Haberler

Beğişliler 13. Geleneksel Piknik ve Pilav Şenliği

Korkuteli'nde Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Beğiş Köyü Muhtarlığı tarafından Beğişliler 13.Geleneksel Piknik ve Pilav Şenliği düzenlendi.

Korkuteli'nde Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği ve Beğiş Köyü Muhtarlığı tarafından Beğişliler 13. Geleneksel Piknik ve Pilav Şenliği düzenlendi.

Beğiş yaylasında düzenlenen şenlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Tatköy Ramazan Karabağır ortaokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundu. Türkiye'nin dört bir yanından akın akın toplanan Beğişliler ve diğer davetliler hasret giderdiler, yaylanın soğuk suyundan içip piknik yaptılar.

Beğişliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Karakuş, "Amacımız birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendirmek, tanışmak, kaynaşmak, akrabalık bağlarımızı canlı tutmaktır. Şenlik geleneğini, toprak sevgisini, komşu ve akraba bağlılığını bu türlü sosyal kültürel etkinliklerle gelecek nesillerimize aşılamaktır. Denek olarak kültür değerlerimizi kaybetmemek için çaba harcıyoruz" dedi.

Şenliklere Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, Belediye Başkanı Hasan Gökce, AK Parti Antalya Milletvekili ve Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Ak Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Korkuteli İlçe Başkanı Hüseyin Karaceliloğlu, İl Genel Meclisi Başkan yardımcısı Hüseyin Çil, siyasi partiler, muhtarlar, dernek yöneticileri ve vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ve Sadık Badak çadırları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Yöre sanatçı Mesut Bozan ise söylediği türkülerle şenliğe katılanları coşturdu. Davetlilere pilav üstü kavurma ve ayran ikram edildi. Dernek Başkanı Süleyman Karakuş, dernek çalışmalarına 4 yıldır ağa olarak katkı sağlayan Mehmet Tunç'a ve şenliklere katkı sağlayanlara plaket verdi. Şenlik kapsamında mini güreş, ip çekme, sandalye kapma ve tahta kaşıkla yumurta taşıma gibi çeşitli yarışmalar düzenlendi. Şenlik ağalığına çıkan Şükrü Tetik, 8 bin 500 TL ile 13. Beğiş yaylası şenlik ağası seçildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Karakuş Korkuteli Türkiye Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title