Haberler

Bazı Mahallelere Ölçülebilir Sistemler Yapılıyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçesine bağlı bazı mahallelerde ölçülebilir sistemler oluşturuyor.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçesine bağlı bazı mahallelerde ölçülebilir sistemler oluşturuyor.

MASKİ Genel Müdürlüğü, sağlam ve teknolojiye uygun içme suyu alt yapısı oluşturma adına Malatya merkez, Battalgazi ve Yeşilyurt ilçesine bağlı Çavuşoğlu, Aşağıbağlar, Tandoğan, Fırat, Çöşnük, Zaviye, Haciabdi, Şeyhbayram, Başharık ve Hasanvarol mahallelerinde ölçülebilir sistemler oluşturularak, içme suyu hattı döşeme çalışmalarına devam ediyor. Fırat ve Çöşnük mahallesinde devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, her iki mahallede 15 bin 590 metre hat döşeneceğini kaydederek, bugüne kadar 6 bin metrelik hattın tamamlandığını söyledi. Özdemir, "MASKİ Genel Müdürlüğü olarak Malatya genelinde çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle 2014-2015 yılları içerisinde çok fazla arıza gelen bölgelerimizde yapmış olduğumuz etüt çalışmaları sonucunda tespit ettiğimiz yerlerin ihalelerini yaptık. Ölçülebilir Alt Bölge (DMA) dediğimiz uygulamayı ilk önce Çavuşoğlu ve Salköprü mahallesinde yaptık. Saniyede 78 litre verdiğimiz su, yetmeyip sıkıntı oluşturabiliyordu. Şu an saniyede 17-18 litre suyla kesintisiz bir şekilde ve arıza olmadan hattımızı işletebiliyoruz. Aynı şekilde Çöşnük ve Fırat bölgesinde de ekonomik ömrünü yitirmiş borulardan dolayı yıl içerisinde çok fazla arızamız geliyordu. Bu hatları yeniliyoruz. Yaklaşık 4 milyon 500 bin TL civarında bir masraf yapacağız. 16 kilometre civarında da boru değiştireceğiz. Şu an 6 bin metrelik kısmını tamamlamış durumdayız. 640 abone bağlantısının yanı sıra 1 adet debimetre odası yapacağız. Yeni nesil borularımızla inşallah vatandaşlarımız tamamen güvenilir bir şekilde suyu içmiş olacaklar" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Battalgazi Yeşilyurt Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title