Haberler

Beko Basketbol Ligi...Türk Telekom - Olin Edirne: 77 - 72

Beko Basketbol Ligi...Türk Telekom - Olin Edirne: 77 - 72

BEKO BASKETBOL LİGİ...TÜRK TELEKOM - OLİN EDİRNE: 77 - 72

Beko Basketbol Ligi'nin 17. haftasının açılış maçında Türk Telekom, Olin Edirne'yi 77-72 yendi.

Ligin on yedinci haftasında Ankara'da oynanan maçta Türk Telekom, Olin Edirne'yi konuk etti. Uzatmaya giden maçta Ankara temsilcisi, karşılaşmadan 77-72'lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip, Ceyhun Altay - Ray Wesson ikilisinin pota altı basketleri ve Yunus Çankaya'nın serbest atış isabeti ile ilk 2 dakikalık bölümü 7-2 önde geçti. Caner Ercan'ın içeriden ve dışarıdan bulduğu sayılar ve Renaldas Seibutis'in de devreye girmesiyle skordaki üstünlüğü eline alan Olin Edirne, 6. dakikada skoru 8-11'e taşıdı. Sani Becirovic'in art arda bulduğu basketlerle cevap veren Türk Telekom, çeyreğin son bölümünde rakibini alan savunması ile durdurmak istedi. Erdal Bibo'nun üç sayılık basketine karşılık serbest atış çizgisinden skor üreten Ankara temsilcisi, ilk çeyreği 17-15 önde kapattı.

Edirne temsilcisi, ikinci çeyreğe Can Akın'ın turnikesiyle başlarken, Türk Telekom da Jerome Randle'ın serbest atış sayıları ve Mehmet Yağmur'un orta mesafeli atışları ile 13. dakikaya 23-17 önde girdi. Oyunun bu bölümünde iki takım da karşılıklı boş atışlarla geçerken, Ray Wesson'ın pota altından bulduğu basketle rahat bir nefes alan ev sahibi ekibe cevap Erdal Bibo'dan geldi. Renaldas Seibutis'in hızlı hücumdan gelen sayıları ile 17. dakikada farkı 2 sayıya kadar indiren konuk takım, mola sonrasında rakibini faullerle durdurmaya çalışınca Türk Telekom, Jerome Randle - Sani Becirovic ikilisinin serbest atış çizgisinden kaydettiği isabetler ve Rasim Başak'ın üçlüğü ile soyunma odasına 33-27'lik üstünlükle gitti.

İkinci yarı, Seth Doliboa'nın üç sayı çizgisinin gerisinden kaydettiği isabetle başlarken, Ray Wesson'ın serbest atış sayıları ve Jan Jagla'nın üçlükleri ile karşılık veren Ankara temsilcisi, 23. dakikada durumu 41-32'ye getirdi. Renaldas Seibutis'in sayıları ile oyuna tutunan Olin Edirne, rakibinin dış atışlarına engel olamayınca Türk Telekom, aradaki farkı çift haneli sayılara çıkardı (44-34). Erdal Bibo ve Caner Ercan'ın üçlükleri ile farkı azaltan konuk takım, Renaldas Seibutis'in de skorer oyununu sürdürmesiyle 10-2'lik bir seri yakalayarak 28. dakikada durumu 46-44'e getirdi. Jerome Randle'ın serbest atış sayıları ve Mehmet Yağmur'un boyalı alan basketi ile hücumdaki suskunluğunu bozan ev sahibi ekip, Vidas Ginevicius ve Seth Doliboa'yı durdurmakta zorlanınca final periyoduna 50-49'luk skorla gidildi.

Dördüncü periyodun hemen başında Caner Ercan'ın üç sayılık isabeti ve Renaldas Seibutis'in hızlı hücumdan gelen basketi ile 50-54 öne geçen Olin Edirne'ye cevap Sani Becirovic'ten geldi. Caner Ercan'ın dış atışlardaki başarılı performansı ile üstünlüğünü sürdüren konuk takım, Can Akın'ın basket faulden gelen 4 sayılık oyunu ile karşılaşmanın bitimine 5 dakika kala skoru 53-61'e taşıdı. Ray Wesson'ın serbest atış çizgisinden kaydettiği isabetleri, Jerome Randle'ın üç sayılık basketi ve Rasim Başak'ın turnikesi ile 8-0'lık bir seri yakalayan ev sahibi ekip 61-61'lik skorla oyunda dengeyi sağladı. Seth Doliboa'nın basketine Sani Becirovic'in serbest atış sayıları ile cevap veren Ankara temsilcisi, maçın bitimine iki dakika kala bir kez daha skoru eşitledi (63-63). Jerome Randle'ın içeriden ve dışarıdan bulduğu sayılara Renaldas Seibutis'le cevap veren Olin Edirne, son hücumdan yararlanamayınca 68-68'lik skorla uzatma periyoduna gidildi.

Uzatma periyoduna Sani Becirovic'in serbest atış sayıları ve Ceyhun Altay'ın turnikesi ile başlayan Türk Telekom, ilk dakikada durumu 72-68'e getirerek rakibini mola almaya zorladı. Mola sonrasında ev sahibi ekibin kaçırdığı şutlar sonrası savunma ribaundu almakta zorlanan Olin Edirne, bitime bir dakika kala Can Akın'ın serbest atış çizgisinden bulduğu isabetle uzatma periyodundaki ilk sayısını kaydetti (73-69). Kalan dakikalarda da aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen Türk Telekom, karşılaşmadan 77-72'lik skorla galip ayrılan taraf oldu.

SALON: Ankara Atatürk

HAKEMLER: Rüştü Nuran-Tunçtan Durmuşcan-Ziya Özorhon

TÜRK TELEKOM (77): Ray Wesson 13 (10 ribaund), Jerome Randle 21 (3 ribaund-2 asist), Sani Becirovic 16 (2 ribaund-2 asist), Rasim Başak 5 (6 ribaund ), Mehmet Yağmur 6 (4 ribaund-2 asist), Jan Jagla 6 (6 ribaund-1 asist), Yunus Çankaya 1 (4 ribaund-1 asist), Gregory Stiemsma (1 ribaund), Ceyhun Altay 9 (4 ribaund-1 asist)

OLİN EDİRNE (72): Can Akın 7 (1 asist), Erdal Bibo 8 (3 ribaund-1 asist), Vidas Ginevicius 5 (3 ribaund-5 asist), Renaldas Seibutis 25 (5 ribaund-4 asist), Caner Ercan 14 (1 ribaund - 1 asist), Predrag Samardjiski 1 (2 ribaund-1 asist), Tufan Ersöz 1 (1 ribaund), Reha Öz (2 ribaund), Seth Doliboa 11 (3 ribaund), Ömer Ünver (2 ribaund), Davud Kamer (1 ribaund)

1.PERİYOT: 17-15

2.PERİYOT: 16-12

3.PERİYOT: 17-22

4.PERİYOT: 18-19

UZATMA: 9-4

ANKARA / DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Beklenen açıklama geldi! Jose Mourinho resmen Fenerbahçe'de

Sandıklar bir kez daha kuruluyor! 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak

Sandıklar bir kez daha kuruluyor! 3 ilçe ve 4 beldede yeniden seçim yapılacak

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Zorunlu askerlik devam edecek mi? Bakan Güler, tartışmalara noktayı koydu

Bakmadan Geçme

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller hayatını kaybetti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title