Haberler

BDP Genel Başkanı Demirtaş, Diyarbakır'da Açıklaması

"Gençlerimiz dağdan inecekse, cezaevleri, zindanlar boşalacaksa bunun hazırlığını hep birlikte yapmamız lazım" "Barış sürecini kalıcı hale getirmek istiyorsak bu kadar askeri yatırımın da yapılmaması lazım, bu kadar askeri karargahın burada olmaması lazım"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Gençlerimiz dağdan inecekse, cezaevleri, zindanlar boşalacaksa bunun hazırlığını hep birlikte yapmamız lazım" dedi.

Partisince Hani ilçesinde düzenlenen mitingin ardından Lice ilçesine geçen Demirtaş, buradaki mitingde yaptığı konuşmada, Lice'de yaşayanların yüzde 70'inin işsiz olduğunu savunarak, bunun bir kader olmadığını söyledi.

Lice'ye yapılan askeri harcamaların, Lice'ye ayrılan yıllık bütçeden daha fazla olduğunu ileri süren Demirtaş, "Buna ne gerek var? Niye bu kadar askeri burada topluyorsunuz. Bütün bu politikaların değişmesi için 30 Mart'ta daha ciddi sonuçlar almamız lazım. Lice'nin ihtiyacı olan şey tank taburu, karakol değildir" diye konuştu.

Demirtaş, Lice'ye ekonomik yatırımlar yapacaklarını ve ilçeye yapılan tüm askeri yatırımların kaldırılması için talepte bulunacaklarını ifade ederek, şöyle dedi:

"Barış sürecini kalıcı hale getirmek istiyorsak bu kadar askeri yatırımın da yapılmaması lazım, bu kadar askeri karargahın burada olmaması lazım. Gençlerimiz dağdan inecekse, cezaevleri, zindanlar boşalacaksa bunun hazırlığını hep birlikte yapmamız lazım. Hırsızlık yapanlar iki ay içeride kalmazken, bu halkın evlatları 20-25 yıldır içeride yatıyorlar. Halen binlerce arkadaşımız içeride esir tutuluyor. Kalıcı barış diyorsa, bunların hepsinin çözülmesi lazım."

"Provokasyonlara dikkat edin"

Seçim çalışmaları sırasında meydana gelebilecek provokasyonlara karşı dikkatli olunmasını isteyen Demirtaş, "Lice'de seçim çalışmaları yürütürken provokasyonlara dikkat edin. Bizim burada seçimi kaybetme gibi bir derdimiz yok" ifadelerini kullandı.

Demirtaş, şunları kaydetti:

"Birileri ısrarla Lice üzerinden kendini gündeme getirmek isteyebilir. Bunlara karşı dikkatli olun. Bayrak asacak adamları yoksa, siz yardımcı olun, bayraklarını asın. Bugün batıda Aksaray'da, Edirne'de, Urla'da İzmir'de partimize, HDP'ye yönelik saldırıların kimler eliyle yapıldığını biz biliyoruz. Provokasyona gelmeyeceğiz, onların oyunlarına, tezgahlarına düşmeyeceğiz."

Mitinge katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Gültan Kışanak da bir konuşma yaptı. - Diyarbakır

Kaynak: AA / Yerel

Selahattin Demirtaş Diyarbakır Lice Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title