Haberler

Belarus Heyeti Silifke'de

Belarus’un Orsha şehrinden gelen belediye başkan yardımcısı ve iş adamları Silifke Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Belarus'un Orsha şehrinden gelen belediye başkan yardımcısı ve iş adamları Silifke Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Meclis Başkanı Ali Doğan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Belarus heyeti, tarım, turizm ve ticaret konularında görüş alışverişlerinde bulundular.

Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapılan görüşmeye Orsha Belediye Başkan Yardımcısı Oleg Sminnovşki, İş adamı Aleksander Kartaşevi, yapımcı Andrey Guzel, ve Orsha şehrinin sanatçılarından Aleksandra Jilevskaya ile Yekaterina Makaryeviç katıldı.

Yapılan ziyaretten son derece memnun kaldığını ifade eden Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Silifke ve oda hakkında gelen konuklara bilgi verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar yaptığı konuşmada, ""İlçemizin en güçlü, en seçkin ve en profesyonel sivil toplum kuruluşu olan Odamızın Temelleri Cumhuriyet öncesine dayanmaktadır. 100 Yılı aşkın tecrübesi, çağdaş, değişen piyasa koşullarına uyum sağlayan yapısı olmak üzere tüm paydaşlarının ihtiyaçlarının farkında lığı ile üyelerinin haklarını, yasanın kendisine verdiği yetki çerçevesinde,her koşulda korumak ve sorunlara yaratıcı çözümler getirmek sureti ile kaliteli bir hizmet sunmayı amaçlamıştır. Hizmet kalitesini dünya standartlarının üzerine çıkarmak, fark yaratan projelere imza atarak İlçe Ekonomisinin gelişmesine katkıda bulunmak ve üyelerinin mensubu olmaktan gurur duyduğu öncü bir Oda olmak. topluma yeni bilgiler kazandıran,deneyimler yaşatan ve değerler katan bir kurum olma anlayışını vizyon olarak belirlemiştir. Odamız 14 meslek grubu,2000 civarında üyesi olan bir meslek kuruluşudur. Her meslek grubunu Oda Meclisimizde iki üye ile temsil edilmektedir" dedi.

"TİCARİ VE KÜLTÜREL BAĞ KURALIM"

Kaynar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bölgemize gelince, tarım alanında; her türlü ürünün yetiştirilebildiği bir floraya sahiptir. Ülkenin en güzel, en kaliteli meyve ve sebze bölgemizde üretilmektedir. Literatüre "Silifke Beji" olarak giren mermerimiz dünya pazarlarında aranan bir mermer olma yoluna girmiştir. Mermerde yıllık ihracatımız 100 milyon dolar, yaş sebze meyvede ihracatımız ise 80 milyon dolar civarındadır. Binlerce yıldan bugüne verimli topraklarıyla yaşanılan, insanlarını besleyen, doğası ve şifalı sularıyla hayat veren, doğa ile dağın ölmez sevgilerini barındıran bölgemiz, birçok uygarlığın kurulduğu önemli bir yerleşim bölgesidir. Tarihi ve arkeolojik değerleri, Akdeniz kıyılarında bol güneşli günlerinin ilkbaharda başlayıp sonbahara kadar uzaması, 108 kilometreye varan doğal koylarla, çam ormanlarıyla süslenmiş kıyı bandı, Toros Dağları ile deniz arasında bulunan sayısız doğal güzelliklerin yanında; yöresel ve uluslararası şenlikleri, efsaneleri, Türkmen ve Yörük kültürü, yayla yaşantısı, yöresel el sanatları bakımından çok zengin bir bölge olarak, turizm sektörü için önemli bir konumu ve potansiyele sahiptir. Bizler Silifke'nin iş adamları sizleri çok önemsiyoruz. Sizlerle gerek ticaret gerekse kültürel anlamda bir bağ kurmak istiyoruz."

"YENİ TİCARET KAPILARI AÇILABİLİR"

Silifke'de bulunmaktan son derece memnun olduklarını ifade eden Orsha Belediye Başkan Yardımcısı Oleg Sminnovşki yaptığı açıklamada, "Türkiye'ye olan seyahatimiz biraz sorunlu başladı. Havaalanında valizlerimiz çıkmadı. Bu nedenle kıyafetlerimizi ve Silifke'ye getireceğimiz hediyelerimizi buraya getiremedik. Olumsuzlukla başlayan seyahatimiz Silifke'de mutlulukla sonuçlanıyor olmasından mutluyuz. Bizleri bu gün misafir etmenizden ve kabul etmenizden son derece mutluyuz. Bizler Silifke ile birçok alanda iş birliği yapabiliriz. Orsha şehri yılın sadece 3 ay'ı güneş aldığı için tarım alanında gelişmiş değil. Silifke'den bizim şehrimize Sebze ve meyve ticareti yapabiliriz. Bizim şehrimizde 30'dan fazla fabrika var. Bunlardan bir tanesi de Türk fabrikası. Sizleri de yatırım yapmak için şehrimize bekleriz. Sizlerle her konuda iş birliği yapmaya hazırız. İlk olarak sizleri şehrimizi görmeye davet ediyoruz. Geldiğinizle sizleri ticaret bakanımız ile görüştürür, iki ülke arasında yeni ticaret kapıları açabiliriz." dedi.

Toplantının sonunda Başkan Nurettin Kaynar ve yönetim kurulu üyeleri gelen misafirlere plaket ve Silifke'ye özgü tahta kaşık hediye ettiler. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Belarus Silifke Kaynar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title