Haberler

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Güroymak'ta

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Bitlis'in Güroymak ilçesinde partisince düzenlenen mitingde konuştu: "Oradaki belediyemizin bahçesinde oturan annelerin duyguları siyaset malzemesi yapılıyor" "Sizin evlatlarınız dağdan insin diye uğraşıyoruz.

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığı gerekçesiyle annelerin yaptığı oturma eylemine ilişkin, "Oradaki belediyemizin bahçesinde oturan annelerin duyguları siyaset malzemesi yapılıyor" dedi.

Demirtaş, Güroymak ilçesinde 1 Haziran'da yeniden yapılacak mahalli idareler seçimi dolayısıyla partisince Muş Caddesi'ndeki ilçe seçim bürosu önünde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde çocukları için oturan kadınların annelik duygularının siyasete alet edildiğini ileri sürdü.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"1,5 yıldır bir barış süreci sürdürüyoruz. Dün Ağrı'da meydanlarda 'çadır kurun çocuklarınızı dağdan indirin diyen bir Başbakan' vardı. Bir dakikası bir dakikasına uymuyor. Ben oradaki anaların yerinde olsaydım sorardım. Eğer ben çocuğumu indireceksem, o koltukta senin ne işin var. Başbakan mısın, bostan korkuluğu musun? Oradaki belediyemizin bahçesinde oturan annelerin duyguları siyaset malzemesi yapılıyor. Dün o anneleri ziyaret ederek, ellerinden öptüm. Oradaki anneler, 'b planı, c planı istemiyoruz' dediler. Oradaki her bir ana bizim anamızdır. Sizin evlatlarınız dağdan insin diye uğraşıyoruz. Tek bir evladımız ölmesin diye uğraşıyoruz. Bizim bütün çabamız bunun üzerine kurulu. Her bir ana bu kirli siyasete alet olmayacağını söyledi."

Çocukların dağa çıkması için değil dağdan inmesi için uğraştıklarını ifade eden Demirtaş, çocukların dağa çıkmasının en önemli sebeplerinden birinin başbakanın halkı tahrik eden yaklaşımları olduğunu öne sürdü.

Başbakanın dünyada sevdiği dört çocuk bulunduğunu belirten Demirtaş, "Zannedersin ki Başbakan bütün çocukları deli gibi seviyor. Onun dünyada sevdiği 4 çocuk var. O da kendisinin çocuğudur. Başka da hiçbir çocuğu sevmez. Senin çocuk sevgin olsaydı, Berkin Elvan'ın anasını yuhalatmazdın. Sen çocukları sevseydin, Ceylan Akkol ve Onur Kaymaz'ı da severdin. Çocuklar senin umurunda değil ki" diye konuştu.

BDP'lilerinin çocuklarının Amerika'da okuduğu, onların çocuklarının ise dağa gönderildiği yönünde yanlış bilgiledirilen bir genç annenin dün Diyarbakır'da kendilerinden özür dileğini belirten Demirtaş, Başbakan'ın Ağrı'da bu yalanın arkasına sığınarak siyaset yaptığını dile getirdi.

Dün genç kadının 'Onlar çocuklarını Amerika'da okutuyorlar, bizim çocuklarımızı da dağa gönderiyorlar' dediği için özür dilediğini aktaran Demirtaş, "Genç kadın 'Bana yanlış bilgi vermişler. Bu yanlıştan dolayı sizlerden özür diliyorum' dedi. Hiçbir BDP'linin çocuğu Amerika'da okumuyor. Buna rağmen dün Ağrı'da Başbakan bu yalanın arkasına sığınarak siyaset yaptı. Çocuğunu Amerika'da okutan siyasetçi onursuzdur" ifadesini kullandı.

Güroymak'ta seçimin iptal edilmesine üzülmediklerini bildiren Demirtaş, "Keşke 3 ayda bir seçim olsa da sizlerle bir araya gelsek. Bunlar yenilmeye doymuyorlarsa 3 ayda bir seçim yapalım ve boylarının ölçüsünü alalım" şeklinde konuştu.

Partililerden sandıklara sahip çıkmalarını isteyen Demirtaş, büyük farkla tek milletçileri ve hırsızları sandığa gömeceklerini ifade etti.

Demirtaş, "Daha fazla çalışacağız. Düşmanımız yok. Norşin'de yüzde 90 ile AK Parti'yi sandığa gömeceğiz. Bitlis karanlık günlerinden kurtuldu ve şeffaf bir yönetim işin başında. Biz dürüstçe çalışıp oy kullanma ve sayımları da dürüstçe yapacağız" görüşünü dile getirdi. Halkın Ardahan'dan İzmir'e, Diyarbakır'dan Sivas'a kadar her yerde büyük bir fedakarlık gösterdiğini ve adayları desteklediğini ifade eden Demirtaş, artık 100'den fazla belediyeyle bölgenin iktidarı haline geldiklerini belirterek, AK Parti'nin ise bölgede muhalefete düştüğünü vurguladı.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Elbette iktidar partisinin omzundaki yük çok daha ağır olacaktır. Gece gündüz çok koşturmamız gerekiyor. Şimdi iktidar biziz. BDP artık sıradan bir muhalefet partisi olmaktan çıktı. Adım adım demokratik özerkliği inşa edeceğiz. Ankara'dan, Trabzon'dan burayı izleyen herkes buradaki şeffaflığı imrenerek izleyecek. Bu modeli izlemek için buraya turlar düzenleyecekler. Kıskanmayın ne olur BDP'ye oy verin sizinde olur. Ayrıca BDP seçim günü kadınları eve kilitliyormuş diyorlar. Şimdi düzeltmeye kalksam düzeltecek yeri yok ki. BDP'nin 77 kadın belediye başkanı var. AK Parti'nin 6, CHP'nin 7, DSP'nin de 1 olmak üzere, 14 kadın belediye başkanı var. Eğer kadınlar kendini eve kilitliyorlarsa, seni parçalamamak için kendini eve kilitler. Kendisi alışmış ya kapalı kapılar ardına kilitlenmeye. Bu topraklarda senin kafandaki kadın modeli bitmiş. Bu topraklarda namusu ve onuruyla savaşan bir kadın var. Sen kendi kafan ve zihniyetinle karıştırma. Kadınlardan büyük tokat yiyeceksin."

Güroymak'a gelişinde Demirtaş'a, Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Kars Milletvekili Mülkiye Birkade ve Pervin Buldan eşlik etti. - Bitlis

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Demirtaş Güroymak Bitlis Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title