Haberler

Bektaş, Belediye İşçileri ile Buluştu

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde taşeron işçilerle biraraya gelerek, 30 Mart yerel seçimlerinde destek istedi.

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, Zonguldak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde taşeron işçilerle biraraya gelerek, 30 Mart yerel seçimlerinde destek istedi.

AK Parti Zonguldak Belediye Başkan Adayı Ali Bektaş, beraberinde Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman ve partililer ile birlikte, seçim çalışmalarına kurum ve kuruluşlara ziyaretleriyle devam ediyor. İlk olarak Zonguldak Fen İşleri Müdürlüğü şantiyesinde taşeron işçilerle biraraya gelen Bektaş, burada işçilere 30 Mart'ta seçilmesi halinde yapacağı projelerini anlattı. Belediye işçilerine seçilmesi halinde maaşların 1.250, 1.400 TL arasında değişeceğini söyleyen Bektaş, kendilerin desteklemelerini istedi. Bektaş şunları söyledi: "Belediyenin şu anda 300 milyon TL'ye yakın borcu olduğunu söylüyorlar. Konuştuğum konular tamamen ciddi konulardır. Mevcut yönetim tekrar gelirse, maaş vermeyi bırakın yolda yürüyecek halleri yok. Mazot alamazlar. Konu bu duruma gelmiş." Belediyenin borçlarının ödenebilmesi, faizden kurtulabilmesi için acil nakit paraya ihtiyacı olduğunu ve bununla ilgili İller Bankası ile görüştüklerini aktaran Bektaş, "Birileri bu işi yapacak. Yapacağı zaman da mutlaka destek alması lazım gelir. Geldiğimiz iki ay içinde tüm personel borçlarını ödemeyi taahhüt ediyoruz. Zira göreve geldiğiniz anda ağlama şansınız yoktur. Bir karanlık tablo, bizden başka çözüm getirilmesi mümkün değildir. Bu yönetim kalırsa buradan hızlı bir göç başlayacaktır. Geldiğimiz zaman dalga geçecek vaktimiz yok. Çözüm getiriyoruz. Finansla ilgili adayların bir çözümü var mı? Bunlar muhalefet olduklarına sığınacaklar. Çünkü çözüm yok. Çözümsüzlük içine getirip sonra topu başkasına atacaksın. Laf olsun diye belediye başkanlığına aday oldular. Taşeron işçilerle ilgili hayal satıyorlar. O insanların duygularıyla niye oy almak için oynuyorsunuz? Niye ucuz oy pazarlığı içine giriyorsunuz? Bizim taşeron işçilerle ilgili tavrımız bellidir. İçişleri Bakanlığı müfettişleri ile görüştüm. Yeni ihale yasasına göre en düşük ücreti veren firmaya veriyorsunuz. O da taşeron ücretlerini asgari ücretle veriyor. En düşük taban ücretimiz 1.250 TL olacak. Şartnameleri ona göre ayarlayacağız. Hiç kimseyi işten atmak yok. İş garantisi olacak. Şu an itibariyle taşeron işçisine de bir kuruş maaş borcumuz kalmayacak. Benim hakkımda 'işçiye para vermiyor' diyenlerin de bilgisi olsun. Biz gerçekleri söyledik, söylüyoruz. Hiç kimseye hayal satmadık. Benim için asıl olan Zonguldak'tır." dedi.

İşçilerle bir süre daha sohbet eden Bektaş, daha sonra Belediye İş Sendikası Zonguldak Şube Başkanı Tahsin Ata'yı ve yönetimini ziyarette bulundu. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ali Bektaş Zonguldak Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title