Haberler

BDP'den AK Parti'ye Yeşil Işık

BDP 'Terörle Mücadele Kanunu Düzenleme Yapılacağı Belirtilirse İkinci Turda Destek Verebiliriz' Dedi.

BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, anayasa değişikliği konusunda referanduma kadar görüşmeye açık olduklarını belirterek, ''Bizimle görüşülür ve Terörle Mücadele Kanunu (TMK) ile Türk Ceza Kanununda (TCK) düzenleme yapılacağı belirtilirse ikinci turda destek verebiliriz'' dedi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, konuyla ilgili olarak ''herhangi bir AKP yetkilisi ya da bakanla görüşmediklerini'' ifade eden Yıldız, ''Ne onların ne de bizim talebimiz oldu'' dedi.

TMK ve TCK'da düzenlemeler yapılmasının belirtilmesi durumunda her ortamda görüşebileceklerini belirten Yıldız, ''Onların öyle bir yaklaşımı yok. Hatta bizimle bir arada görünmekten çekiniyorlar. Görüşmeye açık olduğumuzu, bu alanları düzenlemek gerektiğini söylüyoruz. Temel yasalarda düzenleme yapmak koşuluyla anayasa değişiklik paketine destek vereceğimizi söylüyoruz. Referanduma gidinceye kadar bile AKP'nin yapabileceği şeyler var. Bizim kırmızı çizgilerimizin hepsi yasal değişiklikler, anayasal değişiklikler değil. Çıksınlar toplum karşısına 'bu alanlarda düzenleme yapacağız' desinler biz kapalı değiliz'' diye konuştu.

Anayasa değişikliği teklifinin parti kapatmayı TBMM'nin iznine bağlayan maddesinin oylamasına ''sembolik'' olarak MYK üyesi milletvekillerinin katıldığını ve kabul oyu verdiklerini anlatan Yıldız, çekimser oy verdikleri iddialarının doğru olmadığını söyledi. Yıldız, ''Niye girip çekimser oy verelim. Bunun bir mantığı yok ki'' diye konuştu.

Teklifin başka bazı maddelerinin oylamalarına katılmak istediklerini ancak ''AKP'nin dümen suyuna yattılar'' değerlendirmeleri nedeniyle katılmadıklarını anlatan Yıldız, ''Tutumuz gölgelenir diye katılmadık'' dedi.

Yıldız, fire vermekten çekinmediklerini, oylama sırasında genel kurulda bulunmama nedenlerinin bu olmadığını söyledi ve ''Bu değişiklik bizim özlemlerimizi temsil etmiyor. Tutumuz bundan kaynaklanıyor'' diye konuştu.

Bengi Yıldız, referandum sırasında tabanlarına ''sandığa gitmeyin'' diyeceklerini de kaydetti.

''Tabanınız değişikliği desteklediği ve siz de tepkilerinden çekindiğiniz için 5 milletvekili oy kulandı, deniyor'' sözleri üzerine ise Yıldız, ''Onu referandumda göstereceğiz'' dedi.

Yıldız, istedikleri yasalarda düzenleme yapılacağının deklare edilmesi ve bu konuda kendileri ile görüşülmesi durumunda değişikliğe ikinci turda destek verebileceklerini söyledi.

Yıldız, ''AKP aslında sistemi dönüştürmek değil, sisteme ortak olmak istiyor. Pastadan pay almak istiyor. Bürokrasi de karşı çıkıyor. Temel çatışma bu'' görüşünü dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'si jandarma personeli 7 yaralı

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

MHP lideri Bahçeli, Özgür Özel'i öve öve bitiremedi: CHP'ye yeni bir renk kattı

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

Fenerbahçeliler çıldıracak! Mourinho, ezeli rakibe imzayı atıyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title