Haberler

BDP'den Flaş 23 Nisan Kararı

Güncelleme:

BDP'li Bengi Yıldız'dan, 23 Nisan'da yapılacak olan olağanüstü toplantısı için önemli bir açıklama geldi.

BDP eski Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, Meclis Genel Kurulu'nun 23 Nisan Cumartesi günü özel gündemli olarak yapılacak olağanüstü toplantısına katılabilecekleri mesajını vererek, "23 Nisan'da Meclis'e gelebiliriz

BDP eski Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Meclis Genel Kurulu'nun 23 Nisan Cumartesi günü özel gündemli olarak yapılacak olağanüstü toplantısına katılabilecekleri mesajını vererek, "23 Nisan'da Meclis'e gelebiliriz. Bakacağız, samimiyete bakacağız. Bir samimiyet görürsek, telafi edici bir yaklaşım olursa geliriz" dedi.

-"İMZA İÇİN GİRİŞİMDE BULUNMAYACAĞIZ"-

BDP eski Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Meclis'in olağanüstü toplantı çağrısını değerlendirdi. Meclis'in olağanüstü toplanması için bir girişimde bulunmayacaklarını vurgulayan Yıldız, "Toplamayız ama destekleriz" dedi. Bengi Yıldız, şöyle dedi:

"Bu işin muhatabı hükümettir. CHP'nin yaklaşımını önemsiyoruz. CHP'nin çağrısını değerlendirmek lazım. AKP, YSK kararının içerisinde değilse, onun yetkisi ile bu karar alınmadıysa bu hatalı süreci zorlayan kararın telafisi için Meclis'in olağanüstü toplantıya çağrılması gerekir. Biz bu işin mağduruyuz. Biz dilenen bir pozisyonda olmayacağız. İmza toplamak için girişimde bulunmayacağız. Toplamayız ama destek veririz. Ancak AKP destek vermiyorsa imza toplamaya gerek yok. "

-"SAVAŞ DURUMU KADAR ÖNEMLİ"-

Anayasa'daki "savaş hali" durumuna dikkat çeken Yıldız, "Bu YSK'nın açacağı sonuçlar Türkiye'nin demokratikleşmesi açısından bir savaş durumu kadar önemlidir. Kürtlerin seçime girmeyeceği ve böyle bir ortamda hükümet bu işin içinde değilse bunun gereğinin yapılması lazım" dedi.

-"28 NİSAN'DA YSK'NIN TAVRINA GÖRE KARARIMIZI NETLEŞTİRECEĞİZ"-

Bengi Yıldız, "seçime girmeme" dahil her türlü seçeneği değerlendirdiklerine işaret ederek, "Tavrımızı 28 Nisan'da açıklayacağız. 28 Nisan Perşembe günü listeler kesinlik kazandıktan sonra YSK kararına göre net tavrımızı netleştireceğiz" dedi.

-"SAMİMİYET GÖRÜRSEK 23 NİSAN'DA MECLİS'E GELİRİZ"-

Meclis'in 23 Nisan Cumartesi günü yapacağı özel gündemli toplantısına katılabileceklerini belirten Yıldız, "23 Nisan çağrısı konusunda bilgilendirildik. Bakacağız. Samimiyete bakacağız. 23 Nisan'da Meclis'e gelebiliriz. Bir samimiyet görürsek gelebiliriz. 23 Nisan'da Meclis'e niye gelelim, telafi edici bir yaklaşım olursa geliriz" dedi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Firari iş insanı Sezgin Baran Korkmaz: 2 ay sonra Türkiye'ye döneceğim

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title