Haberler

BDP'den Profesyonel Ordu Yanıtı

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, Sınırda Profesyonel Asker İstihdamı İçin Yürütülen Çalışmaya Sert Tepki Gösterdi

BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, sınırda profesyonel asker istihdamı için yürütülen çalışmaya sert tepki göstererek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Başbakan 30 yıldır uygulanan ve derde derman olmadığı ortaya çıkan bu yöntemi bir kez daha temcit pilavı gibi ısıtıp halkın önüne sunmaya kalkışıyor. Biz Başbakan'a bir kez daha tavsiye de bulunuyoruz. Denenmiş yollardan gitmeyin. Denenmiş yollardan giderseniz, varacağınız durak bellidir. Varacağınız durak şimdiye kadar "bu şiddeti en iyi ben tırmandırırım, bu savaşı ben yaparım' diyenlerin gittiği yol olacaktır" diye seslendi.

-BAŞBAKAN'A ÖZEL ORDU UYARISI-

Partisinin Meclis grubunda konuşan BDP Eşbaşkanı Gültan Kışanak, hükümetin profesyonel orduya yönelik çalışmasını sert sözlerle eleştirdi. "Sorunu terör sorunu olarak kodlayıp bütün bir halkı terörist ilan edip daha fazla insan öldürerek bu sorun nasıl bastırılır, bunun hesaplarını yapıyor. Özel birlik arayışları bunun içindir" diyen Kışanak, şöyle dedi:

"Bu savaş zaten bugüne kadar hep özel birliklerle yürütüldü. Kimse bizi kandırmasın. Türkiye Ordusunun en az 4'te 1'i zaten profesyonel askerlerden oluşuyor. Şimdiye kadar savaşı zaten siz özel birliklerle, özel personellerle planladınız, uyguladınız ama bunun bedelini de bu halkın yoksul sırtından çıkardınız. Başbakan 30 yıldır uygulanan ve derde derman olmadığı ortaya çıkan bu yöntemi bir kez daha temcit pilavı gibi ısıtıp halkın önüne sunmaya kalkışıyor. Bunu da çözüm olarak topluma yutturmaya çalışıyor. Biz Başbakan'a bir kez daha tavsiye de bulunuyoruz. Denenmiş yollardan gitmeyin. Denenmiş yollardan giderseniz, varacağınız durak bellidir. Varacağınız durak şimdiye kadar "bu şiddeti en iyi ben tırmandırırım, bu savaşı ben yaparım' diyenlerin gittiği yol olacaktır."

-"AKIL VERMEKTEN VAZGEÇ, KULAK VER"-

Başbakan'ın kadınlarla yaptığı toplantıda tavsiyelerde bulunduğuna işaret eden Kışanak, "Başbakan kendi bildiğini okuyor. Başbakan'a akıl verme, biraz kulak ver diyoruz. Biz kendisine tavsiyede bulunuyoruz. Eğer zerre kadar bu ülkede akan kanın durmasına dair vicdani bir sorumluluk hissediyorsa, artık akıl vermekten vazgeçsin, bu halkın sesine kulak versin" dedi.

Başbakan'ın kadınlarla yaptığı toplantıda Sakine Ana'dan bahsettiğini hatırlatan Kışanak, "İki ay önce Ankara'ya geldi analar. O gün anaların sesini duymayanlar, bu sese kulak tıkayanlar ülkeyi kör bir savaşın içine sürükleyip bıraktılar. Bugün de Sakine Ana'ya sığınarak siyaset yapmaya kalkıyorlar. Ayıptır, ayıp. Başbakan ne Sakine Ana'yı anlıyor ne de asker analarını" dedi.

-"KADINLAR HESAP SORACAK"-

Başbakan'ın yaptığı icraatlardan dolayı hesap vereceğini iddia eden Kışanak, "Kadınların barış taleplerine kulak tıkayan sizsiniz, bunun da hesabını kadınlar sizden soracak" dedi. Başbakan Erdoğan'ın çözümü değil, savaşı dayattığını ileri süren Kışanak, "Bizim üstümüzden siyaset yapmayı bırak" diye seslendi.

-"ÜÇ YILDIR SORUŞTURMA NEDEN SONUÇLANMADI?"-

Ordunun içinde PKK'lı olduğu ve bu konuda bir soruşturmanın başlatıldığı yönündeki haberleri hatırlatan Kışanak, "Üç yıldır bu soruşturma neden savsaklandı, bu soruşturmadan niye bir sonuç alınmadı, bunun cevabını Türk halkına vermeleri gerekiyor. Türk halkını ne olur akılsız yerine koymayın" dedi.

-"SAHTE AÇILIM POLİTİKASINA TOKAT"-

Mahmur kampından gelenlerden bazıların dönmesine de Kışanak, "Sahte açılım politikasına vurulmuş en büyük tokattır. AKP Hükümeti'nin tasfiye politikası, tasfiye olmuştur" diye değerlendirdi.

-"BAŞBAKAN İŞÇİLİKLE BAŞLADI, BUGÜN TRİLYONLARI OLDU"-

Başbakan'ın 12 Eylül darbesi ile ilgili sözlerine anımsatan Kışanak, "12 Eylül darbesinde 1980'den 1982'ye kadar Diyarbakır Cezaevi'nde tutuklu kaldım. Daha 19 yaşında bir üniversite öğrencisiydim. Görmediğim işkence kalmadı. Hala vücudumda izleri duruyor. Bunun üzerinden siyaset yapmak Tayyip Erdoğan'a düşmez. Erdoğan işçilikle başladığı hayatında bugün trilyonların sahibi oldu. Bu ülkeyi soydu soğana çevirdi, kendisine bir rant iktidarı kurdu. Benim yaşadığım acılar üzerinden lütfen siyaset yapmasın, biraz dürüst olsun" dedi.

-BAŞBAKAN'IN GÖZYAŞLARI-

Kışanak, AKP Grubu'nda ağlayan Başbakan'a da, "Eğer bugün o gözyaşların sahte değilse, timsah gözyaşları değilse derhal soruşturma başlatırsın, komisyon kurarsın. Ama tam tersine bizim şimdiye kadar verdiğimiz önergeleri reddettiniz. İnsanlık suçlarının araştırılmasıyla ilgili verdiğimiz önergeleri reddettiniz. Bu kadar ikiyüzlü, bu kadar sahtesiniz" dedi.

-HASİP KAPLAN'DAN İLGİNÇ İDDİA-

Gültan Kışanak, Başbakan'a, "Sekiz yıldır iktidardasın, işkence yapanları yargılamak için elini tutan mı vardı" diye seslenirken BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, yerinden, "Bakan yaptı hepsini" diye bağırdı.

-BOYKOT ÇAĞRISINI YİNELEDİ-

Kışanak, 12 Eylül'de sandığa gitmeyeceklerini ve boykot yapacaklarını yinelerken, vatandaşlara da, "Kırmızı kart göstereceğiz. Sandığa gitmeyin" çağrısı yaptı.(ANKA)

(MG/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Umutlar azalıyor! İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri kaza geçirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Şampiyon kim olacak? Galatasaray mı Fenerbahçe mi şampiyon olacak? Villarreal Real Madrid maç özeti ve golleri izle! (ARDA GÜLER'İN GOLLERİ) Real Madrid maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Galatasaray Fenerbahçe maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) GS FB maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Fenerbahçe kaç yıldır şampiyon olamıyor 2024? İşte Fenerbahçe'nin son şampiyonluk yaşadığı sezon! DEV DERBİDE KAVGA! Fenerbahçe - Galatasaray maçı kavgayı kim çıkardı, KİM KAVGA ETTİ? Olay ne, ne oldu? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? GS en son hangi yıl ve sezon şampiyonluk yaşadı? FENERBAHÇE - GALATASARAY MAÇI KAÇ KAÇ? #9917 Dev derbide kim önde, kim gol attı? DEV DERBİ SON DURUM! #129349 DEV DERBİDE NEFESLER TUTULDU! #9917 Fenerbahçe Galatasaray maçı CANLI ANLATIM! Dakika dakika ne oldu, kim gol attı? #129349 Tarihte suikaste uğrayan ve ölen dünya liderleri GALATASARAY'IN TARİHÇESİ! Galatasaray ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Galatasaray ilk başkanı kimdir? FENERBAHÇE'NİN TARİHÇESİ! Fenerbahçe ne zaman kuruldu, kaç kez şampiyon oldu? Fenerbahçe'nin ilk başkanı kimdir? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan maçlar (1909-2024) Galatasaray Fenerbahçe maçı CANLI izle! (HD) 19 Mayıs Galatasaray Fenerbahçe maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray Fenerbahçe maçı öncesi kavga mı çıktı, kimle kim kavga etti? İlk 11 belli oldu! İşte Galatasaray Fenerbahçe maçı 11'leri!
Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title