Haberler

Bebek Beslenmesi Konusunda Nelere Dikkat Edilmeli

ilandır
Güncelleme:

Sağlıklı ve düzenli bir beslenmeyle geçen hamilelik döneminin ardından dünyaya getirdiğiniz bebeğinizin sağlıklı şekilde büyüyüp gelişebilmesi için onu, en iyi şekilde beslemelisiniz.

Bu noktada,ile ilgili detayları iyi bir biçimde öğrenerek bu süreci rahatlıkla geçirebilirsiniz.

Bebeğinizi Nasıl Beslemelisiniz?

İlk 6 ay süresince düzenli olarak emzirilen bebek, gereksinim duyduğu vitamin, minerallerin yanı sıra karbonhidrat, yağ ve protein olarak sıralanabilecek makro besinleri anne sütüyle alır. Ancak bebeğinizin hem metabolik hem de fiziksel gelişimini dikkate alarak 4 ila 6. aydan itibaren ek besin kullanımına başlamanız çok önemlidir. Zira devam sütü, kavanoz maması ve kaşık maması gibi bebek maması çeşitlerinin zengin içerikleri sayesinde bebeğinizin gelişimine büyük katkısı olur.

Bebeğinizi 6. aydan itibaren emzirmeye devam ederken onu, püre kıvamındaki katı gıdalarla tanıştırmanız yerinde olur. Özellikle, 6-8 ay arasındaki bebeklerin günlük besin gereksinimin %70'ini anne sütüyle %30'unu ise katı formdaki ek gıdalarla karşılaması uygundur. Bu ay aralığındaki bebeklerin beslenmesi konusunda doktor görüşüne de başvurularak günde 2 öğün ek gıda alması gerekir. 9-12 ay arasındaki bebeklerin bu beslenme programı, %50 anne sütü, %50 ek gıda olarak değiştirilmelidir ve ek gıdalar yine doktor görüşü alınarak günde 3 defa verilmelidir. Bebeğiniz yaşını doldurduğunda bu oranlar ek besin çoğunlukta olacak şekilde değiştirmeli, bebeğinizin olabildiğince farklı gıdalarla beslenmesini sağlamalısınız. Ayrıca bebeğinizin katı gıdalarla tanışması sürecinde bebeğinizde oluşabilecek olası alerjik reaksiyonları gözlemleyebilmek adına tüm bu besinleri, önce küçük deneme porsiyonları şeklinde, sonrasında ise belirli aralıklarla vermeli, ilgili besinlerin içeriklerini zamanla değiştirmelisiniz.

Tahıllı Ek Gıdaların Bebek Beslenmesindeki Önemi Nedir?

Yapılan sayısız araştırmayla çeşitli rahatsızlıkların engellenmesinde ve ortadan kaldırılmasında etkili olduğu ortaya konan tahıllı gıdalar, yetişkinler kadar bebeklerin de beslenmesinde önemli bir yere sahiptir. İçerdikleri makro besinlerin yanı sıra, vitamin ve mineral açısından da son derece zengin olan tahıllı ek besinler, bebeğinizin bağırsak hareketlerini düzenlediği için bebeğiniz, kabızlık ya da ishal gibi durumlarla karşılaşmaz. Öte yandan , bebeklerin ileriki yaşlarda karşılaşabilecekleri alerji, diyabet ve obezite gibi rahatsızlıklara karşı daha dirençli olmalarına da yardımcı olur.

Bebeğinizin sağlıklı ve düzenli beslenebilmesi için seçeceğiniz kaşık maması veya kavanoz mamaları, doğal ve kontrollü tarım ile yetişen tahıl, sebze ve meyvelerle hazırlanmış olmalıdır. Ek gıda alımına başlayan bebeğinizin damak tadı gelişimine de büyük katkı sağlayan tahıllı ek gıdalar bebeğinizin; A, D, C, B6 ve B12 vitaminlerinin yanı sıra folik asit, kalsiyum, demir ve çinko gereksinimini de kolaylıkla karşılar. Özenle üretilen bebek maması çeşitleri, bebeklerin gün boyunca daha enerjik olmalarına yardım ederken, fiziksel ve zihinsel gelişimlerinin eksiksiz olarak sürdürülmesinde de önemli rol oynar.

Hero Baby uzmanlarından bebek beslenmesi hakkında daha ayrıntılı tavsiye ve ipuçları almak için Hero Baby ,ve hesaplarını takip edebilirsiniz.

Bebek Advertorial Sondakika Anne Çocuk Advertorial Haberler

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Restoranda suyun fiyatını gören yaşlı adam cinnet getirdi

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özel'in Arapça tabela çıkışına Şahan Gökbakar'dan tepki: Bu ülkeye yapılmış en büyük haksızlık

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Özhaseki'nin Hatay'da vatandaşları kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı programın görüntüleri ortaya çıktı

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

Eurovision'da birinci olan Nemo: Kupayı kırdım

title