Haberler

Bdp'li Sakık: Meclis Bir Bütün Olarak Askeri Kışla Konumundan Çıkarılmalı

TBMM İdare Amiri ve Bdp Muş Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu'nun Aldığı Meclisin Tüm Kapılarında Giriş -Çıkış Güvenliği ve Kontrol Görevinin Gündüz Olduğu Gibi Geceleri de Polislerce Yürütülmesine İlişkin Kararın Doğru Bir Karar Olduğunu Belirterek "Meclis Bir Bütün Olarak Askeri Kışla Konumundan Çıkarılmalıdır" Dedi.

TBMM İdare Amiri ve BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık, TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu'nun aldığı meclisin tüm kapılarında giriş-çıkış güvenliği ve kontrol görevinin gündüz olduğu gibi geceleri de polislerce yürütülmesine ilişkin kararın doğru bir karar olduğunu belirterek "Meclis bir bütün olarak askeri kışla konumundan çıkarılmalıdır. "dedi.

Sakık Meclis'te gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtladı. TBMM Güvenlik Koordinasyon Kurulu'nun aldığı kararın doğru bir karar olduğunu ve ilk günden bu yana "askerin Meclis'te ne işi var?" diye sorduklarını kaydeden Sakık, "Bir bütün olarak asker bu görevi meclisteki polislere devretmelidir. Bu konuda çok açık ve netiz. Meclis bir bütün olarak askeri kışla konumundan çıkarılmalıdır" dedi.

Milletvekillerinin geceleri Meclis'e girişlerinde sıkıntı yaşandığını, bu konuda kendilerine ve Başkanlık Divanı'na şikayetlerin geldiğini kaydeden Sakık, "Bu şikayetler değerlendirildi ve ilk adım olarak bu atıldı. Diliyorum ve umuyorum bir bütün olarak iyileştirme olur. Herkes kendi görevini yapar. Asker kendi görevine döner. Artık dünyanın hiçbir yerinde zannediyorum bizde uygulanan yol ve yöntem hiçbir parlamentoda uygulanmıyor. Bu vesileyle olumlu bir adım olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Verilen kararın sembolik bir karar olmaması gerektiğini ifade eden Sakık, "Sadece sembolik anlamda adım atılıyorsa halkımıza karşı haksızlıktır. Bugüne kadar bu ülkede yapılan en büyük yanlışlardan biri de hep sembolik adımlar atılıyor. Askerin görevi neyse bir an önce asker görevine dönmeli" dedi.

Sakık, gazetecilerin, milletvekillerinden konuya ilişkin ne tür şikayetler geldiğine ilişkin sorusuna "Polisle daha iyi diyalog kuruluyor. Asker emir komuta zinciri içinde. Bu konuda sürekli gelen vekil arkadaşlarımızın şikayetleri oluyordu" karşılığını verdi. (ANKA)

(EG/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zehir zemberek yanıt: O hançeri 15 Temmuz'da milletin sırtına sapladın

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Miçotakis bir kez daha resti çekti: Türkiye'yi ilgilendirmez

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Aziz Yıldırım transferi bitirdi! Jose Mourinho imzayı attı

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

Brezilya'dan Gazze'deki saldırılara tepki: İsrail büyükelçisini geri çekti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title