Haberler

BDP'li Altan Tan'dan "Şeriat" Çıkışı

Güncelleme:

Altan Tan, Kürt sorunun çözümü konusunda Başbakan Erdoğan'a bakın nasıl çağrıda bulundu.

BDP'nin Diyarbakır'da desteklediği bağımsız milletvekili adaylarından Altan Tan, Kürt sorunun çözümü konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağırda bulunarak, "Türkler ile Kürtler arasında kavga varsa gel Allah'ın hukukunu uygula şeriata gidelim. Bunu kabul etmiyorsan AB, bunu da kabil etmiyorsan çağdaş demokrasi var, bunu da kabul etmezsen Kopenhag kuralları var" dedi.

12 Haziran seçimlerinden sonra meclisin yeni bir anayasa yapmaması halinde bu ülkenin 'Kemalistlere dar geleceği' tehdidinde bulunan Tan, milletvekili seçilmesi durumunda mecliste sadece Kürt meselesini değil başörtü sorununa da çözüm arayacağını söyledi.

Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde düzenlenen mitinge katılan bağımsız aday Altan Tan'a, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP İlçe Başkanı Abdullah Eflatun, BDP Bayrambaşı Belde Başkanı Eşref Sansarkan, il genel meclis üyeleri de eşlik etti.

Belediye Başkanı Fadıl Erdede ile BDP İlçe Başkanı Abdullah Eflatun'un birer konuşma yaptığı mitinginde, "10 talep yerine getirilinceye kadar eylemler sürecek" mesajı verildi.

"BU SORUN ANKARA'DA MECLİSTE HALOLACAK"

BDP'nin desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Altan Tan, 12 Haziran seçimlerinin çok önemli bir sürecin başlangıcı olacağını belirterek, "Bu seçim sıradan bir seçim değil. Yüz yıldır unutulan, Kürtler'in haklarını alacağı bir seçimdir. Başka bir yol kalmamıştır, Yan azadi, yan azadi (Ya Özgürlük, ya Özgürlük) başkada bir şey kabul etmeyeceğiz. Edi Bese (Artık Yeter). Şimdi 'yeni bir anayasa hazırlayacağız' diyorlar. İsterseniz yapmayın, yol kalmadı.

Meydanlardan evimize gitmeyeceğiz artık. Kürt halkının başka bir halkla kavgası yok. Türklerle, Araplarla, Acemler de bunların hepsi bizim kardeşlerimizdir. Orta Asya'dan geldiklerinde Silvanlılar onlara yol verdi. Buradaki yani Farkin'deki (Silvan'daki) Mervani hükümdarı dedi ki, 'bu Türkler Müslüman'dır. Rumlarla savaş ediyorlar' dedi. Silvan'dan on bin asker gitti. Dağdakiler, bağdakini kovamaz. Misafir misafirliğini bilsin. Ortadoğu'daki halklar birbirleriyle yaşamaya mahkumdur. Kimseye ağalık yapmak derdinde değiliz. Kendi dinimizi, kimliğimizi muhafaza etmek istiyoruz. 12 Haziran artık yolun sonudur. Bu iş Ankara'da mecliste haledilecek" dedi.

"YENİ ANAYASA YAPILMAZSA, BU ÜLKE KEMALİSTLERE DAR GELİR"

Seçim sonrası yeni bir anayasa yapılacağını ifade eden Tan, aksi halde bu ülkenin Kemalistlere dar geleceğini söyledi. Başbakan Erdoğan'a seslenen Tan, "Ya yeni bir anayasa anlaşma, sözleşme yapılacak. Yada bu ülke Kemalistlere dar gelecek. Sayın Başbakan Erdoğan'a sesleniyorum; Allah'tan korkuyorsan, Allah'ın hukukuna riayet ediyorsan, Allah'ın hukukunu uygula.

Türklerle, Kürtler'in arasında bir ihtilaf, kavga oluyorsa gelin şeriata gidelim. Allah'ın hukuku ortamıza koyulsun ama sen, Allahın hukukunu da uygulamak istemiyorsan, Avrupa Birliği kuraları var, çağdaş demokrasi var, Kopenak kuraları var. Eğer bunları da uygulamak istemiyorsan işte o zaman Kürtler direnişe devam edecek. Özgürlük demokrasi emek cephesi bu seçimde, Kürtler arasında bir ittifak kurdu, seçime gidiyoruz. Bu onları korkuttu. İnşallah, ana muhalefet partisi olacağız. Kürtler'in bütün haklarının takipçisi olacağız" diye konuştu.

"SADECE KÜRT MESELESİNİ DEĞİL, BAŞÖRTÜYÜ DE MECLİSE TAŞIYACAĞIM"

Meclise gitmesi haline halinde sedce Kürt meselesini değil başörtü meselesine de çözüm arayacağını anlatan Tan, şöyle konuştu:

"Sadece Kürt meselesini değil, başörtü meselesini de konuşacağız. Kırk yıldır dindarların arasındayım, yine dindarlarımızın arasında olmaya devam edeceğim. Sadece üniversitede değil, kamusal alanda da başörtülü olacak. Dinin bütün yasakları kaldırılacak. Cem evlerinin açılması için de çalışacağız. Sizin ekmeğinizin çalınmaması için de çalışacağız. Elimizden gelen bütün mücadeleleri yapacağız.

Hükümette dört talep teklif ettik. Ana dilde eğitim, Yüzde on barajının indirilmesi, siyasi tutsakların serbest bırakılması, askeri ve siyasi operasyonların durdurulması. Hiç birini kabul etmediler. Kürtler'e 'bekleyin' diyorlar, hangi güne kadar bekleyeceğiz? Binlerce evlatlarımız dağda hayatını kaybetti.

Annelerimiz başında ağlayacağı bir mezar yok. On binlerce insanlarımız cezaevlerinde, KCK tutukluları suçsuz olarak içerde binlerce insanımız dağda, 'gelin siyaset yapın' dediler, ama hepsini tutukladılar. Evine ocağına ateş düşmemiş bir ev var mı? Evinde çocuğunu, kızını, babasını, anasını kaybetmeyen var mı? İşkence görmeyen var mı? Artık neyi bekleyeceğiz. "

Konuşmasının ardından BDP'nin desteklediği Diyarbakır Bağımsız Milletvekili adayı Altan Tan, Silvan Belediye Başkanı Fadıl Erdede, BDP İlçe Başkanı Abdullah Eflatun, ve kalabalık kol kola girerek, Gazi Caddesi ile Karabehlülbey Caddesi güzergahından belediye binasına kadar yürüdü. Kalabalık grup yürüyüş sırasında PKK ve Öcalan lehinde sloğanlar attı. Belediye binasına varan kalabalık daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Kemal Kılıçdaroğlu: 'İlla Cumhurbaşkanı adayı ol' diyen arkadaşlar dönüp tam tersini yaptı

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Netanyahu'dan masum bebeklerin diri diri yandığı katliama skandal yorum: Trajik hata

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki: Bingöl, Karlıova, Muş ve Bitlis'te deprem riski var

Bakmadan Geçme

İsrail Mısır savaş mı çıktı? İsrail Mısır son durum ne? Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi play-off muhtemel rakipleri! Galatasaray play-off'ta seri başı mı? Kerem Demirbay şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Kerem Demirbay podyum müziği ne? #127942 #127926 Nelsson şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Nelsson podyum müziği ne? #127942 #127926 Tete şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Tete podyum müziği ne? #127926 #127942 Ndombele şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Ndombele podyum müziği ne? #127942 #127926 Davinson Sanchez şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Davinson Sanchez podyum müziği ne? #127942 #127926 Abdülkerim Bardakcı şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Abdülkerim Bardakcı podyum müziği ne? #127942 #127926 Köhn şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Köhn podyum müziği ne? #127942 #127926 Muslera şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Muslera podyum müziği ne? #127942 #127926 Berkan Kutlu şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Berkan Kutlu podyum müziği ne? #127942 #127926 Torreira şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Torreira podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Barış Alper Yılmaz şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Barış Alper Yılmaz podyum müziği hangisi? #127942 #127926 Galatasaray şampiyonluk kutlamasında hangi şarkıcılar konser verecek? Simge var mı? #127926 #127942 Zaha şampiyonluk kutlamasında hangi şarkı çalıyor, 2024 Şampiyonluk Zaha podyum müziği hangisi? #9917 #127926
Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

Pendik'te parçalanarak çöp konteynerlerine atılan cesedin kimliği belli oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title