Haberler

BBP Lideri Topçu, Mardin'de Evet Oyu İstedi

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Rahat Durmasını İsteyerek, "Sende Şimdi Başbakansın Bu Muhalefet Rahat Durmuyorsa Sen Dur. Sen Kavga Ortamına Çekme, Sen Siyasallaştırma" Dedi.

BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, referandum çalışmaları kapsamında Mardin'de, iftar yemeğinde partilileriyle bir araya geldi. Bazı sivil toplum örgütü temsilcilerininde katıldığı iftar yemeğinde konuşan Topçu, 12 Eylül darbesinde kendisinin de zulüm gördüğünü söyledi. Topçu, "Hukuk dağdaki çobana da Cumhurbaşkanı'na dokunsun. Hukukun önünden kimse kurtulamazsın. Artık millet aleyhine cürüm işlemek çabası olan sivil yargının önüne çıkacak. Askermiş, TBMM başkanıymış hiç kimse kurtulamayacak" dedi.

MUHALEFET RAHAT DURMUYORSA SEN RAHAT DUR

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın açıklamalarında tepki gösteren Topçu şöyle dedi: "Sayın Başbakan çıkıp bir yandan şeyh Edebali'den başlıyor güzel güzel şiirler okuyor. Tamam, Şeyh Edebali'den o zaman hatırla dedi ki, Şeyh Edebali ne diyor 'Ey oğul sen beysin sövmek onlara, susmak sana.' Sende şimdi Başbakansın bu muhalefet rahat durmuyorsa sen dur. Sen kavga ortamına çekme, sen siyasallaştırma. Sen çıkıyorsun diyorsun ki, 'bu anayasa oylaması AKP oylaması değil' öbür taraftan senin başbakan yardımcın çıkıyor diyor ki, 'Bu Anayasa yüzde 65 kabul edilecek. Bu oyda Adalet ve Kalkınma Partisi'nin oyu olacak' Sizin dediğiniz gibi diyeyim, 'Hadi oradan hadi oradan"

KILIÇDAROĞLU HADDİNİ AŞIYOR

BBP Genel Başkanı Topçu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ise, demagoji yapmakla suçladı. CHP zihniyetinin sadece laf ürettiğini ve en büyük acıların CHP iktidarı döneminde yaşandığını savunan Topçu, Kılıçdaroğlu'nun 'genel af' çıkışına tepki gösterdi. Topçu, "Çizmeyi aşıyorsun. Haddini aşıyorsun. Hakkı olmayan sözler söylüyor. Kılıçdaroğlu senin sülalende bu teröre kurban verdiğin bir tane can yok. Bu memleketi yönetenler sayesinde bölücü terör örgütü hattan indi satha yayıldı. Bu mübarek toprak vatanda acı sokmadığı bir ev bırakmadı. Bu eşkıyayı ortadan kaldıramadılar. Kürt çocuğuna keleşle 9 kurşun sıkacak kadar insanlıktan uzak bu eşkıyayı temizleyemediler" dedi.

CHP'nin neden evet dediğinin belli olduğunu, ancak MHP'nin 'hayır' dediğini anlamadığını ifade eden Topçu, "Ülkücü kardeşlerim sizler aklı selim insanlarsınız sizin 'evet' diyerek bu yönetime en büyük cevabı vereceğinize inanıyorum. Birileri diyor ki 'birkaç madde olmasa evet derdik.' Kusura bakmayın bizim bu milletten başka savunacağımız, hakkını arayacağımız bir şey yok ki, çıkarlarını koruyalım. Onun için 'evet' diyoruz. Darbelerden, 28 Şubat'lardan hesap sormak için 'evet' diyoruz" dedi.

Nezir GÜNEŞ / MARDİN - DHA

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Haberler

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Papua Yeni Gine'de 2 binden fazla insan toprak altında kaldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum'dan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'a salvolar

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Rus askeri yetkili: Estonya'daki Narva, Letonya'daki Daugavpils ve Litvanya'daki Klaipeda'yı işgal etmeliyiz

Bakmadan Geçme

'Fenerbahçe şampiyon olacak' diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

"Fenerbahçe şampiyon olacak" diyen astrolog, canlı yayın açıp ana avrat küfretti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title