Haberler

Bedensel Engelli Çocuk Tekerlekli Sandalyesine Kavuştu

Şırnak’ın Silopi ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki bedensel engelli Serhat Bayat, öğretmen Buket Cin sayesinde tekerlekli sandalyesine kavuştu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde yaşayan 10 yaşındaki bedensel engelli Serhat Bayat, öğretmen Buket Cin sayesinde tekerlekli sandalyesine kavuştu.

Kaymakam Teoman Ünüsan İlkokulu teknoloji tasarım öğretmeni Buket Cin, engelli Serhat Bayat için mavi kapak kampanyası başlattı. Ancak bir sonuç alamayınca Silopi Engelliler Derneği ile yaptığı görüşmede daha önce iki defa mavi kapakların toplanarak gönderildiği halde bir sonuç alınamadığını öğrendi. Bunun üzerine mavi kapak kampanyasından vazgeçen Cin, İzmir'deki tanıdıkları vasıtasıyla İzmir Görme Engelliler Vakfı'yla iletişime geçti. Vakıf kampanyayı destekleyerek, tekerlekli sandalyeyi okula ulaştırdı. Okul yönetimi, tekerlekli sandalyeyi düzenlenen törenle 10 yaşındaki Serhat Bayat'ın annesi Sabriye Bayat'a teslim etti.

Kaymakam Teoman Ünüsan İlkokulu Müdürü Şefik Tayşun, "Engelli bir yurttaşımızın tekerlekli sandalyeye sahip olması örnek bir davranıştır. Diğer öğrencilerimize topluma örnek olan bir davranıştır. Çağımızın geldiği noktada herkes kendini düşünüyor. Bunu toplumdan atabilmemiz için çocuk yaştaki öğrencilerimizi eğitmek lazım. Bu davranışlarla onlara örnek olmak lazım. Bu yüzden Buket öğretmeni tebrik ediyorum" dedi.

Öğretmen Buket Cin ise, "Engelli olan arkadaşımıza yardımcı olmak adına daha önce böyle bir kampanya başlatmak istedim. Mavi kapak kampanyası bittiği için başvuramadım. Okul müdürümüz Şefik bey destek çıktı. Silopi Engelliler Derneği Başkanı Abdullah Bey de yarımcı olacaklarını söyledi. Mavi kapak kampanyası bittiği için başka bir çözüm aradık. İzmir'de bulunan görme engellileri derneği ile irtibata geçtim. Onlardan rica ettim. Engelli kardeşimiz için sandalye gönderdiler" diye konuştu.

Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği Başkanı Abdullah Süer de, engelli Serhat Bayat için gösterdikleri çaba ve yardımda emeği geçen herkese teşekkür etti. Süer, bu tür çalışmaların toplumda yardımlaşma duygusunu pekiştireceğini, aynı zamanda engelli vatandaşlara bakış açısının da değişmesine neden olacağını kaydetti.

Anne Sabriye Bayat ise, oğlu için yapılan yardımda emeği geçenlere hayır dualarında bulundu. Silopi Engelliler Yardımlaşma, Dayanışma ve Destekleme Derneği tarafından Kaymakam Teoman Ünüsan İlkokulu teknoloji tasarım öğretmeni Buket Cin'e yaptığı yardımdan dolayı çiçek takdim edildi. - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Teoman Şırnak Silopi İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title