Haberler

Baz İstasyonu İstemiyorlar

İzmir Bornova'da Doğanlar Mahallesi sakinleri, baz istasyonu kurulmaya çalışılmasına tepki gösterdi.

İzmir Bornova'da bir yıl önce kurulan baz istasyonunu mahkeme kararıyla kaldırtan Doğanlar Mahallesi sakinleri, aynı şirket tarafından aynı araziye yine baz istasyonu kurulmaya çalışılmasına tepki gösterdi. 'Baz istasyonu istemiyoruz, yaşamak istiyoruz' sloganı atan mahalle sakinleri, istasyonun üzerine 'Burada baz istasyonu istemiyoruz' yazılı pankart astı.

Doğanlar Mahallesi sakinleri, 1600 Sokak ile 1483/1 Sokağın kesiştiği boş araziye baz istasyonu kurulmasına tepki gösterdi. Dün saat 20. 00 sıralarında, baz istasyonunun karşısında toplanan yaklaşık 50 kişi, "Kanser olmak istemiyoruz. Gerekirse sabaha kadar mahallede nöbet tutup görevlileri buraya yaklaştırmayacağız" dedi.

Bir yıl önce aynı arazide baz istasyonu kurduğunu ve cihazların kaldırılması için mahalleli olarak aralarında para toplayıp, avukat tuttuklarını belirten mahalleli, "Baz istasyonunun kaldırılması için verdiğimiz hukuk mücadelesini kazandık. Bir süre sonra aynı şirket bu kez arazinin farklı bir bölümüne bir baz istasyonu daha kurmaya çalışıyor. Mahalle sakinleri olarak tekrar para toplayıp, avukat tutacak maddi gücümüz yok. Henüz faaliyete geçmeyen baz istasyonu biran evvel kaldırılsın" dedi.

'SABAHA KADAR NÖBET TUTACAĞIZ'

Mahalle sakinlerinden 58 yaşındaki Bayram Mustafaoğlu, "Dünya kanserle mücadele ederken, bunlar da gelmiş tam tersine bizim dibimize radyasyon yayan baz istasyonları kurmaya çalışıyorlar. Cihazın faaliyete geçirilmemesi için mahalleli olarak sabaha kadar nöbet tutacağız" dedi.

21 yaşındaki Mesut Mutlu da "Bir yıl daha zehirlenmek istemiyoruz. Yine mahalleli olarak aramızda para toplayıp dava mı açalım? Güzellikle bu iş halledilsin istedik ve dava açtık. Ama görüyorsunuz ki baz istasyonunu kaldırıp biraz ilerisine başka bir baz istasyonu kuruyorlar" dedi.

Gruptakiler siyah bez parçasına yazdıkları 'Burada baz istasyonu istemiyoruz' yazılı pankartı baz istasyonuna astı. - İzmir / Bornova

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title