında kafe için inşa edilen platformun kaldırılmasını isteyen çevreciler, eylem yaptı.

Ölüdeniz Mahallesi'nde, Babadağ'dan yamaç paraşütüyle uçuş yapan pilotların indiği plajda, demir korkuluklar üzerine kafe amacıyla inşa edilen platforma, Likya Koruma Platformu üyeleri ile yamaç paraşütü pilotları tepki gösterdi.

Belcekız plajında toplanan grup, yapının kaldırılması için bir süre slogan attı. Grup adına basın açıklamasını okuyan TEMA Vakfı Fethiye Temsilcisi Okyay Tirli, plajdaki kafenin acilen kaldırılmasını istedi.

Ölüdeniz'in dünyanın sayılı doğal plajları arasında yer aldığına dikkati çeken Tirli, ilgililerin plajı ticari amaçlı gördüğünü iddia etti.

Kıyı Kanunu'na aykırı olduğunu savundukları yapının kaldırılması için gerekli şikayetlerde bulunduklarını anlatan Tirli, Fethiye Belediyesinin de yapının kaçak olduğuna dair tutanak tuttuğunu söyledi.

Kaymakamlığa da başvurulduğunu bildiren Tirli, "Dünyanın en gözde plajı Ölüdeniz Belcekız plajı, bu yapı yüzünden dünya sıralamasından çıkarılmıştır. Ayrıca halkımız ve yabancı misafirlerimiz güneşlenirken plajın ortasındaki kafede içki içilmesi ve oturulmasını ahlaki bulmuyoruz" ifadelerini kullandı.

-"Yamaç paraşütü pilotları için tehlikeli"

Ölüdeniz Paraşüt Pilotları Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ise kumsaldaki platform nedeniyle, pilotların yandan gelen rüzgara karşı kendilerini betona atmak durumunda kaldıklarını belirtti.

Pilotların emniyetle inmeleri gereken yerin kumsal olduğunu kaydeden Yıldız, plajın ortasındaki platformun pilotlar için tehlikeli olduğunu savundu. Yıldız, bu nedenle yapının kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardından bir grup eylemci, ruhsatsız olduğunu öne sürdükleri platformla ilgili Ölüdeniz Jandarma Karakol Komutanlığına suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: AA / Yerel

Celal Yıldız Ölüdeniz Fethiye Muğla Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title